ÖZ, BREZİLYA’DA CUT 13. OLAGAN GENEL KURULU’NA KATILDI

10 Ekim 2019 12:00, Haberler


ÖZ, BREZİLYA’DA CUT 13. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI


HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Brezilya ve Güney Amerika’nın en büyük işçi konfederasyonu ve ITUC üyesi CUT (Central Única dos Trabalhadores) 13. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 

Genel Kurul, Brezilya’nın Sao Paulo kentinde “Lula Livre (Lula’ya Özgürlük)” teması ile gerçekleştirildi. 

CUT 13. Olağan Genel Kuruluna HAK-İŞ’i temsilen HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Öz Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Burhan Yıldız katıldı. 

Genel Kurulun ilk gününde “Yeni Teknolojilerin Işığında Sendikaların Geleceği” ve “Güvencesiz Çalışma ve Örgütlenmede Yeni Alternatifler” başlıklı paneller gerçekleştirildi. Panellerde gelişen teknolojilerin çalışma hayatında daha çok esnekliğe ve güvencesizliğe yol açtığı, platform üzerinden çalışmanın ve e-ticaretin büyük oranda artmasının sendikal örgütlülüğe verdiği zararlar tartışıldı. Brezilya’da ve Güney Amerika ülkelerinde özellikle platform üzerinden çalışmanın son dönemde çok hızlı bir şekilde arttığı ve kayıtdışı çalışanların sayısının büyük oranda yükseldiğinin altı çizildi.

Genel Kurul açılışı, Brezilya eski Başkanı Dilma Rouseff, Brezilya İşçi Partisi Lideri Gleisi Hoffmann ve Brezilya Eski Devlet Başkanı Luiz Inacıa Lula Da Silva Döneminin Dışişleri ve Savunma Bakanı Celso Amorim, Eski Sao Paulo Belediye Başkanı ve 2018 seçimlerinde İşçi Partisi Başkan Adayı Fernando Haddad başta olmak üzere 40 ülkeden yaklaşık 100 uluslararası misafir, bölgesel ve küresel sendika örgütü temsilcileri ve 1500 sendika delegesinin katılımıyla gerçekleşti.

"HAK-İŞ, Her Daim Adalet, Demokrasi, Özgürlükler ve Sosyal Haklardan Yanadır"

Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz ve HAK-İŞ heyeti ve CUT Yetkilileri, Brezilya İşçi Partisi Lideri Gleisi Hoffmann ve Brezilya Eski Devlet Başkanı Luiz Inacıa Lula Da Silva Döneminin Dışişleri ve Savunma Bakanı Celso Amorim ile görüşmeler gerçekleştirdi. 

Öz, Genel Kurula başarı dileklerini ileterek, sonuçlarının Brezilya’ya, bölgeye ve dünyadaki işçi hareketine katkı sağlaması temennisinde bulundu. HAK-İŞ’in her daim adalet, demokrasi, özgürlükler ve sosyal haklardan yana olduğunu belirten Öz, Lula’nın serbest kalması için verilen mücadelede Türk Sendikacılar olarak Brezilya halkı ile daima dayanışma içinde olduğumuzu ifade etti.

LULA’YA ÖZGÜRLÜK

Genel kurulun ana teması, 2017 yılında hakkındaki yolsuzluk iddialarından ötürü hapis cezasına mahkûm edilen Brezilya İşçi Partisi (PT) ve CUT Kurucu Başkanı ve eski Brezilya Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva’nın bir an önce serbest bırakılmasına çağrıda bulunmak oldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Ekim 2019 12:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu