HAK-İŞ KRİZ KOMİTESİ KAZA SONRASI SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ

29 Mayıs 2019 12:20, Haberler


HAK-İŞ KRİZ KOMİTESİ KAZA SONRASI SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ 


HAK-İŞ Kriz Komitesi, 29 Mayıs 2019 tarihinde HAK-İŞ Şanlıurfa İl Başkanlığı’nda, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in 1 Mayıs mitingine katılmak için Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa’ya gelirken yaşanan trafik kazası ve sonrasında yaşanan gelişmeler ve yaralılarımızın son durumlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunmak amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Konfederasyonumuza bağlı Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, HAK-İŞ Şanlıurfa İl Başkanı Selim Gülsatar, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Metin Yılancı, Öz Büro-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ile konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Şanlıurfa Şube Başkanları katıldı.

“1 Mayıs Coşkusunu Şanlıurfa’da Yaşatmak İstemiştik”

Kriz Komitesi adına açıklamalarda bulanan Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, “HAK-İŞ ve MEMUR-SEN 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bilinen bağlamından koparak, aslına, karakterine ve ruhuna uygun kutlama geleneğini başlatmıştır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, 82 milyonun kardeşliği temelinde sendikacılık icra eden HAK-İŞ ve MEMUR-SEN, her yıl Türkiye’nin farklı bir ilinde 1 Mayıs kutlamalarını gerçekleştirmektedir. Bu seneki 1 Mayıs kutlamalarımız için durağımız Şanlıurfa ilimizdi. Bu mübarek şehirde, bu Peygamberler şehrinde 1 Mayıs coşkusunu yaşamak ve yaşatmak istemiştik. 1 Mayıs sabahı mitingimize katılmak için Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa’ya gelirken üyelerimizin içinde bulunduğu bir minibüsümüzün kaza yapması nedeniyle mitingimizi yarıda kesmek durumunda kaldık. Her iki konfederasyonumuzun Genel Başkanları o gün dünyaya ve Türkiye’ye emekçilerimizin sorunlarını, itirazlarını ifade edeceklerdi. Ancak trafik kazası sonucu kaybettiğimiz ve yaralanan arkadaşlarımıza olan saygımızdan dolayı mitingimizi yarıda kestik” dedi.

“Teyakkuz Halindeyiz”

1 Mayıs kutlamalarının olduğu gün 35 bine yakın emekçinin Şanlıurfa 1 Mayıs miting alanını doldurduğu bilgisini paylaşan Gülbaba, “Emekçilerimiz büyük bir sevinç, huzur ve mutlulukla alanı dolduruyorlardı. Sendikalarımızın tamamı bu arkadaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için gerekli her türlü donanımı ve imkanı sağladılar. Arkadaşlarımızın çok güzel bir 1 Mayıs coşkusu yaşamaları için elimizden geleni yaptık ama kaderin önüne geçilemiyor. Aracımızın yaptığı kaza sonucunda 5 arkadaşımızı kaybettik. Araçta 18 kişi vardı. 13 arkadaşımız yaralandı. Kazanın yaşandığı günden bugüne kadar HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’ın Başkanlığında oluşturulan HAK-İŞ Kriz Masası olarak HAK-İŞ Şanlıurfa İl Başkanımız Selim Gülsatar, Öz Büro-İş Sendikamızın Kahramanmaraş ve Şanlıurfa İl Başkanları, Hizmet-İş Sendikamızın İl Başkanları ve şube başkanları ile MEMUR-SEN’deki yetkili arkadaşlarımızla sürekli olarak teyakkuz halindeyiz, seferberlik halindeyiz” ifadelerini kullandı. 

“Sendikacılığı Farklı Kodlarla Yapıyoruz”

HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in sendikacılığı farklı kodlarla yapan iki konfederasyon olduğunu vurgulayan Gülbaba, “Bizim için bir insan bir dünya demektir. Kimsenin burnu kanasın istemeyiz. Bu nedenle yaşanan elim trafik kazası bizi derinden üzmüştür. Kazanın yaşandığı günden bu yana Kriz Komitemiz ve Şanlıurfa’daki arkadaşlarımız olağanüstü bir çabayla yapılması gerekeni yaptılar. Kahramanmaraş’ta, Şanlıurfa’da, Elbistan’da Kaymakamımızdan Valimize, Belediye Başkanımızdan Emniyet birimlerimize ve diğer bütün devlet kademelerine kadar bütün yetkililer kazayla çok yakından ilgilendiler. Hastanelerimizin özellikle başhekimlerine ve doktorlarına çok teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizleri arayarak taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Bayram Arifesinde Yaralılarımızı Ziyaret Ettik”

Bayram arifesinde yaralı kardeşlerimizin hal hatırlarını sormak ve sağlık durumları hakkında bilgi almak için Malatya, Elbistan, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Gülbaba, “Kazanın yaşandığı günden bugüne kadar hem HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Konfederasyonlarımız hem de Öz Büro-İş Sendikamız olarak kaza geçiren arkadaşlarımızın yanındayız. Dün ve bugün Kriz Komitesi Başkanımız ve HAK-İŞ Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız Başkanlığında Malatya, Elbistan ve Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki hastanelerde yatan ve taburcu olan arkadaşlarımızın evlerini ziyaret ederek her 2 konfederasyonumuz tarafından gerçekleştirilen bir güzelliği paylaştık. Yaralılarımızın durumu gayet iyi. Şu anda Malatya’da iki arkadaşımız var. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Hastanesi’nde bir arkadaşımız var. Taburcu olma aşamasına gelmiş durumdalar. Kahramanmaraş’ta üç arkadaşımız var. Diğer arkadaşlarımız taburcu oldular. Durumları oldukça iyi ve gün geçtikçe daha da iyi olacak inşallah” dedi.

Öz Büro-İş Sendikası olarak kaza geçirenlerle ilgili hukuki anlamda yapılması gerekenleri büyük bir hassasiyetle yerine getireceklerini vurgulayan Gülbaba, “Sendikamızın hukukçuları kazada ölen ve yaralanan arkadaşlarımızla ilgili yapılması gerekenleri yapacaklar. Biz bu arkadaşlarımızın yanındayız ve destekçileriyiz. Dileğimiz ve duamız bir an önce sağlıklarına kavuşmalarıdır. Sonraki süreçlerde hukuksal anlamda yapılması gerekenleri sendikamız yapacaktır” sözlerine yer verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Mayıs 2019 12:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu