“TERÖRÜ BİR KEZ DAHA LANETLİYOR, NEFRETLE KINIYORUZ”

19 Ekim 2011 14:00, Basın


                                                                            ACIMIZ BÜYÜK 

“TERÖRÜ BİR KEZ DAHA LANETLİYOR, NEFRETLE KINIYORUZ”

   

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kekliktepe bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 24 askerimizin şehit olduğu, 18 askerimizin de yaralandığı, Bitlis'te de 5 polisimizin şehit olduğu, biri bebek biri çocuk 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırılara ilişkin olarak, "Acımız büyük. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru bozmaya yönelik terörist saldırıları bir kez daha lanetliyor, nefretle kınıyoruz." dedi.

     

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

    

"Terör; kirli, alçak ve kanlı yüzünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bugün Hakkâri'nin Çukurca İlçesi Kekliktepe bölgesindeki askeri birliğimize yapılan hain saldırı sonucu girilen çatışmada 26 askerimizin şehit olması, 22 askerimizin yaralanması, dün Bitlis Karayolunun Kolbaşı Mevkii'nde bombalı saldırı sonucu 5 polisimizin şehit olması, biri bebek biri çocuk 4 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin büyük acısını yaşıyoruz. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru bozmaya yönelik terörist saldırıları bir kez daha lanetliyor, nefretle kınıyoruz.

   

Son günlerde artış eğilimine giren terörist saldırıların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir panik ve korku havası yaratmaktır. Terörist saldırılar, amaçlarını gerçekleştirmeye asla muktedir olamayacaktır. Zira terörle hiçbir yere varılamaz. Halkımız bu oyuna gelmeyecektir. Bu dönemde, hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek zorundayız.

   

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önemli bir konuma geldiği bir dönemde, her türlü olumlu gelişmeye rağmen birilerinin hep terör istediği aşikadır. Bunların ortaya çıkartılması ve engellenmesi gerekmektedir. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı, ama daha kararlı davranmalıdır. Toplumsal sorunların başında gelen terör sorununa çözüm konusunda sivil toplum örgütlerin de görüş ve önerilerini sunacağı bir süreç her zamankinden daha büyük bir aciliyet olarak ortaya çıkmaktadır.

   

            HAK-İŞ olarak, Türkiye'nin huzurunu bozmaya yönelik saldırıları nefretle kınıyor, saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Hak'dan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

   

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Ekim 2011 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu