YILDIZ, GENÇLERE SENDİKACILIĞI ANLATTI

10 Eylül 2019 11:00, Haberler


YILDIZ, GENÇLERE SENDİKACILIĞI ANLATTI

HAK-İŞ Konfederasyonumuz Gençlik Komitesi koordinatörlüğünde 10 Eylül 2019 tarihinde Ankara’da düzenlenen “Genç Sendikacılar Eğitim Yoluyla Bilinçleniyor” konulu programda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız gençlere Türkiye ve dünya sendikal hareketi hakkında bilgiler verdi.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında konfederasyonumuz tarafından düzenlenen programın ilk gününde gençlerle bir araya gelen Yıldız, “Sendikal hareket tamamen işçilerimizin özgürce örgütlenmesine dayanır. Kökü, felsefesi ve temeli özgürlüğe dayanır. Biz o noktada doğru bir yerde durduğumuzu ve doğru bir yerde ilerlediğimizi düşünüyoruz. Gönüllülük temelde, sosyal diyaloga, kapasiteye, yeteneğe, bilgi ve tecrübe dayanan bir kavramdır. Biz HAK-İŞ olarak bu kavramları savunan bir konfederasyonuz” diye konuştu.

Her bireyin kendisine güvenmesini gerektiğini ve bu güvenin başarıda en büyük anahtar olduğunu vurgulayan Yıldız, “Kendinize güvenirseniz, bilgi, eğitim ve formasyon bunların hepsi sizler için birer güçtür. Okuduklarınızı iyi anlayın ve tartışın, kendinizi iyi geliştirin. İşyerlerine iyi bakın, yaşadığınız ortama iyi bakın. Konuşun ve anlatın. Siz bir şey başaramayabilirsiniz, başaramamaktan korkmayın. Korkarsanız, girişimcilikten korsansınız ve bir şeyler üretemezsiniz” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ olarak hem ulusal hemde uluslararası alanda birçok yeniliğe imza attıklarını belirten Yıldız, “Biz konfederasyon olarak ilkelerimizin ve değerlerimizin arkasındayız. Bize bunların dışındakiler yakışmaz. İster sendikacılıkta olsun, ister özelde, ister uluslararası kuruluşlarda olsun ilk önce kendimizi bilgilerle donatacağız, kendimizi geliştireceğiz, sürekli deneyim kazanma üzerinde olacağız ama hep iyiyi düşüneceğiz ve iyiyi arayacağız. Bu kavramlar çok önemli” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Eylül 2019 11:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu