HAK-İŞ’İN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI

31 Ağustos 2019 10:37, Basın


HAK-İŞ’İN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI

“ULUSLARARASI KURULUŞLAR KALICI BARIŞ İÇİN ROL OYNAMALIDIR”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Dünyanın pek çok bölgesinde insanlığın ve BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşların gözleri önünde katliamların yaşandığını belirterek, “BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşların görevi, savaşları izlemek ya da raporlar yayınlamak yerine kalıcı barışı tesis etmek ve caydırıcı kararlar almak olmalıdır” dedi. 

 HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tarihte büyük kanlı çatışmalara sahne olan dünyada, yaşanan iki büyük savaşın ardından 1 Eylül ‘Dünya Barış Günü’ olarak ilan edilmiştir. Ancak barışın sadece gün ilan edilmesiyle mümkün olmadığı bir gerçektir.

Dünyada yaşanan acı savaş tecrübelerine rağmen bugün hala dünyanın çeşitli bölgelerinde kanlı çatışmalar devam etmekte, sivil halk ve çocuklar can vermekte, doğdukları toprakları terk etmeye zorlanmakta, insanlar kaçırılmakta, masum insanlar sorumlu olmadıkları çatışmaların bedelini en ağır şekilde ödemektedirler. Barışın ortadan kaldırılarak silahların kullanılması ve savaşların yaşanması, ağır ekonomik ve sosyal faturalar ödenmesine yol açmaktadır. 

Dünyanın pek çok bölgesinde insanlığın ve BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşların gözleri önünde katliamlar yaşanmaktadır. Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te, Yemen’de, Mısır’da, Suriye’de, Doğu Guta’da,  Myanmar’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da Dünyanın neresinde olursa olsun yapılan zulümleri, soykırımları, vahşetleri lanetliyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, dünyada demokrasinin galip gelmesini, adalet ve barışın kazanmasını istiyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak dünyada barışın ve huzurun kalıcı olarak sağlanması için aralıksız bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistine Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak 17 Mayıs’ta BM Genel Sekreteri António Guterres’e bir mektup yazarak İsrail hapishanelerindeki masum Filistinli mahkumlara karşı uygulanan insanlık dışı muamelelere dikkat çekmek ve mahkumiyetlere son verilmesini istedik.

         BM Genel Sekreteri António Guterres mektubumuza, BM olarak İsrail hapishanelerindeki masum Filistinli mahkumlara karşı uygulanan insanlık dışı muameleler ve mahkumiyetlerin sona erdirilmesiyle ilgili çalışmalarını sürdürdükleri şeklinde bir cevap verdi. Bu sözün gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz. BM’nin aynı şekilde Suriye zindanlarındaki masum kadın ve çocukların serbest bırakılarak özgürlüklerine kavuşmaları için rol almasını ve hukuksuz işgal nedeniyle topraklarını kaybeden, yurtlarından ayrılan Filistin halkının evlerine dönmesi için gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz.

BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşların görevinin, sadece savaşları izlemek ya da raporlar yayınlamak yerine kalıcı barışı tesis etmek ve caydırıcı kararlar alması gerektiğini düşünüyoruz. 

HAK-İŞ olarak dünyamızı tehdit eden bir diğer unsurun da FETÖ, PKK, DAEŞ, YPG, DHKP-C ve diğerleri olmak üzere terör örgütleri olduğunu biliyoruz. Ülkemizin ve dünyanın bunlarla etkin mücadele ederek, ülkemizde, bölgemizde ve dünyada terörün ve savaşların bir an önce son bulmasını, barışın egemen olmasını diliyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh”un gerçekleştirilmesi için daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Ağustos 2019 10:37, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu