“SANDIĞA GİTMEK, KATILIMCI DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR”

29 Mart 2019 10:30, Basın


“SANDIĞA GİTMEK, KATILIMCI DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 31 Mart 2019 Pazar günü seçimlerin gerçekleştirileceğini anımsatarak, “Sandığa gitmek, katılımcı demokrasinin bir gereğidir; demokrasiye sahip çıkmaktır, önemli bir vatandaşlık görevidir. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sandığa gitmesini, temel vatandaşlık görevini yerine getirmesini, seçimlerin barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmesini temenni ederiz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

           

“Türkiye 31 Mart 2019 Pazar günü sandığa gidecek. Seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirilmesi en büyük beklentimizdir.

Seçimler, demokrasi kültürünün önemli araçlarından birisi, millet iradesinin tecelli ettiği yerdir. Temsili demokraside sorunların çözümünde önemli bir yoldur, demokrasinin güzel bir örneğidir. Sandığa gitmek ise katılımcı demokrasinin bir gereğidir; demokrasiye sahip çıkmaktır ve önemli bir vatandaşlık görevidir.

31 Mart 2019'da yapılacak seçimler de demokrasimizin önemli bir parçasıdır ve daha ileri demokrasi standartlarının yakalanması açısından önemli bir fırsattır. Bütün siyasi partiler ve adaylar seçim sürecinde yoğun bir propaganda çalışması yaptı. Kampanya döneminde herkes projelerini ortaya koydu, çok çeşitli vaatlerde bulundu. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, seçim sürecinde işçileri adaylar ile buluşturarak olabildiğince çalışanların sorunlarını adaylara anlatmaya çalıştık ve taleplerimizi ilettik. Şimdi söz sırası millettedir. Sandık sonuçları milletin takdirindedir. Milletimiz sandığa giderek, partilerin ve adayların ortaya koydukları projelerine ve vaatlerine göre son sözü söyleyecek.

            Türkiye’nin istikrarından, gelecek iddialarından ve bugüne kadar ortaya koyduğu hedeflerinden uzaklaşması için ABD ve AB başta olmak üzere uluslararası güçler ile PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütleri ve işbirlikçilerinin ülkemize yönelik bir operasyon ve seçmenleri etkilemeye yönelik manipülatif çabalar içinde olduklarını görüyoruz. Bu oyunlar daha önce de birkaç sefer sahneye konuldu. Her seferinde başarısız oldu, şimdi de başarısız olacağına inanıyoruz. Milletimiz her zaman olduğu gibi 31 Martta da istikrar için, ülkemizin güvenliği için, bölgede etkin ve güçlü bir devlet için hareket edecek ve ülkemiz üzerine oynanmak istenilen oyunlara karşı uyanık olacaktır. Yaşanan bütün sorunlara karşın Türkiye’nin demokrasi yolunda ilerlemeye devam edeceğine inanıyoruz. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden geleceğimize inancımız tamdır.

HAK-İŞ olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Türkiye’nin birliği, bekası, geleceği için ülkemizin bölgesinde etkin, güçlü, oyun kurucu ve söz sahibi bir Türkiye olma yolundaki mücadelesini destekliyoruz. Başta HAK-İŞ üyesi işçi kardeşlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı uyanık olmasını, sandığa gitmesini, temel vatandaşlık görevini yerine getirmesini, seçimlerin güven içerisinde, barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Mart 2019 10:30, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu