YILDIZ, ITUC-AP İCRA KURULU TOPLANTISINDA KONUŞTU

31 Temmuz 2019 12:54, Haberler


YILDIZ, ITUC-AP İCRA KURULU TOPLANTISINDA KONUŞTU


Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, 31 Temmuz 2019 tarihinde Fiji’de, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Asya Pasifik Bölgesi (ITUC-AP) İcra Kurulu Toplantısına katıldı.

ITUC-AP İcra Kurulu Toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, ITUC-AP Genel Sekreterine, kapsamlı çalışmaları ve ayrıntılı raporu için teşekkürlerini iletti.

Yıldız, “ITUC-AP’nin, Hindistan’daki sendikal hakları incelemek için oluşturacağı misyon heyetine HAK-İŞ olarak katılarak katkı vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

“Genel Kurulumuzda Uluslararası İşbirliği Önceliğine Kenetlendik”

HAK-İŞ’in Temmuz ayının başında 14. Olağan Genel Kurulunu başarıyla gerçekleştirdiğini anlatan Yıldız, “Çok fazla sayıda genel kurul kararı alarak başarılı bir genel kurul gerçekleştirdik. Sayıları 90’ı bulan genel kurul kararlarımızda politikalarımızı yenileyip geliştirdik, yenilerini ekledik, önceliklerimizi belirledik. Genel Kurulumuz uluslararası işbirliği önceliği konusuna kenetlenmiştir” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ olarak kamu işçileri için kamu çerçeve protokolü sözleşmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Yıldız, “Bu sözleşmenin imzalanması öncelik konularımızdan birini oluşturmaktadır” dedi.

HAK-İŞ olarak kamuda yer alan 1 milyon taşeron işçinin kadroya geçirilmesi başarısından sonra, onların uyum sorunlarının giderilmesi ve bütün haklara kavuşması ve kadroya geçemeyenlerin kadroya geçirilmesi mücadelesini sürdürdüklerini anlatan Yıldız, “Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi, dünyadaki neo-liberal gruplara karşı Türkiye’nin büyük başarısıdır. Aynı mücadeleyi Türkiye’de sayıları 25.000’i bulan mevsimlik ve geçici işçilerin çalışma sürelerinin uzatılması için de başarıyla sürdürüyoruz ve başarı da elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ olarak kadın çalışmalarına büyük bir önem verdiklerini açıklayan Yıldız, “Kadınların sendikal harekette ve toplumsal hayatta güçlendirilmesi bizim için yüksek bir öncelliktir” dedi.

Türkiye’nin Avrupa Konseyi’nin Kadına Karşı Şiddeti Engelleyen Sözleşmesini hiçbir rezerv olmadan tam olarak uygulayan ve iç hukuka uygulayan ulusal bir kanuna sahip bir ülke olduğunu ifade eden Yıldız, “Ancak son günlerde sözleşme ile ilgili ülkemizde yoğun tartışmalar yaşanmaktadır. Sözleşme ve kanunun uygulanmasına ilişkin bir etki analizine ihtiyaç olduğu açıktır. Umarız amacın dışına çıkmadan bu çalışmalar yapılır” dedi.

Türkiye’de 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimler yapıldığını, İstanbul’da ise seçimlerin 2 ay sonra yenilenerek, seçimlerin tamamlandığını anımsatan Yıldız, “HAK-İŞ kazanan Belediye Başkanlarının tamamını zaman geçirmeden kutlamıştır. CHP ve HDP gibi muhalefet partileri, iktidar partisine karşı Ankara, İstanbul, Antalya gibi bazı büyükşehirlerde seçimleri kazanmıştır. İşçilere yakın olduğunu iddia eden bir ideoloji ve felsefeye sahip olduğunu iddia eden CHP başta olmak üzere bu muhalefet partileri, HAK-İŞ üyelerini işten atmaya ve HAK-İŞ üyelerine baskı yaparak diğer rakip sendikalara geçirmeye başlamışlardır. Bu belediyelerin işten attıkları HAK-İŞ üye sayısı 2 bini bulmuştur. Seçimden önce demokratik kaygılarını ifade eden bu partiler şimdi işçilere karşı anti-demokratik davranmaktadırlar. İşten atılmalara ve istifaya zorlamaya karşı HAK-İŞ, Bolu ilinden Ankara’ya 6 bin üyemizin katılımıyla 10 günden fazla süren 200 kilometreden fazla başarılı bir yürüyüş gerçekleştirmiştir. Devam eden bu soruna karşı mücadelemiz sürmektedir” dedi.

Toplantının sonunda Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, ITUC-AP Genel Başkanı Felix Anthony’e üzerinde HAK-İŞ logosu bulunan bir fincan takımı hediye etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Temmuz 2019 12:54, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu