ARSLAN: “BOLU’DAKİ MÜCADELEMİZİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

25 Mayıs 2019 17:01, Haberler


ARSLAN: “BOLU’DAKİ MÜCADELEMİZİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bolu Belediyesi önünde haksız yere işten çıkarılan ve sendika değiştirme baskısı yapılan işçilere destek verdi. Arslan, “Biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Buradaki arkadaşlarımız işlerine tekrar dönene kadar HAK-İŞ olarak bu mücadelenin peşini bırakmayacağız” dedi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Mayıs 2019 tarihinde, Bolu Belediyesi önünde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız tarafından başlatılan protesto eylemine destek verdi, bir basın açıklaması yaptı. Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın örgütlü olduğu Bolu Belediyesinde, Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göreve gelmesiyle belediyede çalışan üyelerimizin baskıyla sendika değiştirmeye zorlanması ve 97 işçinin işten atılmasını protesto etmek amacıyla başlatılan oturma eylemi 32 gündür devam ediyor. 

Basın açıklamasına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ Bolu İl Başkanı Hacer Çınar ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile işten atılan işçiler ile işyeri değiştirilen işçiler ve basın mensupları katıldı.

“Vaatlerinizin Arkasında Durun”

Bolu’da işten çıkarılan işçiler için Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız tarafından başlatılan eylemin 32. güne ulaştığını belirten Arslan, “Herhangi bir taşkınlık yapmadan, herhangi bir sorun çıkarmadan sadece işten çıkarmalara bir tepki olarak buradaki eylemlerimiz devam ediyor. Belediye Başkanıyla çok defa görüşüldü. Kendisinden talebimiz seçim öncesindeki vaatlerinin arkasında durması, noter taahhütlerinin arkasında durması, emekçilerin, işçilerin ekmeğiyle aşıyla oynamadan Bolu’ya hizmet etmesidir” dedi.

“Bolu Halkının Kararına Saygılıyız”

HAK-İŞ olarak Bolu halkının verdiği karara saygılı olduklarını belirten Arslan, “Biz burada halkın iradesini asla tartışmıyoruz. Bolu halkının iradesiyle Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan’ın tavrına, üslubuna ve yöntemine itiraz ediyoruz. Bu itirazımızı bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Sayın Kılıçdaroğlu Söylediklerinizin Arkasında Mısınız?”

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5 Mart’ta CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının, tanıtımı ve projelerini açıklarken verdiği sözleri hatırlatan Arslan, “AK Partili belediye döneminde işe girdi diye hiçbir işçinin işiyle aşıyla uğraşmayacaksınız. Hangi partinin mensubu olursa olsun onlarla birlikte çalışacaksınız’ diye Belediye Başkanlarına talimat vermişti. Sayın Kılıçdaroğlu’na soruyorum. O söylediklerinizin arkasında mısınız? Yoksa bütün bunlar bir seçim propagandası mıydı?  Eğer sözünüzün arkasındaysanız, Bolu Belediyesinde sırf AK Parti döneminde işe girdiği için işinden olan 97 arkadaşımızın işten çıkarılmasına niye sessiz kalıyorsunuz? Niye bu arkadaşlarımız 32 gündür aşsız, işsiz ve evlerine ekmek götüremeyecek kadar mağdur edildi? Niçin bunları görmüyorsunuz? Niçin cevap vermiyorsunuz? Biz Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu söylediklerinin arkasında durmasını ve verdiği sözlerin gereğini yapmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“CHP Genel Merkezi’ne Yürüyeceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a adalet yürüyüşü yaptığını hatırlatan Arslan, “Bu yürüyüş günlerce devam etmişti. Biz de Bolu Belediyesi’nde adalet, arkadaşlarımızın haklarının verilmesi ve bu haklarıyla beraber tekrar işlerine dönmelerini sağlamak adına gerekirse bu süreci Bolu’dan Ankara’ya kadar yürüyerek CHP Genel Merkezi önünde tamamlamak üzere planlıyoruz” dedi.

Konuşmasında 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’nin seçimi kazandığı bazı belediyelerde işçilerin işten çıkarıldığını da dile getiren Arslan, “HDP sözcüsü Temelli. Sadece emeğinden ve alınterinden başka sermayesi olmayan, emeği için, aşı için mücadele eden işçilerle mi yan yana duruyorsunuz, yoksa teröristlerle mi yan yana duruyorsunuz?” sorularını yöneltti.

“İşçiler Mağdur Edilmek İsteniyor”

Yerel seçimlerden sonra HAK-İŞ’e bağlı sendikalardan baskı ve tehditle istifa ettirilen üye sayısının 12 bin 500 olduğunu belirten Arslan, “Bu işçilerin hiçbir suçları yok. Sadece HAK-İŞ’li oldukları için baskı görüyorlar ve istifa ettiriliyorlar. Henüz toplu sözleşmelerimizin müzakereleri devam ederken bunlar yapılıyor. İşçiler toplu sözleşmesiz bırakılarak mağdur edilmek isteniyor. Bunu yapanlar ağırlıklı olarak CHP ve HDP’li Belediyeler. Başta İstanbul, Küçükçekmece, Esenyurt, Antalya Büyükşehir Belediye şirketleri, Kırşehir, Bilecik, Bolu, Manisa, Akhisar, İzmir Belediyeleri ve daha pek çok işyerlerinde üyelerimize karşı yoğun bir baskı ve yıldırma politikası devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“Bu Mücadelenin Peşini Bırakmayacağız”

Bolu Belediye Başkanı’nın bu insanlarla değil, Bolu halkına daha fazla hizmet etme noktasında mücadele etmesi gerektiğini dile getiren Arslan, “Özcan’ın yaptığı açıklamalarla göreve geldiği günden itibaren bir kısım sansasyonel açıklamalarla Bolu halkını da rencide ettiğini düşünüyorum. Milletin gözü önünde Kur-an’ı Kerim üzerine yemin eden bir Belediye Başkanı’nın verdiği sözün arkasında durmasını istiyoruz. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Buradaki arkadaşlarımız işlerine tekrar dönene kadar HAK-İŞ olarak bu mücadelenin peşini bırakmayacağız. Amacımız işimize ve aşımıza sahip çıkmak ve yeniden işimize dönmektir. Belediye başkanımız bizi anlarsa, bizim kararlılığımızı görüp geri adım atarsa, bu arkadaşlarımız işe döndüğü gün buradaki çadırı biz törenle kaldırırız” şeklinde konuştu.

"HİZMET-İŞ ve HAK-İŞ Her Zaman Yanınızda" 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan 32 gündür Bolu Belediyesi önünde oturma eylemi yapan işçilere şöyle seslendi; “Mücadelesini 32 gündür devam ettiren aziz kardeşlerim. Hiç endişe etmeyin. Asla mahzun olmayın, asla umutsuz olmayın, asla geri çekilmeyin. Biz sizinle beraber 700 bin HAK-İŞ mensubuyla sonuna kadar beraber olacağız. Ekmeğimize, aşımıza, geleceğimize ve hep beraber işimize yapılan bütün bu saldırılara karşı dimdik ayakta duracağız. Asla teslim olmayacağız. Asla baskılara boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

ARSLAN, DİRENİŞ ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Arslan, basın açıklamasının ardından direniş çadırına geçerek, 32 gündür oturma eylemi yapan emekçileri dinledi.

Kararlılıklarından dolayı emekçileri kutlayan Arslan, daha sonra Direniş Çadırı Anı Defterini imzaladı.

Arslan, anı defterine şunları yazdı: 

“Evinize ekmek götürmek, insanca yaşamak, namerde muhtaç olmamak için çıktığınız mücadeleniz, emek düşmanları tarafından maalesef akamete uğratılmıştır. Bu yapılan zulmü, adaletsizliği, hukuksuzluğu asla kabul etmiyoruz. Bu adaletsizliğin son bulması için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bilmenizi isterim. Asla vazgeçmeyeceğiz. Bu hukuksuzluklara asla teslim olmayın. Yıldırma taktiklerine itibar etmeyin. Sizin yanınızda Türkiye’nin en büyük sendikası HİZMET-İŞ var, 700 bin HAK-İŞ mensubu var. Asla mahzun ve umutsuz olmayın. Yolunuz, yolumuz; mücadeleniz mücadelemizdir. Yolunuz açık, mücadeleniz kutlu olsun. Ramazanınız mübarek olsun. Dualarınızla, çabalarınızla, mücadelenizle zafere ulaşacağız. Zafer inananlarındır, zafer yakındır.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Mayıs 2019 17:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu