ARSLAN, ÜYEMİZİN İFTAR SOFRASINA KONUK OLDU

17 Mayıs 2019 23:10, Haberler


ARSLAN, ÜYEMİZİN İFTAR SOFRASINA KONUK OLDU 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Mayıs 2019 tarihinde, Türkiye Merkez Bankası’nda işçi olarak çalışan konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın üyesi İbrahim Sağlamyürek ve ailesinin iftar sofrasına konuk oldu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere ile Hizmet-İş sendikamızın Kadın Komitesi üyeleri eşlik etti.

Sağlamyürek ailesi tarafından sevinçle karşılanan Arslan ve beraberindekiler, kurulan yer sofrasında hep birlikte iftar yaptılar.

İbrahim Sağlamyürek’in 696 sayılı KHK ile sağlanan kadroda kapsam dışı kaldığını öğrenen Arslan, üzüntülerini dile getirdi.

HAK-İŞ’in uzun yıllar vermiş olduğu mücadele sonunda 1 milyona yakın taşeron işçinin sürekli işçi kadrosuna alındığını ve bunlardan 300 bininin HAK-İŞ üyesi olduğunu belirten Arslan, kapsam dışı kalan taşeron emekçilerin 40 bininin HAK-İŞ üyesi olduğunu anımsattı.

Kapsam dışı kalan taşeron emekçilerin sürekli işçi kadrosuna kavuşmaları için bir yol haritası oluşturduklarını ve mücadeleye aynı şekilde kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan Arslan, “696 sayılı KHK kapsamı dışında kalan KİT’lerdeki arkadaşlarımızın kadro almaları için mücadelemizi devam ettireceğiz. Kadro onların da hakkıdır. Bütün taşeron emekçilerin kadrolarına kavuşacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Arslan, emekçi İbrahim Sağlamyürek’in çocuklarıyla yakından ilgilenerek, günün anısına hediye takdim etti.

Arslan, Sağlamyürek’e Türk bayrağı işlemeli Kur-an’ı Kerim hediye etti. Sağlamyürek ise Arslan’a Türkiye haritası görünümünde bir isimlik hediye etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mayıs 2019 23:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu