44. KURULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZÜ KUTLADIK

22 Ekim 2019 22:51, Haberler


44. KURULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZÜ KUTLADIK


Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in 44. Kuruluş Yıldönümünü kutladık.  

3. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı kapsamında düzenlenen gala yemeğinde aynı zamanda Konfederasyonumuz l HAK-İŞ’in 44. Kuruluş Yıldönümü kutladık. 

“Bugün Tarihi Bir Gün Yaşıyoruz”

Kuruluş yıldönümü programında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün Ankara’da tarihi bir gün yaşadık. Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak organizasyonu gerçekleştirilen “Kudüs İçin Hep Birlikte” konferansımızı başarılı bir şekilde sonuçlandırmış olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bu toplantının Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 44. Kuruluş Yıldönümüne rastlamış olması bizim için ayrı bir heyecan verici durumdur. 44 yıl önce HAK-İŞ davası için yola çıkan yol arkadaşlarımızın oluşturduğu HAK-İŞ, bugün Türkiye’nin en büyük işçi örgütlerinden birisi olmuştur. 700 bin üyesi, 21 sendikası ve bir tanesi KKTC’de olan Kıbrıs Kamu-Sen olmak üzere 81 ilde örgütlü Türkiye’nin en büyük ve etkin işçi konfederasyonudur” dedi.

“Konferansımızı İlk Defa Ankara’da Gerçekleştiriyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığını da HAK-İŞ’in yürütüyor olmasının HAK-İŞ için büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak Filistin ve Kudüs davasına kuruluşumuzdan bu yana vermiş olduğumuz büyük desteği bundan sonra da arttırarak devam ettireceğiz. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz “Kudüs İçin Hep Birlikte” konferansımızı bu yıl ilk defa Ankara’da yapıyoruz. Çok geniş bir katılımla konferansımızı gerçekleştirdik. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen en üst düzeyde konferansımız takip edilmiş, konferansımıza Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, hükümeti temsilen Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve mecliste Filistin davasını milletvekilleri ile temsil eden Filistin ve Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla geniş bir vizyon ile katılım sağlandı” şeklinde konuştu.

“Başarılı Bir Konferans Olarak Tarihe Geçti”

HAK-İŞ Konfederasyonu ve MEMUR-SEN Konfederasyonunun yönetim kurulu, sendika başkanları ve üyeleriyle konferansa geniş bir katılımın sağlandığını belirten Arslan, konferansta yapılan konuşmalar, alınan kararlar ve açıklanan sonuç bildirisinin toplantının muhteva olarak çok geniş olduğunu söyledi.

3. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı’nın Filistin ve Kudüs’ün zor bir dönemden geçtiği zamanda, Türkiye’nin kritik sürecinde, Ankara’da gerçekleştirilmiş başarılı bir konferans olarak tarihe geçtiğini dile getiren Arslan, “Konferansımıza katılarak destek veren, konuşmacı olarak konferansın gücünü arttıran, konferansı takip eden Filistin ve Kudüs davasına destek veren ülke dışından gelen konuklarımıza, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Zor ve meşakkatli bir konferansı başarmış olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın konuşmasının ardından düzenlenen imza töreninde Ürdün, Tunus, Irak, Senegal, Malezya, Maldivler, Lübnan ve Filistin’e ait sendika ve meslek örgütleri ile Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği arasında işbirliği protokolleri imzalandı.

HAK-İŞ Malatya İl Başkanı Bünyamin Geleri tarafından HAK-İŞ’in kuruluşunun 44 yılı münasebetiyle Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a 44 numaralı Malatyaspor forması takdim edildi. 

Konferansa katılan yabancı katılımcılar tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a geleneksel hediyeler takdim edildi

22 Ekim 2019 22:51, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu