HAK-İŞ İLE FİLİSTİN İŞÇİ SENDİKALARI FEDERASYONU ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

10 Temmuz 2019 10:20, Haberler


HAK-İŞ İLE FİLİSTİN İŞÇİ SENDİKALARI FEDERASYONU ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI


HAK-İŞ Konfederasyonu ile Gazze-Filistin İşçi Sendikaları Federasyonu (GPGFTU) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Gazze-Filistin İşçi Sendikaları Federasyonu (GPGFTU) Genel Başkanı Sami M. N. Alamassi Mariam arasında 12 Temmuz 2019 tarihinde iki konfederasyon arasında makul çalışma koşullarını temin ederek uluslararası anlayışı teşvik, bölgesel ve uluslararası olumlu değişimler ile dünya ekonomisindeki değişiklikler göz önünde bulundurularak, bağımsız sendikacılık, sendikal haklar ve özgürlükler, karşılıklı yarar sağlayan uzun vadeli ilişkiler ve mütekabiliyet amacıyla ikili işbirliği protokolü imzalandı.

İmza protokolü törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Gazze-Filistin İşçi Sendikaları Federasyonu (GPGFTU) Genel Başkanı Sami M. N. Alamassi Mariam, Muhammed B. A. Seyam Rateba, Anas Ibrahim Abedfattah Shahien, Othman A. A. Hussein Alia, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi ve uzmanlarımız katıldı.

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Konfederasyonumuzun 14. Olağan Genel Kurulu’na icabet ettikleri için Sayın Başkan Sami M. N. Alamassi Mariam’a çok teşekkür ediyorum. Genel Kurulumuzun hemen ardından böylesine önemli bir anlaşmaya imza atıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Filistin, Kudüs ve Gazze En Temel Gündemimiz”

Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan’ın HAK-İŞ Genel Kurulu’nda ifade ettiği gibi HAK-İŞ’in sadece bir emek örgütü, bir işçi örgütü değil aynı zamanda ülkemizin bütün sorunlarına yönelik söz söylemesi ve çözüm üretmesi gereken bir konfederasyon olduğunu anımsatan Arslan, “Çok sayıda farklı görevlerimizin farkındayız ve bunları yapmaya çalışıyoruz. Özellikle Filistin, Kudüs ve Gazze konusu bizim en temel gündemlerimizden bir tanesidir. Filistin ve Gazze’deki emekçilerin yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlara karşı birlikte mücadele etmek için bir anlaşma yapıyoruz. Bu da bizim yerine getirmemiz gereken önemli bir sorumluluğumuzdur” diye konuştu.

Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü ile Filistinlilerin kendi topraklarındaki işgalin kaldırılması, bağımsız ve özgür bir Filistin devletinin kurulmasına kadar devam ettirilmesini istediklerini vurgulayan Arslan, “Bizim Gazzeli kardeşlerimizle tam bir dayanışma içerisinde, onlarla daha güçlü bağlarımızı oluşturacak şekilde yeni bir çalışma başlatacağız. İsrail’in özellikle işgal ettiği Filistin topraklarındaki yerleşim merkezleri kurmasını şiddetle kınıyoruz. Kudüs’ün statüsünü değiştirmeye yönelik bütün saldırıları şiddetle kınıyoruz. BM’in Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesini gayri meşru ve Filistin halkına bir saldırı olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yüzyılın Anlaşması Değil Yüzyılın İhaneti”

Arslan, “Yüzyılın anlaşması yutturmacasını, yalanını kabul etmiyoruz. Biz bunu yüzyılın ihaneti olarak görüyoruz. Bu ihanete ortak olan başta Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn gibi ülkeleri şiddetle kınıyoruz. Filistinliler hakkında ve Filistin halkı dışında hiç kimse karar verme gücüne sahip değildir. Bütün bu ihanetleri, oyunları biliyoruz ve buna karşı da şiddetli bir şekilde tavır koyuyor ve bunları reddediyoruz. İşbirliği anlaşmamızın hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum” dedi. 

“Sayın Başkanı Tebrik Ediyorum”

Gazze-Filistin İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Sami M. N. Alamassi Mariam, HAK-İŞ davetlisi olarak Türkiye’de bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Nazik davetiniz için Sayın Başkanımız Mahmut Arslan’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Başkanımızın yeniden HAK-İŞ Genel Başkanı olarak seçilmesinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bu makamlar çok büyük bir sorumluluk istiyor, Allah yardımcıları olsun” şeklinde konuştu.

“İkili İşbirliği Anlaşması Bizim İçin Çok Değerli Bir Fırsat”

Gazze’nin 13 yıldır ambargo altında bulunduğunu ve halkın büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını belirten Mariam, “Bu ikili işbirliği anlaşmamız bizim için çok değerli bir fırsat. Bizler uluslararası toplantılarda yer alamıyoruz. Sizlerin bizim adımıza uluslararası toplantılarda sesimizi duyurmanızı rica ediyoruz. İmzalayacağımız protokolün tüm çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Sizi En İyi Anlayanlardan Birisiyim”

HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Gazze’de ve Filistin’de yaşananların canlı tanığı olduğunu belirterek, “Gazze’de bulunan ve Gazze’nin ızdıraplı, amborgolu dönemini de yakından bilen, sizi en iyi anlayanlardan birisiyim. Kudüs Komite Başkanı olarak işbirliğimizin iki ülke arasında ve Gazze mağduriyetinin giderilmesinde önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. İki taraf içinde hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

10 Temmuz 2019 10:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu