HAK-İŞ DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

28 Ekim 2019 11:20, Basın


HAK-İŞ DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

 

Ø  HAK-İŞ ÜYELERİ FİDAN DİKECEK,

Ø  “BUGÜN FİDAN YARIN NEFES” DİYECEK

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Orman Genel Müdürlüğü tarafından “Daha Yeşil Bir Türkiye” hedefiyle ve “Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek fidan dikim etkinliğine, büyük HAK-İŞ ailesinin 21 sendikası, 81 il başkanlığı ve 700 bini aşkın üyesi ile destek vereceğini söyledi.

 

ARSLAN, “Dünyada yaşanan çevresel gelişmeler, çevre, su, hava, toprak kirliliği, doğal kaynakların azalması, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi sorunlar dünyamızı gitgide yaşanmaz hale getirmektedir. Buna karşı büyük HAK-İŞ teşkilatı, 11 Kasım 2019 saat 11.11’de ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ diyecek” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.

 

            “Orman Genel Müdürlüğü tarafından “Daha Yeşil Bir Türkiye” hedefiyle ve “Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek fidan dikim etkinliğine büyük HAK-İŞ ailesi, 21 sendikası; 81 il başkanlığı ve 700 bini aşkın üyesi ile destek verecek. HAK-İŞ teşkilatı, 11 Kasım 2019 saat 11.11’de 81 ilde ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ diyecek.

            HAK-İŞ olarak, küresel ısınma ve iklim değişikliği sorununu, yaşadığımız dünyanın en önemli problemlerinden bir olarak görmekteyiz. 10-11 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 14. Olağan Genel Kurul Kararları arasına, Çevrenin Korunması konusundaki hassasiyetlerimiz de yansıtılmıştır. Genel Kurulumuzda, “Orman tahribatına son verilmesi, ağaçlandırma çalışmalarının hızlandırılması ile orman yangınlarına karşı güçlü tedbirler alınması” hedeflerini, bir karar olarak almış bulunmaktayız.

            HAK-İŞ, çevrenin korunmasını en büyük ve ertelenemez insani sorumlulukları arasında görmekte, küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı bilinçlenmenin önemine her fırsatta işaret etmektedir. Dünyada yaşanan çevresel gelişmeler, çevre, su, hava, toprak kirliliği, doğal kaynakların azalması, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi sorunlar dünyamızı gitgide yaşanmaz hale getirmektedir.

            HAK-İŞ olarak, geleceğimiz için çölleşme, kuraklık ve arazi bozulumu ile ulusal ve küresel düzeyde mücadele etmeyi görev sayıyoruz ve bu amaçla düzenlenen her türlü faaliyete destek veriyoruz. Çünkü ekolojik dengenin korunması amacıyla ağaçlandırma son derece önemlidir, bunun yanı sıra orman tahribatına son verilmesi, ağaçlandırma çalışmalarının hızlandırılması ve orman yangınlarına karşı güçlü tedbirler alınması büyük önem taşımaktadır. Bu konuda kamu sivil toplum ve toplumun tamamının büyük bir bilinçle ve milli bir ruhla hareket etmesinin önemine inanıyoruz. 

            HAK-İŞ olarak, su başta olmak üzere doğal kaynakların sonsuz olmadığı, dikkatli kullanılmadığı takdirde tükenebileceği konusunda bir bilinç geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. HAK-İŞ bu bilinçle,  israf etmemek, en çok ve en uzun vadede maksimum fayda sağlamak için geri dönüşüm politikalarına destek veriyor, ekolojik dengenin korunması, geliştirilmesi konusunda birey, toplum, devlet ve tüm dünya olarak, işbirliğinin ve küresel bir çevre bilincinin oluşturulması gerektiğine inanıyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz.

            HAK-İŞ olarak, Orman Genel Müdürlüğü tarafından “Daha Yeşil Bir Türkiye” hedefiyle ve “Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla başlatılan, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek fidan dikim etkinliğine başta Genel Merkezimizin bulunduğu Ankara olmak üzere, 81 İlimizde İl başkanlıklarımız vasıtasıyla 11 Kasım 2019 tarihinde tüm yurt genelinde başlatılacak fidan dikme törenlerine aktif olarak katılacağız. 11 Kasım 2019 tarihinde, Ankara Bala Mevki, Konya Yolu üzerinde yer alan ‘HAK-İŞ Kadın Komitesi Özgecan ASLAN Hatıra Ormanı’nda üyelerimizle beraber Fidan Dikimi gerçekleştireceğiz.

            HAK-İŞ olarak, 11-13 Ekim 2019 tarihlerinde Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı tarafından “Birlikte Mümkün Türkiye” sloganıyla Antalya Belek’te düzenlenen “Ortak Paylaşım Forumu” toplantısında da dile getirdiğimiz gibi bundan sonra her üyemiz için her yıl bir fidan bir fidan dikme kararlılığındayız.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ekim 2019 11:20, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu