ARSLAN, EMEKÇİ KADINLARIN SERGİSİNE KATILDI

04 Temmuz 2019 17:16, Haberler


ARSLAN, EMEKÇİ KADINLARIN SERGİSİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Temmuz 2019 tarihinde, Mamak Belediyesi’nin açtığı Aile Merkezleri Kurslarında eğitim gören 350 emekçi kadının CerModern’de düzenlediği ‘El Emeği Göz Nuru Yıl Sonu Sergisi’ne katıldı.

Sergiye Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra Mamak Belediye Başkanı Murat Köse,  AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yılmaz, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Nijerya, Güney Sudan ve Gabon büyükelçilerinin eşleri, Mamaklı emekçi kadınlar ve basın mensupları katıldı.

“Ömür Aziz Değil, Emek Azizdir”

Sergide konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Yusuf Has Hacip’in ünlü bir sözü var: ‘Ömür aziz değil, emek azizdir.’ Emekleri aziz olan hanımefendiler, sizleri emek ve alınterinizi bu güzelliklere dönüştürdüğünüz için tebrik ediyorum. Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada kadın olmak zor. Emekçi kadın olmak çok daha zor. Anne olmak, eş olmak, bunların üstesinden gelerek çalışma hayatında yer almanız gerçekten takdire şayan. Beceriniz ve cesaretiniz için sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Çalışma Hayatında daha çok kadının yer alması ve çalışan kadınların daha çok örgütlenip sendikal mücadeleye dahil edilmesi konusunda HAK-İŞ’in büyük bir mücadele gösterdiğini vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ çatısı altında kadın üyelerimizle Türkiye’ye hizmet ediyoruz. Mamak Belediyesi’nde çalışan kursiyer ve öğretmen arkadaşlarımız var. Onları kutluyorum” diye konuştu.

Arslan, “Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’yi yeni görevinden dolayı kutluyor, başarılar diliyorum. Kendisini emekçi kadınların emeğine verdiği önemden dolayı da kutluyorum” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Temmuz 2019 17:16, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu