ARSLAN, ŞANLIURFA’DA İŞÇİ BULUŞMASINA KATILDI

27 Mart 2019 12:31, Haberler


ARSLAN, ŞANLIURFA’DA İŞÇİ BULUŞMASINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Şanlıurfa İl Temsilciler Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, HAK-İŞ Şanlıurfa İl Başkanı Selim Gülsatar, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanları, Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan yardımcıları, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, BELTUR Genel Müdürü Levent Kama ve birim müdürleri, BELSAN A.Ş Genel Müdürü Levent Çelik ve birim müdürleri HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Şanlıurfa İl ve Şube Başkanları, işyeri sendika temsilcileri, komite başkanları, çok sayıda üyemiz ve basın mensupları katıldı.

“Uluslararası Sendikal Hareketin Etkin Bir Aktörüyüz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ Türkiye'nin yanı sıra, uluslararası sendikal hareketin de önemli ve etkin bir aktörü olarak faaliyetlerini yürütmektedir. HAK-İŞ bir yönüyle yerli ve milli, bir yönüyle de evrensel bir harekettir” dedi.

“Demokrasi Sendikal Mücadelemizin Temel Unsurudur”

Demokrasinin güçlenmesini sendikal mücadelemizin temel unsuru olarak nitelendiren Arslan, “Demokrasinin olması, özgürlüklerin genişlemesi en çok emekçilere yarar. Demokrasi yoksa örgütlenme de yoktur. Bu sebepledir ki, demokrasinin güçlenmesini sendikal mücadelemizin en temel unsuru olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin demokrasinin en temel kriteri olduğunu vurgulayan Arslan, “Türkiye'de seçime katılım yüksektir. 31 Mart seçimlerinde üyelerimizin ve tüm halkımızın sandığa gitmesini arzu ediyoruz. Çünkü sorumluluğumuz var. Demokrasiye sahip çıkacağız, demokrasinin gereğini yapacağız. Milletimizin sağduyusuna, basiretine her zaman inandık. Bütün seçimlerde milletimiz en doğrusunu yapmıştır. Halkımızın ortaya koyduğu iradeye hep saygı duyduk, bundan sonra da saygı duyacağız” dedi.

Başta üyelerimiz olmak üzere bütün seçmenleri oy kullanmaya davet eden Arslan, seçim çalışmalarında adaylara başarılar diledi.

“Demokrasiye Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”

2010 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumuna HAK-İŞ’in damgasını vurduğunu belirten Arslan, “’Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına Evet’ diyerek, Anayasanın 15. maddesindeki değişikliğin gerçekleşmesi konusunda büyük bir emek verdik, darbecilerin yargılanmalarının yolunu açtık. Bu tavrımızdan dolayı yargılandık, ama çok şükür beraat ettik. Her zaman demokrasiye sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. HAK-İŞ olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine destek verdik. 16 Nisan 2017 referandumunda, 40 günde 50 toplantı yaparak destek olduk” ifadelerini kullandı.

“Enflasyon Farkının Verilmesini Talep Ediyoruz”


696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya yeni geçen işçilerin ücret artışlarının enflasyonun gerisinde kaldığını söyleyen Arslan, “Emekçi kardeşlerimize enflasyon farkının verilmesini talep ediyoruz. Bazı belediyeler inisiyatif alarak yüzde 4 artı 4’ün üzerinde yeni bir kısım düzenlemeler yaptılar.  Çabamız, kadroya yeni geçen bütün arkadaşlarımız için yeni asgari ücretin üzerine yüzde 4 artı 4 ve üzerine enflasyon farkını alabilmektir” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, her zaman işçiler için adil olanı yapacağını belirterek, “İşçi ve işveren dengesini barış ve güven ortamı ile sağladık. Hakkı ve hukuku gözettik, bundan sonra da böyle olacaktır” dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve HAK-İŞ Şanlıurfa İl Başkanı Selim Gülsatar da birer selamlama konuşması yaptılar.

27 Mart 2019 12:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu