HAK-İŞ İSTANBUL TEMSİLCİLER TOPLANTISI YAPILDI - TOPLANTIYA BİNALİ YILDIRIM DA KATILDI

30 Mayıs 2019 16:08, Haberler


HAK-İŞ İSTANBUL TEMSİLCİLER TOPLANTISI YAPILDI

TOPLANTIYA BİNALİ YILDIRIM DA KATILDI


HAK-İŞ İstanbul Temsilciler toplantısı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

HAK-İŞ İstanbul Temsilciler Toplantısı, 30 Mayıs 2019 tarihinde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın katılımlarıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman ile HAK-İŞ'e bağlı sendikalarımızın genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve HAK-İŞ üyeleri katıldı.

“İstanbul Seçimleri Demokratik Bir Sürecin Yenilenmesidir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Haziran’da İstanbul seçimlerinin yenileneceğini anımsatarak, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını yeniden halkın oyuna başvurulacağı için olumlu buluyoruz. Seçimlerin yenilenmesini demokratik bir sürecin yenilenmesi olarak görüyoruz. Demokrasinin yeniden inşası için, İstanbul’da millet iradesinin sandığa tam olarak yansıması için eğer bir seçim yapılıyorsa bu demokrasimiz için bir kazanım, demokrasimizin geleceği için önemli bir güvencedir. 23 Haziran’da gerçekleştirilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin demokrasimiz için, ülkemizin geleceği için, İstanbul için ve yeryüzündeki bütün mazlumlar için hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in millet iradesinin tam olarak sandığa yansıtıldığı bütün demokratik seçimleri desteklediğini belirten Arslan, “Milletimiz ne zaman dara düşse, zorlansa milletimizle beraber olduk. Bu yüzden 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, 15 Temmuz’da, 16 Nisan Referandumunda ve 31 Mart yerel seçimlerinde milletimizle beraber hareket ettik. 23 Haziran İstanbul seçimlerinde de yine milletimizle beraber olacağız” dedi.

“Sandığa Gitmek Tarihi Bir Sorumluluğumuzdur”

23 Haziran’da bütün İstanbul halkını sandığa gitmeye davet eden Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sadece sizler değil, üyelerimiz, aileleri ve bütün milletimizin sandığa gitmesini istiyoruz. Mutlaka sandığa gidip oylarımızı kullanmamız gerekiyor. Sayın Binali Yıldırım’ı uzun yıllardır tanıyoruz. İstanbul’la, ülkemizle ve yaşadığımız zorluklarla ilgili başımız ne zaman dara düşse kendisiyle görüştüğümüzde taleplerimizde bizimle beraber olmaktan hiçbir zaman çekinmeyen bir siyasetçi, bir devlet adamı olarak kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde İstanbul’da sadece toplu sözleşmelerde tıkanıklık olduğu zaman değil, İstanbul sevdalısı olarak bütün toplu sözleşmelerin çözümünde büyük katkılarının olduğunu belirterek, “Taşeron sorunu gibi çalışma hayatını ve bizleri yakından ilgilendiren ve milyonlarca arkadaşımızın geleceğini doğrudan ilgilendiren çok önemli bir sorunun ortadan kaldırılması için Başbakan olarak bu sorunun çözümündeki büyük bir katkısı ve desteği için Sayın Binali Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Arslan, “Sayın Binali Yıldırım, HAK-İŞ’in Nevruz Bayramı kutlamasında programa telekonferans sistemiyle bağlanarak bütün şirketlerden belediye bünyesine geçen Büyükşehirdeki arkadaşlarımızın ücretlerine enflasyon farkının uygulanması yani 21 TL günlük, 635 TL’lik bir zammın yapılması kararını orada ifade etmiştir. O kararın gereği olarak Büyükşehir Belediyemiz hemen harekete geçerek 1 Mart itibariyle kadroya geçen bütün Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına bu uygulamalar yapıldı ve arkadaşlarımız ücret farklarını aldılar” dedi.

“Yıldırım’ın Tarihi Yürüyüşünde Emek ve İşçi Hareketiyle Yürüdüğünün Farkındayız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin Türkiye’nin seçimi noktasına geldiğini vurgulayan Arslan, “Gittiğimiz her yerde bize İstanbul seçimleri soruluyor. Onun için bu tarihi seçimi anlamına uygun bir şekilde sonuçlandırmak için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Biz Sayın Binali Yıldırım’ın müktesebatını biliyoruz. Tarihi yürüyüşünde emek hareketiyle, işçi hareketiyle HAK-İŞ ile birlikte yürüdüğünün farkındayız ve bu yolculuktan her zaman onur ve gurur duyduk. Sayın Binali Yıldırım’ın bugüne kadar yapmış olduğu faydalı, yararlı ve hepimizi büyük heyecana sevk eden hizmetlerinin İstanbul’da da devam edeceğinden hiç kuşkumuz yok. İnşallah yeni yolculuğunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de birlikte çalışmaya, İstanbul’un sorunlarını birlikte çözmeye, İstanbul’a hizmet etmeye arzuluyuz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğunda Sayın Binali Yıldırım’a ve ekibine başarılar diliyoruz” diye konuştu.

“En Büyük Desteği HAK-İŞ’ten Gördüm”

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Sizler üreten, çalışan ve Türkiye’mizin kalkınması için alınteri döken kardeşlerimizsiniz. HAK-İŞ mensubu çalışanlarımızla bu yıl içerisinde iki kez beraber olduk. İlk beraberliğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, ikincisi ise Nevruz Kutlamalarında olmuştu. Bugün de İstanbul Temsilcilerimizle beraberiz. Ulaştırma Bakanlığı, Başbakan, TBMM Başkanı olarak görev yaptığım dönemde yaptığımız çalışmalarda en büyük desteği çalışanlardan gördüm. HAK-İŞ Konfederasyonu’nun değerli Başkanı ve yöneticilerinden gördüm. Ülkemiz için milletimiz için her zaman yapıcı ve çözüm odaklı kararları birlikte aldık. 1 milyona yakın çalışanımızın kadroya geçirilme meselesini hep beraber çözdük” dedi.

“Enflasyon Farkının Verilmesini Sağladık”

Yıldırım, “Taşerondan kadroya geçen işçiler için 2019 yılı enflasyon farkı verilmemişti. Toplu sözleşmelerde bu hüküm yer almadığı için 2020’ye atıldığı için bu farklar verilmemişti. Bir hüküm olmamasına rağmen bu işin doğru olmadığını, bunda bir inisiyatif alınması gerektiğini düşündük. Bu konuyu enine boyuna  konuştuk, görüştük ve ilçe belediyelerle büyükşehir belediyemiz ile paylaştık. Sonuç olarak 635 Lira işçilerimizin aylıklarına enflasyon farkı verilmesini sağladık. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“Belediyelere Kadın Eli Değecek Sözümü Unutmadım”

8 Mart’ta HAK-İŞ tarafından gerçekleştirilen 8. Kadın Emeği Buluşması’nda bir söz verdiğini dile getiren Yıldırım, “HAK-İŞ 8 Mart Kadın Emeği Buluşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve geldiğimde belediyelere kadın eli değmesi için elimden geleni yapacağımı söylemiştim. Bu sözümü unutmuş değilim. Verdiğim bu söz, biraz gecikti ama olacak. Bunun için önümüzde 24 gün var. 23 Haziran'dan sonra hem sizlere hem de İstanbullulara verdiğimiz sözleri birer birer yerine getireceğiz. Bu konuda her zaman olduğu gibi desteğinizin bizimle beraber olacağını da yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

“Mücadelenizde Yanınızda Olacağım”

23 Haziran seçimlerinden sonra HAK-İŞ’e bağlı sendikaların örgütlü olduğu bazı belediyelerde işçilerin sendikalardan istifa ettirildiğini ve işten atıldığını anımsatarak, “Kazandıkları ilk andan itibaren hemen işçileri zorla istifa ettirmeye çalıştılar. İşten atmaya kalktılar. Hani nerde sendikal özgürlük, hani nerede çalışanların hakkına, hukukuna saygı, hani isteyen istediği sendikaya üye olacaktı? Bu sebeple değerli kardeşlerim her zaman bu mücadelenizde yanınızda olacağım” ifadelerini kullandı.

Yıldırım konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiği zaman İstanbul için gerçekleştirmeyi düşündüğü proje ve hedeflerini anlattı.

Programda HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman da bir selamlama konuşması yaptı.

30 Mayıs 2019 16:08, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu