ARSLAN, ŞANLIURFA’DA BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

30 Nisan 2019 21:48, Haberler


ARSLAN, ŞANLIURFA’DA BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, 30 Nisan 2019 tarihinde Şanlıurfa’da 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamaları öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Arslan, bu yıl 1 Mayıs etkinliklerini MEMUR-SEN ile birlikte gerçekleştirme kararı aldıklarını belirterek, “Toprağının peygamber izleriyle bereketlenen, Hz. İbrahim’in duasına ve davasına adanan kutlu ve insani değerleri ayakta tutan kadim şehir Şanlıurfa’da 1 Mayıs’ı MEMUR-SEN ile birlikte kutlama kararı aldık. Türkiye’nin iki büyük konfederasyonu olarak bu yıl 1 Mayıs’ı tüm emekçiler ve kamu çalışanlarımızla bayram havasında gerçekleştireceğiz” dedi.

Arslan, emekçilerin istek ve taleplerini MEMUR-SEN ile birlikte meydandan haykıracaklarını sözlerine ekleyerek “ 1886’da 1 Mayıs’a adını veren ruh insani bir ruhtur. 1 Mayıs insanca yaşama talebidir. Bu günü ruhuna yakışır şekilde ülkemize kazandırmayı başardık. Türkiye artık Taksim tartışmalarının, Toma’lı kutlamaların ötesine geçmiştir. 1 Mayıs’ı normalleştirmeye çalıştık ve bunu hep birlikte başardık. 1 Mayıs ideolojilerin istismar günü değil, ideallerin sembol günüdür. Yapay gündemler yerine, işçilerin, memurların, esnafın, emeklilerin, işsizlerin, engellilerin, gençlerin ve kadınların yâni tüm Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmek için alanlardayız” diye konuştu.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın da 1 Mayıs’ın önemine değinerek  HAK-İŞ ile birlikte Şanlıurfa’da başarılı bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştireceklerini ifade etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Nisan 2019 21:48, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu