ARSLAN, 16. UFUK TURU’NDA KONUŞTU

26 Nisan 2019 12:13, Haberler


ARSLAN, 16. UFUK TURU’NDA KONUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde, İçişleri Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle “Sosyal Sorumluluk ve İş Ahlakı” temasıyla düzenlenen 16. Ufuk Turu programında konuştu.

Kayseri’de 26 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen programda, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy oturum başkanlığında gerçekleştirilen “Sosyal Sorumluluk Bağlamında Ekonomi ve İş Hayatı” konulu panelde Genel Başkanımız Mahmut Arslan “Çalışanlar ve Sosyal Sorumluluk” konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, KSO Başkanı Memiş Kütükcü “Üretim Sektörü ve Sosyal Sorumluluk”, TOBB Başkan Yardımcısı ve KTO Başkanı Selçuk Öztürk “Ticari Hayatta Sosyal Sorumluluk”, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan “İşverenler ve Sosyal Sorumluluk” konularında sunum yaptılar.

“Geleceğimizi Aramak Zorundayız”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “İş adamlarımız çoğalıyor, işletmelerimiz çoğalıyor, istihdamımız artıyor. 2000’li yılların başındaki Türkiye’deki toplam kayıtlı istihdam sayısı 3 milyon civarındaydı bugün bu sayı 14 milyona yaklaştı. İşverenlerimiz çoğalıyor, yatırımlarımız artıyor, ihracatımız artıyor. Ama bütün bunlar küresel kapitalizmin bir parçası olarak var. Biz geleceğimizi aramak zorundayız, bunu da birlikte yapacağız. Bu konuda herkesin katkısına ihtiyacımız var.” dedi.

“Yeni Bir Dünya İnşası İçin Çabamız Var”

HAK-İŞ’in sorumlu bir sendikacılık anlayışı bulunduğunu belirten Arslan, “Geleneksel ve tarihsel olarak elde ettiğimiz birikimleri somut hale getirmemiz gerekiyor. HAK-İŞ olarak bu konuda çalışmaya, sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazırız. Bizim sendikacılık oyunu oynamak gibi bir derdimiz yok. Bizim yeni bir dünya inşasına ait derdimiz ve çabamız var. Yeni bir dünya inşası için hepimiz bir tuğla koymak zorundayız. Ben ‘bunun dışındayım’ diyemezsiniz. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak her birimizin yapması gereken, sorumluluklar ve yerine getirmesi gereken görevler var” diye konuştu.

“İşçi-İşveren İlişkilerini Hangi Zeminde Oluşturacağımızı Konuşmalıyız”

Arslan, “Kendi dünyamıza yönelik referanslarımızdan yola çıkarak yeni bir dünyayı inşa etme konusunda en temel görevlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Referanslarımızdan yola çıkarak işçi-işveren ilişkilerini hangi zeminde, hangi ilkeler etrafında oluşturacağız bunları konuşmamız gerekiyor. Bu konudaki prensipleri ortaya koyup sonra da bunları uygulamamız gerekiyor. Mevzuat olarak bu konuda herhangi bir engel yok. Bu konuda bir niyet ortaya koymamız ve bunu somut hale getirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Hakkı Esas Alalım İstiyoruz”

İşçi-işveren ilişkilerini sosyal ortaklık üzerine inşa etmek istediklerini vurgulayan Arslan, “Biz hakkı esas alalım istiyoruz. Bunu yaparken de referanslarımızla çatışmadan, küresel güçlerin önümüze dayattıklarından yola çıkarak değil, kendi referanslarımızdan yola çıkarak yapmak istiyoruz. Biz mefkuremize uygun bir çalışma hayatını nasıl dizayn edeceğiz, nasıl organize edeceğiz? Faiz ağacının dallarını tartışmak yerine bunun yerine neyi inşa edeceğiz? Bunun tartışmasını yapmamız gerekiyor” sözlerine yer verdi.

Programın sonunda HAK-İŞ Konya İl Başkanı tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a katılımcı sertifikası ve plaket takdim edildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Nisan 2019 12:13, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu