DÜNYAYA ÖRNEK YENİ BİR SENDİKAL ANLAYIŞ ORTAYA KOYACAĞIZ

27 Ekim 2011 14:00, Haberler


DÜNYAYA ÖRNEK YENİ BİR SENDİKAL ANLAYIŞ ORTAYA KOYACAĞIZ

    

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Tüm dünyada tıkanan, kan kaybeden sendikacılığı, yeni bir yapıya kavuşturmak istiyoruz” dedi.

   

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 12. Olağan Genel Kurulunda seçimlerin ardından delegelere bir teşekkür konuşması yaptı. Arslan, HAK-İŞ’in 2011-2015 yol haritasının belirlendiği bu genel kurulun hem Türkiye'ye hem de uluslararası camiaya örnek olabilecek nitelikte olduğunu söyledi. Genel kurul çalışmaları kapsamında, Konfederasyonun çalışma hayatına yönelik taleplerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda açık ve net bir şekilde dile getirildiğini ifade eden Arslan, uluslararası sendikacılık camiasına medeniyetler buluşmasından küresel sendikacılık inşasına giden yolda yeni bir sendikal yapıya ihtiyaç duyulduğu çağrısının yapıldığını da kaydetti.

   

 

      

“YENİ BİR SENDİKAL ANLAYIŞ ORTAYA KOYDUK”

   

HAK-İŞ'in bağımsızlığına, özgürlüğüne ve dik duruşuna halel getirmeden geleceğe taşıyacaklarını ifade eden Arslan, "Biz çalışma hayatında, sendikal hayatta, ülkemizin, dünyanın, bölgemizin sorunları ve bunların çözümüne yönelik önerilerimizi, hedeflerimizi gerçekleştirilebilir hedefler olarak hem eleştirdik, hem sorunu ortaya koyduk, hem de çözümden yana olduk. Sadece slogan atan, sadece itiraz eden bir sendikal anlayışı yıktık. Onun yerine, itiraz edeceğiz, sorunları ortaya koyacağız, ama bunun karşılığında çözümleri de koyacağız. HAK-İŞ bu genel kurulda da bunu yapmaya çalıştı" diye konuştu.

    

“YENİ BİR SENDİKAL İNŞA ÜRETMELİYİZ”

  

Genel kurul kapsamında üç dinin temsilcisinin bir arada bulunduğu Antakya Medeniyetler Korosu'nun bir konser verdiğini anımsatan Arslan, ''Farklılıklarımızla barış içinde bu ülkede yaşamayı bize o korodaki arkadaşlarımız ifade ettiler. Bir haham, papaz ve imamın aynı koroda, aynı türküleri seslendirmesi, aynı telden Sarı Gelin demesi aslında Türkiye'nin başardığı bir şey. Biz bunu başaracağız. Biz bu medeniyetler buluşmasından yeni bir sendikal inşa üretmeliyiz, üretebiliriz, üretmek için çaba sarf etmeliyiz. Onun için önü tıkanan, kan kaybeden ve bütün dünyada mecalsizleştirilen sendikal harekete yeni bir ivme kazandırabilir miyiz? Yeni bir anlayış geliştirebilir miyiz ve bunu dünya çapında kabul gören bir yapıya kavuşturabilir miyiz? Hak-İş olarak çabamız, gayretimiz, hedefimiz bu olacak" diye konuştu.

     

“BİRİNCİ HEDEFİMİZ ÖRGÜTLENME”

 

“HAK-İŞ olarak tüm emekçilere ulaşarak onları sendikal mücadeleye katmamız gerektiğine inanıyoruz” diyen Arslan, bu nedenle birinci hedeflerinin örgütlenme olduğunu söyledi. Arslan, var olan sendikaları büyütmek ve güçlendirmenin yanı sıra yeni sendikalar kurmak için çalışmalara hız verileceğini kaydetti. Bütün demokratik açılımlara, demokratik hayatın içerisinde müdahil olmak istediklerini de söyleyen Arslan, “Başta anayasa olmak üzere toplumun her sorununa yönelik HAK-İŞ'in söyleyecek sözü, ortaya koyacak çözüm önerileri var” dedi.

   

Arslan, teröre karşı sivil toplum kuruluşunca oluşturulan platforma dahil olduklarını anımsatarak, delegelerden başta 30 Ekim'de İstanbul'da yapılması öngörülen yürüyüş olmak üzere tüm etkinliklere katılmalarını istedi. Sosyal politika alanındaki tavırlarını aynı hızla devam ettireceklerini söyleyen Arslan, genel kurulda oybirliğiyle kabul edilen Hak-İş'in 2011-2015 Yol Haritası'nı hayata geçirmek için çalışacaklarını bildirdi.

    

Genel kurulu izlemek için yurtdışından gelen sendikacılarla da bir araya geldiklerini söyleyen Arslan, katılımcıların HAK-İŞ’in genel kurulundan gerek katılımcılar gerekse yapılan konuşmalar dolayısıyla son derece etkilendiklerini ifade etti. Arslan, yurtdışından katılan sendikacıların yeni bir sendikal inşa konusunda birlikte çalışma çağrısı yaptığını ifade etti.

     

HAK-İŞ’İN YENİ YÖNETİMİ

   

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konuşmasının ardından yönetim kurulu üyeleri Settar Aslan,  Hikmet Ferudun Tankut, Mustafa Toruntay ve Mehmet Şahin'i sahneye çağırdı. Arslan, genel mali sekreterlikten kendi isteğiyle ayrılan Şenel Oğuz'a da teşekkür etti ve bir plaket takdim etti.

  

  

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Ekim 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu