ARSLAN, İSTANBUL’DA İFTAR PROGRAMINDA İŞÇİLERLE BULUŞTU

20 Mayıs 2019 03:40, Haberler


ARSLAN, İSTANBUL’DA İFTAR PROGRAMINDA İŞÇİLERLE BULUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Mayıs 2019 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 3 No’lu İETT Şubesi ile İETT ve Belediye Çalışanları Dayanışma Derneği (İBÇD) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış, İETT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Özçelik, Hizmet-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanları ve üyelerimiz katıldı.

“İETT Çalışanları Olarak Büyük Bir Başarıya İmza Attınız”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İETT çalışanlarının zor koşullarda başarılı işler gerçekleştirdiklerini belirterek, “İETT Genel Müdürlüğü'nün ve çalışanlarının İstanbul için ne anlama geldiğini, hayatlarında bir kere otobüse bilmeyenler anlayamaz. Geçmiş yıllarda Sultanbeyli'den, Kadıköy'e gitmenin ne kadar zor olduğunu otobüs beklemeyenler anlayamaz. İETT çalışanları olarak büyük bir başarıya imza attınız ve atmaya devam edeceksiniz. Bütün İETT teşkilatını tebrik ediyor, çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Dayanışmayı Devam Ettirmenizi İstiyoruz”

Arslan, “2000 yılında Ulaşım A.Ş.’den KİPTAŞ'a geçerkenki sıkıntıları hatırlıyorum. Ücretlerin Ulaşım A.Ş.’ye girdiğimizde sendika yoktu. Biz arkadaşlarımızı sendikalı yaptık. Sonra adım adım bu noktaya geldik. Bu arkadaşlarımız önemli bir işi başardılar, sendikalı oldular. Birinci aşamayı geçtik. Bundan sonra bu arkadaşlarımızın da KİPTAŞ’taki gibi, İETT’deki arkadaşlarımız gibi aynı haklara, aynı statüye kavuşmaları için mücadele edeceğiz. Bu mücadele sabır istiyor, çalışma istiyor ama her şeyden önce dayanışma ve birlik istiyor. Sizlerden ricamız bu dayanışmayı devam ettirmenizdir” diye konuştu.

“İstanbul İçin Hizmet Ettik, Alınteri Akıttık”

Geçtiğimiz hafta İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’la bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Arslan şu ifadelere yer verdi: “Binali Yıldırım’la hem seçim öncesinde hem de seçimler sonrasında bir araya geldik. İnşallah, 23 Haziran'da vereceğiniz kararla, sorunların çözümü konusunda da önemli bir aşamayı geçeceğiz. HAK-İŞ olarak hiçbir zaman hiçbir üyemize şöyle davranın, böyle davranın demedik, demeyiz. Ancak 31 Mart yerel seçimlerinden sonra HAK-İŞ’e ve sendikalarımıza karşı, üyelerimize karşı bir kısım siyasi çevrelerin açıkça ve düşmanca tavırlarına karşı sessiz kalamayız. Bizim de tavrımızı ortaya koymamız gerekiyor. Biz bu ülke için,  İstanbul için, Esenyurt için, Küçükçekmece için sadece hizmet ettik, alınteri akıttık. Sadece ilçelerimizin ve büyük şehrimizin hizmetinde koştuk. HAK-İŞ değerlerini ve HAK-İŞ mücadelesini bitirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.”

“Binali Yıldırım HAK-İŞ’le Çalışmanın Değerini ve Önemini Biliyor”

Binali Yıldırım’ın taşerondan kadroya yeni geçen işçiler için açıklamış olduğu rakamların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde uygulandığını belirten Arslan, “Bu rakamların İstanbul’un ilçe belediyelerinde de uygulanması için kendisi ile görüştük.  İnşallah 23 Haziran öncesinde bu sorunlar da çözülecek. Biz Binali Yıldırım'ı tanıyoruz. Hem Bakanlığını, hem Başbakanlığını, hem de Meclis Başkanlığı dönemlerini biliyoruz. O da bizi tanıyor. HAK-İŞ’le bir kavgası, bir çatışması yok. HAK-İŞ’le çalışmanın değerini ve önemini biliyor. O zaman HAK-İŞ olarak bizimle çalışmak isteyenlerle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“23 Haziran Türkiye Geleceğinin Seçimi”

23 Haziran seçiminin sadece İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi değil, Türkiye'nin geleceğinin seçimi olduğuna işaret eden Arslan, “23 Haziran’da Türkiye'nin 21. yüzyılda nereye gideceğinin kararını vereceğiz. Sadece bu ülke için değil, 23 Haziran seçimleri bütün mazlum milletler için önemli bir seçim. Dolayısıyla bu seçimi lütfen sıradan bir seçim olarak görmeyin, sandığa gidin” diye konuştu.

“HAK-İŞ’e Bağlı Sendikalardan 12 Bin 500 Emekçi İstifa Ettirildi”

Arslan, “HAK-İŞ’e bağlı sendikalardan baskı ve tehditle istifa ettirilen üyelerin sayısı 12 bin 500 oldu. Bunların hiçbir suçları yok. Sadece HAK-İŞ’li oldukları için baskı görüyorlar ve istifa ettiriliyorlar” dedi.

“23 Haziran’a Damgamızı Vuralım”

Ramazan’ın tüm emekçilere hayırlar getirmesini dileyen Arslan, “Rabbim bizleri bayrama huzur içinde kavuştursun. İstiyorum ki 23 Haziran'da dayanışmamızı, kardeşliğimizi ortaya koyalım. İstanbul için, ülkemiz için ve tüm insanlık için önemli olan bu seçime damgamızı vuralım. 24 Haziran'da yeni bir güne uyanacağız” ifadelerini kullandı. 

“Sizleri Daha Çok Anlamaya ve Hissetmeye Söz Veriyoruz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “İstanbul'da 31 Mart'ta yapılanlar bugüne kadar yaşananlardan farklıdır. Çok farklı şeyler yaşandı ve İstanbul'da biz bunları belgeleri ile açıkladık. Açıkladığımız belgelere göre, İstanbul Büyükşehir seçiminde yapılan usulsüzlükler açık ve nettir. Biz sizlerin oyunu alamadığımız için sizleri değil kendimizi suçluyoruz. Biz sizleri daha çok anlamaya, daha çok sizi hissetmeye ve daha çok sizinle Binali Başkanımız arasında ve Cumhurbaşkanımız arasında köprü olmaya söz veriyoruz. Sayın Binali Yıldırım Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız başımızda olduğu sürece her türlü sorunu çözdük, çözeceğiz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Mayıs 2019 03:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu