TEŞKİLATA

03 Kasım 2011 14:00, Haberler


 

   

TEŞKİLATA                                                                               

Konu: HAK-İŞ, VAN Depremzedelerine Yardım Kampanyasına Katılım Talebi    

  

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Van’da gerçekleşen depremin acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu acı ve üzüntüyü hafifletebilecek, yaşadığımız sıkıntıların atlatılmasına yardımcı olacak tek unsurun da yardımlaşma ve dayanışma olduğunu biliyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatıyoruz.

  

Bu amaçla, HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu Birliğe Çağrı Platformu tarafından başlatılan yardım kampanyasına 100 bin TL bağışta bulunma kararı almış bulunmaktayız. HAK-İŞ, tüm üyelerini ve vatandaşlarımızı Van için tek yürek olmaya, bu yardım kampanyasına katılmaya davet etmektedir. HAK-İŞ, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da depremzedelerle dayanışma içinde olacak, yaraların sarılması için, her türlü katkıyı yapmaya devam edecektir.      

  

Bilindiği üzere, HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleri, artan terör olayları sonrasında birlikte hareket etme kararı alarak, Birliğe Çağrı Platformu’nu oluşturmuşlardı. Teröre karşı İstanbul’da “Sensiz Olmaz” çağrısı ile büyük bir yürüyüş düzenlemeyi planlayan Platform, Van’da meydana gelen depremin ardından, Türkiye’nin en acil meselesinin Van’da yaşanan felaketin yaralarının sarılması olduğu düşüncesiyle yürüyüşü ertelemişti.

  

  

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da aralarında bulunduğu Birliğe Çağrı Platformuna destek veren kuruluşların temsilcileri, vatandaşlarımıza moral vermek, incelemelerde bulunmak ve acil ihtiyaçları yerinde tespit etmek amacıyla deprem bölgesine bir ziyaret gerçekleştirmişlerdi.

  

  

Birliğe Çağrı Platformu, hem birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştirilerek vurgulanması; hem de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi, kış ayları yaklaşırken evsiz kalan binlerce vatandaşımızın hızla sıcak bir yuvaya kavuşmaları için ortak bir yardım kampanyası düzenleme kararı almıştı.

  

  

HAK-İŞ de bu kampanyaya katılarak Vanlı kardeşlerimizin yanında olduğunu göstermiştir.

 

  

Birliğe Çağrı Platformu tarafından 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ile bu doğrultudaki mevzuat hükümleri çerçevesinde 1 aylık süre ile sınırlı olmak üzere bir yardım kampanyası hesabı açmıştır.  

 

                                                                                                                                                

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 100 bin TL ile bu yardım kampanyasına katılımı başlatmış bulunuyoruz. Tüm teşkilatımızın ve üyelerimizin bu kampanyaya etkili bir şekilde katılımını bekliyoruz.

  

 

Kampanya için yardımlar,

Türkiye İş Bankası A.Ş. TOBB Şubesi nezdindeki

“TOBB – Van Depremi Yardım Hesabı” adı altında

4375-1212 numaralı TL hesaba

(IBAN numarası TR23 0006 4000 0014 3750 0012 12)    yatırılacaktır.

    

Bu hesapta toplanan nakdi bağış tutarları, Ankara Valiliği’nin denetimi sonrasında 2011/16 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nde belirtilen banka hesap numaralarından birisine aktarılacaktır.

    

Üyelerimizin ve teşkilatımızın, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde, büyük felaket yaşayan Van ilimiz için her türlü yardım ve desteği sağlayacağına inanıyoruz.

    

Kampanyamızın hayırlara vesile olmasını dileriz.

 

                                Mahmut ARSLAN                                                                          Settar ASLAN

                                   Genel Başkan                                                                      Genel Başkan Yardımcısı  

 

"Birliğe Çağrı Platformu" Web Sitesine Gitmek İçin Tıklayınız.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Kasım 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu