HAK-İŞ’TEN BM’DEKİ TARİHİ KONUŞMASI İÇİN ERDOĞAN’A TEBRİK MEKTUBU

27 Eylül 2019 12:32, Haberler


HAK-İŞ’TEN BM’DEKİ TARİHİ KONUŞMASI İÇİN ERDOĞAN’A TEBRİK MEKTUBU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Birleşmiş Milletlerin (BM) 74. Genel Kurulu'ndaki konuşmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir tebrik mektubu gönderdi.

Mektubunda, Erdoğan'ın BM'deki konuşmasıyla Libya, Yemen, Katar, İran, Mısır, Karabağ, Keşmir, Myanmar ve Afganistan'daki insan hakları ihlalleri, işgaller veya ekonomik yaptırımlara işaret ederek tüm mazlumlarının feryadını haykıran gür ve vicdani bir ses olduğunu vurgulayan Arslan, şu ifadelere yer verdi: 

“Sayın Cumhurbaşkanım,

BM’nin 74. Genel Kurulunda yapmış olduğunuz konuşmanızdan dolayı zat-ı alinize tebriklerimizi arz ediyoruz. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, ısrarla üzerinde durduğunuz “Dünya 5’ten Büyüktür” söyleminiz, artık tüm mazlum milletlerin ümidi ve onların mücadelesinde bir mihenk taşı ve mottoları olmuştur.

BM’de yapmış olduğunuz konuşma ile Libya, Yemen, Katar, İran, Mısır, Karabağ, Keşmir, Myanmar ve Afganistan’da yaşanan insan hakları ihlalleri, işgaller veya ekonomik yaptırımlara dikkat çekerek, tüm Dünya Mazlumlarının feryadını haykıran gür ve vicdani bir sesi oldunuz.

Filistin Davasına olan samimiyet ve kararlılığınız, mazlum Filistin Halkı için önemli bir destek olmuştur. Bu güne kadar, Uluslararası bütün platformlarda Filistin Davasını sahiplendiniz. Gazze’de yaşanan dramı, İsrail Devletinin işgal ettiği topraklarda yapmış olduğu katliam ve zulümleri çekinmeden dile getirdiniz.

Özellikle, İsviçre'nin Davos kasabasında 29 Ocak 2009'da Dünya Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen "Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli" başlıklı panelde, dönemin İsrail Cumhurbaşkanına karşı yapmış olduğunuz “One Minute” çıkışınız haksızlığa karşı haykırışın bir sembolü olmuştur. Bu çıkışınızla, bütün Dünya’nın gözü önünde İsrail Devleti’nin yapmış olduğu zulmü ve katliamları dile getirmiştiniz.

Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve sadece yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara Gemisi’ne İsrail Askeri Güçlerinin saldırması olayında, şehitler, yaralananlar ve alıkonulan yardım gönüllülerini 24 saat içerisinde ülkemize getirtmeniz ve İsrail Devletine ilişkilerimizin normalleşmesi için İsrail'in özür dilemesi, tazminat ödemesi, Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması konularındaki kararlı tutumunuz ve iradeniz karşısında İsrail Devleti tarihinde ilk kez özür dilemek zorunda kalmıştır. 

Sayın Cumhurbaşkanım,

Gazze’de 2 milyona yakın Filistinli adeta bir açık hava hapishanesinde yaşam mücadelesi vermektedir. Gazze halkının yüzde 72’si açlık sınırında yaşamaktadır, bunlardan yüzde 65’i ise çocuklardan oluşmaktadır. Çocukların yüzde 10’u fiziksel olarak gelişememektedir. Gençler arasında işsizlik ise yüzde 65 civarındadır.

Birleşmiş Milletler bu durumu “katlanılamaz” olarak tarif etmektedir. Zât-ı Ali’nizin hem BM Genel Kurulunda ifade ettiğiniz hem de İsrail Devletine sunmuş olduğunuz “Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ambargonun kaldırılması” şartı Filistin’de yaşanan dram ve zulmü biraz olsun hafifletecektir. 

Sayın Cumhurbaşkanım,

Başkanlığını yapmış olduğum ve içerisinde 45 ülkeden 120’ye yakın Konfederasyon ve meslek örgütlerinden oluşan “Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği” olarak, Filistin’de yaşanan işgali ve insan hakları ihlallerini bütün platformlarda duyuruyoruz.  2018 yılında Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler binası önündeki kırık sandalye meydanında ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma girişimini ve İsrail İşgalini protesto ettik.

Birliğimiz üyeleri ile beraber yapmış olduğumuz Lübnan temaslarında, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri başta olmak üzere Lübnan protokolü ile bir araya gelme fırsatı bulduk. Lübnan Filistin sınırında, İsrail’i protesto eylemi düzenledik. 

BM Genel Sekreteri  António Guterres’e hitaben,  İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinli  esirlere  karşı uygulanan insanlık dışı muamelelere dikkat çekmek ve bu konuda inisiyatif almaları için bir mektup yazdık. Bu mektubumuza Sayın Guterres’den Konfederasyonumuza gelen cevabi teşekkür ve destek yazısında İsrail’in kötü tutumu teyit edilmiştir. 

Kudüs ve Filistin meselesine ilişkin olarak yurt dışında yapmış olduğumuz eylem ve faaliyetlerin yanında, yurt içerisinde de yapmış olduğumuz etkinliklerle de meseleyi hep gündem de tuttuk.

ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıma girişimini protesto ettik. STK’larla beraber Ankara Anadolu Meydanında büyük bir miting düzenledik. HAK-İŞ olarak, ABD Elçiliği’ne siyah çelenk bıraktık.

HAK-İŞ Konfederasyonu bünyesinde kurmuş olduğumuz “HAK-İŞ Kudüs Komitesi” aracılığı ile de illerimizde, “Kudüs için Ayaktayız, Filistin İçin Buradayız” toplantıları düzenlemekteyiz. Bu toplantılarımıza Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi de katılmaktadır. Bu etkinliklerimizde, Zât-ı Ali’nizin BM Konuşmasında da ifade ettiğiniz gibi “1967 sınırları temelinde, Başkenti Kudüs olan, topraklarını geri almış, bağımsız bir Filistin devletinin bir an önce kurulması” için farkındalık oluşturmak ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışma halinde olmayı amaçlamaktayız.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ev sahipliğinde,  22 Ekim 2019 tarihinde Ankara Green Park Otel’de, “Kudüs İçin Hep Birlikte” temasıyla 3. Uluslararası Kudüs Konferansına ilişkin davetimizi bir kez daha zat-ı alinize arz ederiz. 3. Uluslararası Kudüs Konferansına teşrifleriniz, çalışmalarımıza büyük bir güç verecektir. 

Dünya mazlumlarının yüreklerini serinleten, dünyanın adil geleceğini içeren kodları ortaya koyan cesur konuşmanızdan dolayı bir kez daha içtenlikle tebriklerimizi arz ederiz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Eylül 2019 12:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu