CHP HEYETİNDEN HAK İŞ’E ZİYARET

02 Kasım 2011 14:00, Haberler


CHP HEYETİNDEN HAK İŞ’E ZİYARET

 

CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Perihan Sarı ve Atilla Emek, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Genel Başkan Yardımcılarımız H. Ferudun Tankut, Mehmet Şahin ve Mustafa Toruntay da yer aldı. CHP heyeti, Genel Başkanımız Arslan ve HAK-İŞ Yönetim Kuruluna hayırlı olsun dileğinde bulundular.

  

Genel Başkanımız Arslan, CHP’nin ziyaretinin önemine dikkat çekti. Arslan, HAK-İŞ’in 12. Olağan Genel Kuruluna ve 36. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine bütün siyasi partilerin davet edildiğini, pek çoğundan katılım olduğunu anımsatarak, davete karşın CHP’den herhangi bir temsilcinin katılımının olmadığını ifade etti.

 

Arslan, 2821-2822 sayılı yasaların sendikaların önünde büyük bir engel olduğunu, ancak bunun değiştirilmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü, iki kanunun birleştirilerek Toplu İş İlişkileri Kanunu adıyla Bakanlar Kuruluna gönderildiğini anımsattı. Arslan, bu Tasarının TBMM’de görüşmeleri sırasında sosyal tarafların taleplerinin gerçekleştirilmesi ve yasanın biran önce çıkarılması konusunda CHP’den destek istedi.

  

CHP genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise HAK-İŞ Genel Kurul davetini aldıklarını, ancak Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun programı ve kendilerinin önceden belirlenen programı nedeniyle katılamadıklarını ifade etti. Akkaya, bugün “hayırlı olsun” dileğinde bulunmak için geldiklerini anlattı.

  

Yasal düzenlemeler yapılırken çalışma hayatının örgütlü kesimlerinin görüşlerinin de dikkate alması gerektiğini ifade eden Akkaya, Sendikal örgütlenmenin önündeki en büyük engel olan 2821 ve 2822 sayılı yasaların mutlaka yeniden ele alınması gerektiğini kaydetti. Akkaya, CHP olarak üzerlerine düşen görevi mutlaka yapacaklarını da söyledi.

  

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Kasım 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu