3. ULUSLARARASI SENDİKALAR VE MESLEKİ ÖRGÜTLER KONFERANSI’NA YOĞUN İLGİ

22 Ekim 2019 09:50, Haberler


3. ULUSLARARASI SENDİKALAR VE MESLEKİ ÖRGÜTLER KONFERANSI’NA YOĞUN İLGİ

“KUDÜS İÇİN HEP BİRLİKTE”


Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in ev sahipliğinde “Kudüs İçin Hep Birlikte”  temasıyla gerçekleştirdiği 3. Uluslararası Sendikalar Konferansına Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Burkina Faso, Cezayir, Çad, Cibuti, Demokratik Kongo, Endonezya, Eritre, Fas, Fildişi, Filistin, Mısır, Gabon, Gambiya, Irak, İngiltere, İsviçre, Kamerun, Kenya, Kosova, Kuveyt, Makedonya, Liberya, Libya, Lübnan, Malavi, Maldivler, Malezya, Moritanya, Namibya, Nijer, Nijerya, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Ürdün, Yemen, Zambiya‘dan oluşan 44 ülke, 41 Konfederasyon ve Sendika, 35 Mesleki Örgüt, 2 Uluslararası Kuruluş olmak üzere çok sayıda uluslararası katılımcı ilgi gösterdi. 

Konferansa Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Eski Başbakan Yardımcısı AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Kudüs Valisi Adnan Ghaith, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Sekreteri Abdala Khaled Abdalla Obeidat, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Mehmet Şahin, Av. Hüseyin Öz, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, il başkanlarımız, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.  

“Siz Bizlerdensiniz, Biz Sizlerdeniz”

Konferansa katılan davetliler ve birlik üyeleri, birliğin İstanbul’da iki büyük uluslararası konferans gerçekleştirmenin yanı sıra Cenevre’de Birleşmiş Milletler binası önünde uluslararası bir protesto eylemi, Lübnan Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere BM Genel Sekreteri Antonia Guterres’e Filistin ve Suriye’de hapishanelerdeki mahkumların durumu ile ilgili çağrı mektubunun yazılması gibi bir dizi etkinlik ve eylemi başarıyla gerçekleştirdiklerini dile getirdiler.

Mescid-i Aksa Eski İmamı Muhammed Wattad yaptığı konuşmada Mescid-i Aksa’yı seven, Kudüs’ü seven, Filistin’i seven dostlarla birarada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Mescid-i Aksa’yı seven değerli kardeşlerimiz, sizin sevginiz bizim gönlümüze yerleşmiştir. Siz bizlerdensiniz, biz sizlerdeniz. Sizlere Filistin halkının ve Mescid-i Aksa’nın en güzel selamlarını getirdik. Sizlere üzüntülerimizi, acılarımızı iletmek için gelmedik, aksine topraklarımızda, Kudüs’te sabitliliğimizi, dayanıklılığımızı, dik duruşumuzu sürdüreceğimizi buradan bir kez daha belirtmek için geldik. Bütün imkanlarımızla hiçbir şekilde bıkmadan, usanmadan mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Bizlerin Bölünmesini Bekliyorlar”

Ürdün Parlamentosu Filistin Dostluk Grubu Başkanı Yahya Suud, İslam dünyasının bir türlü bir araya gelemediğini ve İsrail’in de bundan  büyük bir kuvvet alarak işgale ve zulme devam ettiğini sözlerine ekledi. Suud konuşmasında “Sizler bize ve direnişe destek veriyorsunuz. Siz ümmetin şerefini, onurunu, Kudüs’ü koruyorsunuz. Şu anda Kudüs büyük bir tehlike ile karşı karşıya. İşgal güçleri her gün Mescid-i Aksa’yı kirletiyor ve bunu tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştiriyor. Yahudiler bizlerin bölünmesini bekliyor. Orada Filistinli gençler varken bu emellerine kesinlikle ulaşamayacaklar. Bütün Ürdün halkı, partiler, parlamento ve sendikalar olarak Siyonist İsrail’e karşıyız” ifadelerini kullandı.

Mustafa: “HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’e Teşekkür Ediyorum”

HAK-İŞ’in Filistin davasını ulusal ve uluslararası her platformda dile getirdiğini sözlerine ekleyen Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, “Filistin davasının tüm gönüllerde daim kalması için bu konferans düzenlendi, bu etkinliklerden dolayı sizlere, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Konfederasyonlarımıza, Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliğimize çok teşekkür ediyorum. Kudüs ve Filistin meselesi bizler için birer sınav ve denemedir. Halkımız zalim İsrail ambargosu altında yaşamakta. Bütün bunlar olurken, İsrail bütün örf, adet ve gelenekleri bir yana iterek dünyanın üstünde bir devlet gibi davranmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Faed Mustafa, ABD’nin uluslararası güvenliği koruması gerekirken aksine İsrail’i şımarttığını ifade ederek, “Hiçbir şekilde teslim bayrağını çekmeyeceğiz. Ekonomik ve politik olarak işgalin sona erdirilmesi için bizlere vermiş olduğunuz tüm destekler için teşekkür ediyorum. Burada bütün dostlarımızın önünde şunu vurgulamak istiyorum. Türkiye ve Filistin arasındaki kökler 500 yıl öncesine dayanmaktadır. Bizler bir arada yaşadık, tek bir bayrak altında toplandık. Türkiye her zaman Filistin’in yanında olduğu gibi bizler de her zaman Türkiye’nin yanındayız. Tıpkı bizim saldırılara karşı kendimizi savunmamız gibi, Türkiye’nin bu saldırılara karşı savunma hakkını sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

“Kudüs ve Filistin Büyük Bir Anlam Taşımaktadır”

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Sekreteri Abdullah Obeidat, “HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kudüs ve Filistin yeryüzündeki insanlar için büyük bir anlam taşımaktadır. Bu burada Kudüs’ün içinde bulunduğu zor durumdan dolayı bir araya geldik. Filistin büyük zorluklarla karşı karşıya. Birliğimiz Filistinlilerin hakkını korumak için çalışıyor” dedi.

Filistin halkının haklı davasının yanında yer alacaklarını vurgulayan Obeidat, “Birliğimiz bu meseleyi dünyaya taşıyor ve bu topraklar üzerindeki çatışmanın anlaşılması için çaba sarf ediyor. Filistin’de olup bitenler hepimizi yakından ilgilendiriyor. Biz bu dünyada barış istiyoruz” diye konuştu.

“Büyük Bir Komplo İle Karşı Karşıyayız”

Konuşmasında Kudüs’ün ebediyen Filistin’in başkenti olarak kalacağını ve bu uğurda her türlü mücadeleyi vereceklerini belirten Kudüs Valisi Adnan Ghaith, “1967’den beri bu zulümler ve işgal devam ediyor. Toprak üstünde ve altında tüneller kazıyorlar. Yahudileştirmek için her türlü çalışmayı sürdürüyorlar. Bizlerin Kudüs’e yönelip, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmemiz gerekiyor. Bugün tüm Filistinliler bir komplo ile karşı karşıya bulunmaktadır. Yüzyılın anlaşması diye bahsedilen bu anlaşma karşısında yüce bir millet vardır. Mücadele veriyoruz, direniş gösteriyoruz ve topraklarımızı vermeyeceğiz. Ya bu topraklar üstünde onurlu yaşayacağız, ya da toprak altında şehit olacağız” şeklinde konuştu.

Düzenlenen oturumda konuşan Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Müdürü Enes İbrahim birliğin yürüttüğü faaliyetler hakkında konuklara bilgiler verirken Araştırmacı ve Filistin Uzmanı Ebu Mahfuz ise Filistin’in geçirdiği evreler, İsrail İşgali altında yaşanan zorlukları anlattı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ekim 2019 09:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu