14. OLAĞAN GENEL KURULUMUZUN İLK GÜNÜ TAMAMLANDI

10 Temmuz 2019 10:10, Haberler


14. OLAĞAN GENEL KURULUMUZUN İLK GÜNÜ TAMAMLANDI


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 14. Olağan Genel Kurulu’nun ilk günü, “Emek, Demokrasi, Özgürlük, Adalet İçin İleri” temasıyla şölen havasında tamamlandı.

14. Olağan Genel Kurulumuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, üst düzey protokol, üyesi bulunduğumuz ITUC ve ETUC temsilcileri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası sendika temsilcileri, delegelerimiz ve binlerce HAK-İŞ’li emekçinin katılımıyla 10 Temmuz 2019 tarihinde ATO Congresium’da gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan HAK-İŞ 14. Olağan Genel Kurulu’nun sonunda bir teşekkür konuşması yaptı. 

Arslan, “Bütün delegelerimize, sendikalarımızın başkanlarına çok teşekkür ediyorum. HAK-İŞ’e yakışan bir genel kurulu, bize uygun ve bizim sorumluluklarımıza paralel bir noktada sonuçlandırıyoruz. Genel kurulun birinci günü ve bu saate kadar geçen konu ve maddeler, üzerinde büyük bir mutabakatla kabul edilen her konu tarihi bir kongre yaptığımıza işaret ediyor” dedi.

Arslan HAK-İŞ 14. Genel Kurulundaki tutum ve kararlılığın HAK-İŞ Başkanlar Kurulundaki iradeyle aynı şekilde tecelli etmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gerçekten alkışlanacak bir kongre ve HAK-İŞ olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyelerine ve sendika başkanlarına 4 yıllık faaliyetlerinde göstermiş oldukları emek ve başarılarından dolayı Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından plaket takdim edildi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yeni yönetim kurulları listesini açıkladı.

Ayrıca, HAK-İŞ 14. Olağan Genel Kurulu gündeminde yer alan Öz-İş (Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası) Sendikası’nın Konfederasyon üyeliğinden çıkarılması kararı oy birliğiyle kabul edildi.

HAK-İŞ’in kuruluş değer ve ilkelerine aykırı hareket eden ve bu hareketlerini, Konfederasyon yöneticilerine ağır hakaretlere kadar götüren, alternatif Konfederasyon kurma girişimleri belgelerle sabit olan bir yapının HAK-İŞ çatısı altında yeri olamayacağından dolayı Öz-İş Sendikası HAK-İŞ Konfederasyonu’ndan ihraç edildi.

Genel Kurulumuzun ikinci günü yarın gerçekleştirilecek.

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Temmuz 2019 10:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu