ITUC’TAN EYLEMDEKİ ÜYELERİMİZE DESTEK

12 Ekim 2019 18:00, Haberler


ITUC’TAN EYLEMDEKİ ÜYELERİMİZE DESTEK


Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreter Yardımcısı Owen Tudor, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 79 gündür devam eden grev yerini ziyaret ederek destek mesajı verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreter Yardımcısı Owen Tudor, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları, HAK-İŞ Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların İl Başkanları ve basın mensupları katıldı.

“79 Gündür Mücadele Ediyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Antalya Büyükşehir Belediyesinde yaklaşık 8 bin işçi adına yürütülen toplu iş sözleşmeleri müzakerelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan grevin 79. Günündeyiz. 79 gündür Antalya Büyükşehir Belediyesinde 8 bin arkadaşımız için toplu iş sözleşmesi yapabilmek için mücadele ediyoruz” dedi. 

“Grev Bizim İçin Bir Amaç Değil Araçtır”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi yetkisini 1 Nisan tarihinde aldıklarını anımsatan Arslan, “6 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde herhangi bir uzlaşma sağlayamadık. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e buradan bir kez daha talepte bulunuyoruz. Gelin bu toplu iş sözleşmesini masada bitirelim. Toplu iş sözleşmesindeki taleplerimiz, Türkiye’de imzalanmış toplu iş sözleşmelerinin üstünde değildir. Makul, kabul edilebilir bir taslak, kabul edilebilir bir teklifle Başkanı bekliyoruz. Biz toplu iş sözleşmesini masada bitirmek istiyoruz. Grev bizim için bir amaç değil araçtır. Masada muhatap bulamadığımız için Belediye Başkanımız bize herhangi bir teklif sunmadığı için çalışanları sendikalı işçi olarak değil maraba olarak gördüğü için bugün grevimizin 79. günündeyiz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in her yerde olduğu gibi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde de toplu iş sözleşmesini masada bitirmeyi hedeflediğini belirten Arslan, “Antalya Türkiye’nin dünyaya açılan kapısıdır. Bu güzel şehirde grev değil uzlaşarak imzaladığımız toplu sözleşme törenleriyle halaylar çekmek isterdik” ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Arslan, “31 Mart yerel seçimlerinden önce emekçilere verdiğiniz sözü tutun. Antalya’da sadece toplu iş sözleşmesi yapamamanın sıkıntısını çekmiyoruz. Aynı zamanda 250’den fazla arkadaşımız işten atıldı. 200’e yakın arkadaşımızın işyerleri değiştirildi. Sendika değiştirmeyen arkadaşlarımız Antalya’nın bir ucundan diğer ucuna sürgün edilerek mücadeleleri kırılmak istendi. HAK-İŞ olarak tüm bunlara karşı mücadele içindeyiz. İşverenler eliyle yapılan baskılar, tehditler, işten çıkarmalar ve sürgünlere karşı dün olduğu gibi bugün de mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

“HAK-İŞ ve ITUC Değerleriyle Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow’ın işten çıkarılan işçilerle ilgili HAK-İŞ’e yazdığı mektubun kendilerine büyük bir güç ve onur verdiğini söyleyen Arslan, “Uluslararası sendikal hareketin Türkiye’deki güçlü bir temsilcisi olan HAK-İŞ, sendikal mücadelesinde temel olarak demokrasiyi, özgürlüklerimizi ve haklarımızı esas alarak ITUC ile yürüdüğü yola bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. ITUC’un ilkeleri, değerleri ve HAK-İŞ’in değerleri ile birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

“Sizlerin Yanındayız ve Olmaya Devam Edeceğiz”

ITUC Genel Sekreter Yardımcısı Owen Tudor, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) adına dünyadaki tüm işçilerin desteğini getirdiğini belirterek, “Sizi destekliyorlar çünkü birisi yaralanınca bu yara herkesin içinde olur” dedi.

Hiç kimsenin sendika üyesi olduğu için ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini söyleyen Tudor, “Herkesin toplu iş sözleşmesi yapma hakkı vardır. Sizlerle dayanışma içerisindeyiz. Hepiniz bizim üyemizsiniz. Sizlerin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Tüm dünyadan, 200 milyon işçiden dayanışma!” sözlerine yer verdi.

12 Ekim 2019 18:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu