“KUDÜS VE FİLİSTİN İÇİN BİR MEŞALE YAKMAK HAK-İŞ’E YAKIŞIR”

19 Eylül 2019 18:00, Haberler


“KUDÜS VE FİLİSTİN İÇİN BİR MEŞALE YAKMAK HAK-İŞ’E YAKIŞIR”

ARSLAN, TRABZON’DA KUDÜS PROGRAMINA KATILDI


HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, 19 Eylül 2019 tarihinde Trabzon’da HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi tarafından düzenlenen “Kudüs İçin Ayaktayız Filistin İçin Buradayız” programına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Fayed Mustafa, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Faruk Kanca, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Muhammed Hüseyin Mercan, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Kudüs Komitesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Program şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.

“Haktan ve Adaletten Tarafız”

HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, “Filistin ve Kudüs konusu HAK-İŞ’in önemli sorumluluklardan bir tanesidir. Bu mücadelenin tarafı olmak zorundayız. Tek başımıza belki bu sorunu çözemeyeceğimizin farkındayız. Bizim amacımız bu sorunu çözebilmek için bütün gücümüzü ve imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak hedefe bir adım yaklaşmaktır. Ne kadar zor ve meşakkatli olursa olsun bizim için esas olan taraf olmaktır. Biz haktan ve adaletten yanayız” dedi.

“Kudüs ve Filistin İçin Bir Meşale Yakmak HAK-İŞ’e Yakışır”

HAK-İŞ’in yalnızca toplu sözleşme yapan bir konfederasyon olmadığını anımsatan Arslan, “Türkiye’nin her yerinde Kudüs ve Filistin için bir meşale yakmak, yeni bir ışık olmak HAK-İŞ’e yakışan ve HAK-İŞ’in önemli bir sorumluluğudur. HAK-İŞ olarak bize düşen sorumluluklar çerçevesinde hareket ediyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bütün uluslararası platformlarda, Birleşmiş Milletler’de, üyesi olduğumuz kendi örgütümüz olan Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun kongresinde, katıldığımız bütün ulusal ve uluslararası federasyonların kongresinde, kısacası dünyanın neresinde temsil ediliyorsak oralarda bu meseleleri anlatıyoruz. Rakamları veriyoruz ve diyoruz ki burada insanlık ayıbı var. Burada insanlık ölüyor, görün, duyun, anlayın diyoruz” ifadelerini kullandı.

“İmkan Meselesi Değil, Tercih Meselesi Olarak Görmeliyiz”

Filistin’in işgal altında olduğunu, Filistin halkının kendi topraklarında esir muamelesi gördüğünü dile getiren Arslan, “Bir şey yapmalıyız. Ülkemizin ve insanımızın sahip olduğu kaynaklar, elimizdeki fırsatlar bu yola harcanabilecek çok fazla şeyin olduğunu gösteriyor. Bunu imkan meselesi olarak değil, tercih meselesi olarak görmemiz gerekiyor. Filistin’li kardeşlerimizle daha fazla dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. HAK-İŞ olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bu dava bize düşüyor” şeklinde konuştu.

“Kudüs’e 1100 Kilometre Mesafedeyiz” 

HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “HAK-İŞ Kudüs Komitesi’nin Kudüs ve Mescid-i Aksa duyarlılığını toplumun tüm kesimlerinde yükseltmek için başlattığı Kudüs toplantılarının ikincisini Kudüs’e 1100 kilometre mesafedeki Trabzon’da gerçekleştirmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz ay Şehzadeler Şehri Manisa’da başlattığımız Kudüs yürüyüşümüze bir diğer şehzade sancağı olan Trabzon’da devam ediyoruz” dedi.

“Kudüs ve Mescid-i Aksa Bize Emanettir”

HAK-İŞ Kudüs Komitesi’nin sendikal faaliyetlerin bir parçası, asli bir gövdesi olarak Kudüs ve Filistin davasına sahip çıkmayı, her platformda savunmayı ve duyarlılık oluşturmayı kendisine misyon edindiğini vurgulayan Tanrıverdi, “Kudüs ve Filistin tüm insanlığın ve tarihten kaynaklanan bir sorumlulukla bizim davamızdır. Kudüs’ün derdi bizim derdimiz, Kudüs’ün gözyaşı bizim gözyaşımızdır. Filistin’in acısı bizim acımızdır. Kudüs ve Mescid-i Aksa bize emanettir. Bu yüzden HAK-İŞ Kudüs Komitesi olarak “Kudüs İçin Ayaktayız, Filistin İçin Buradayız” sloganıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, Kudüs ve Filistin’i HAK-İŞ’in sendikal faaliyetlerinin öncelikleri arasında gördüklerini belirterek, “Kudüs ve Filistin konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla bu programları düzenliyoruz” dedi.

Programda Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Fayed Mustafa ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur birer selamlama konuşması yaptılar.

Protokol konuşmalarının ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. Muhammed Hüseyin Mercan Kudüs’ün tarihi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Program hediyeleşmenin ardından aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

19 Eylül 2019 18:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu