ARSLAN, LİMAN-İŞ GENEL KURULUNA KATILDI

13 Nisan 2019 13:07, Haberler


ARSLAN, LİMAN-İŞ GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuza bağlı Liman-İş Sendikamızın 19. Olağan Genel kuruluna katıldı.

Liman-İş Sendikası 19. Olağan Genel Kurulu, 13 Nisan 2019 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan, Mustafa Toruntay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Güneri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Belediye Başkanlar Birliği Genel Sekreteri Halim Çakır, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, Liman-İş Sendikası delegeleri ve basın mensupları ile protokolün katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Liman-İş Sendikamızın 19. Genel Kurulu’nun hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum. Sendikamız Genel Başkanı Önder Avcı’ya çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmasında HAK-İŞ’in 43 yıllık sendikal mücadelesine ve yaşanılan zorluklara değinen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonumuzun kuruluşu ülkenin kaos ve kriz dönemiyle aynı zamanlara denk geldi. Bu şartlarda çalışanları, emek hareketiyle buluşturmak ve o davayı işçilerle kaynaştırmak için yola çıkan bütün kurucularımıza teşekkür ediyorum. Biz ilk günde olduğumuz aynı nokta ve aynı hassasiyetteyiz" dedi. HAK-İŞ'in kuruluşundan bu yana demokrasiden yana tavır aldığını ve bedeller ödediğini ifade eden Arslan, "HAK-İŞ, 15 Temmuz’un en ağır bedellerini ödeyenlerden birisidir” diye konuştu.

“Liman-İş İle Yolculuğumuzu Daha İlerilere Taşıyacağız”

 HAK-İŞ ve Liman-İş Sendikasının ortak yolculuğuna da değinen Arslan, “HAK-İŞ’te buluşan Liman-İş Sendikamızın, HAK-İŞ’teki yolculuğunun daha ileri noktalara ulaşması için elimizden geleni yapıyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Liman-İş Sendikamızın iş kolundaki mücadelesini ve farkındalık oluşturacak çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Biz HAK-İŞ değerlerini, ilkelerini, felsefesini sendikalarımızla birlikte sürdürmeye çalışıyoruz. HAK-İŞ olarak dün, bugün ve yarın için temel hedeflerimiz, ilkelerimiz ve yaklaşımlarımız emek hareketinin geleceğidir” dedi.

Ulusal ve uluslararası platformlarda örgütlenme konusunda HAK-İŞ’in görüşlerini tüm dünya ile paylaştıklarını  belirten Arslan, “Geçtiğimiz günlerde Kopenhag’daki ITUC’un Genel Kurulu’nda ve Brüksel’de yapılan toplantılarda bir şeyin altını özellikle çizmek istedik. Dünyadaki değişiklik, dijitalleşme, küreselleşme ve bunların bizlere getirdiklerinin karşısında bir şeyden vazgeçemeyiz, geri duramayız o da örgütlenmedir. Şartları zorlayacağız, bütün yaptıklarımızın önüne örgütlenmeyi koyacağız. Pek çok sorunun kaynağı örgütlenmedeki güçsüzlüğümüzdür. HAK-İŞ, bu sorumluluk duygusuyla dünyanın en büyük işçi örgütü olan ITUC’un genel başkan yardımcılığına seçildi. Bu HAK-İŞ’in hem ulusal hem de uluslararası sendikal mücadelesinin sonucudur” açıklamasında bulundu.

“Doğru Olanları Söylemeye ve Yapmaya Devam Edeceğiz”

Hükümet tarafından açıklanan son ekonomik paket hakkında da açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Arslan, “Hükümetimizin açıklamış olduğu yeni ekonomik paket konusunda tartışmalar yaşanıyor. Bu konunun Üçlü Danışma Kurulu’nda tartışılarak, konuşulmasını Türkiye’nin sorunlarının aşılmasında önemli bir aşama olarak görüyoruz. Kıdem Tazminatı konusunda mevcut mevzuat bizim sorunlarımızı çözme konusunda eksiktir. Bu mevzuattaki eksiklikler ve yanlışlıkların düzeltilmesini istiyoruz. Geleceğin kıdem tazminatı konusunda; hem ülkemizin gerçeklerinden hem de uluslararası sendikal hareketin tecrübelerinden yararlanarak bu konunun tartışılmasını istiyoruz. Emeğini, alın terini, her şeyini feda eden işçimizin yıllar sonra emeğinin karşılığını alamamasının vebalini taşıyamayız. HAK-İŞ olarak temel parametremiz şu: oturalım, kıdem tazminatı mevzuatımızı baştan sona eksiklerini ve yanlışlarını ortaya koyarak konuşalım ve yeni bir çözüm üzerinde çalışalım. Var olan kazanılmış haklarımızın daha ileriye götürülmesini ama aynı zamanda mevcut eksiklerin de giderilmesini istiyoruz. Var olan haklarımızın korunarak, bütün işçilerimizin kıdem tazminatını alabilecek bir model ortaya koymalıyız. Biz sosyal diyalog mekanizmalarına inanmış ve uluslararası alanda bunu iyi başarmış bir konfederasyonuz. Bu bizim için bir hayat meselesi. Doğru olanları söylemeye ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“IMF Demek, Kriz Demektir”

Konuşmasında IMF ve yapılan anlaşmaların Türkiye’ye yaşattığı zorluklara da değinen Arslan, “IMF demek yoksulluk, kriz ve iç karmaşa demektir. IMF reçeteleri bizim için kabul edilecek bir sistem değildir. HAK-İŞ endüstriyel ilişkiler için, çalışma hayatının geleceği için, ortaya koyacağımız çözümler için önemli bir adrestir. Sendikal örgütlülüğün olmadığı yerde adaletsizliğin ve haksızlıkların daha fazla olduğunu biliyoruz. Gelin Hak-İş’e bağlı sendikalarda bir araya gelelim” şeklinde konuştu.

“Halkımız Demokrasiye Güveniyor”

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlere de değinen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Türkiye, bölgesindeki tek demokratik ülke. Son seçimler bunu bir kez daha teyit etmiştir. Türkiye’nin eksik yanları olabilir, demokrasideki bütün eksiklikler bizleri üzebilir ama bakınız dünyanın hiçbir demokrasisinde yüzde 85’e yakın bir katılım gerçekleşmiyor. Halkımız demokrasiye güveniyor ve gidip sandıkta oyunu kullanıyor. Bu büyük bir başarıdır. Bu milletin basiretine ve sağduyusuna, ortaya koyduğu anlayışa hayranım. Her seçimde bu toplum en uygun kararı vermiştir. Millet iradesi esassa, bu karara herkesin saygı göstermesi gerekir” dedi.

“Hiçbir Güç Karşısında Eğilmedik”

Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı konuşmasında sendika olarak yürüttükleri faaliyetlere değinerek, “Liman-İş Sendikamız 1950 yılında kurulup kişisel girişimlerle bugünlere kadar geldi. Liman işçisi hayatını gelecek için, bu ülkenin değerleri için harcayan, kendi hayatını öğüten, limanda 24 saatini tüketendir. HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Liman-İş sendikası üyeleri alın teri ile geçinen, hiçbir güç karşısında diz çökmeyen, eğilmeyen, bükülmeyen, el etek öpmeyen, alnının terinin karşılığında yapılması gereken ne ise onu yapan, bu ülkenin temiz çocuklarıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun, emek mücadelesi varsa, dünyanın neresinde bir mazlum çığlığı varsa biz oradayız. İnşallah yakın bir zamanda Afrika’da iki su kuyusu açtıracağız ve suya hasret topraklar suya kavuşacak. Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a günün anısına hediye takdiminde bulunuldu.

Gerçekleştirilen seçim sonucunda Önder Avcı yeniden Liman-İş Sendikası Genel Başkanlığına seçildi. 

13 Nisan 2019 13:07, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu