ÖZ AĞAÇ-İŞ 10. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI

20 Eylül 2011 14:00, Haberler


 

Konfederasyonumuza bağlı Öz Ağaç-İş Sendikasının 10. Olağan Genel Kurulu, Akar International Otel’de 17-18 Eylül 2011 tarihlerinde yapıldı. Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Eski Genel Başkanı, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan ve Mustafa Toruntay ile HAK-İŞ Genel Sekreteri Hikmet Ferudun Tankut başta olmak üzere Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Başkan ve Yöneticileri ile siyasi parti temsilcileri ve delegeler katıldı.

    

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi :

     

                “Referandum sonrasında anayasada yapılan kısmi değişikliğin neleri sağladığını hepiniz görüyorsunuz. Bugün kimse Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nu konuşmuyor. Anayasa Mahkemesi’nin, Danıştay’ın, Yargıtay’ın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın siyasi demeçlerini bugün kimse duymuyor. Her yıl adli yıl açılışlarında Yargıtay başkanlarının siyasi nutuk çekmelerini artık Türkiye unuttu. Bugün burada kim kazandı, hepimiz kazandık. Herkes yerli yerine, herkesin kendi işine bakmasını sağladı. İyi ki buna evet dedik. Yeni anayasa konusunda da aynı anlayışı sürdürmemiz gerekmektedir.

    

                12 Eylül 1980 darbesi, Türkiye’nin pek çok kazanımlarını, müktesebatını, çalışma hayatının pek çok kazanılmış hakkını ne yazık ki alıp götürmüştür. Bazıları bize 27 Mayıs darbesini, uzun yıllar devrim olarak yutturmak istedi. Yıllarca ‘bizim darbemiz senin darben’ tartışmaları yaşandı. Darbeler kimden gelirse gelsin, hangi niyetle yapılmış olursa olsun HAK-İŞ darbelere karşıdır, bundan sonra da karşı olacaktır. Türkiye’nin 27 Mayıs 1960 tarihinde yaşanan darbelerle yüzleşmesi gerekir. Bu karanlık döneminde hesabı sorulmalıdır.”

    

    

    

“KIDEM TAZMİNATI SORUNU”

    

                HAK-İŞ Eski Genel Başkanı, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da daha önce başkanlık yaptığı konfederasyona bağlı bir sendikanın genel kuruluna katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Son günlerde kamuoyunda kıdem tazminatı tartışmalarının yaşandığına dikkati çeken Uslu, kıdem tazminatlarının, çalışanların karşısında bir sorun olarak durduğunu söyledi. Bu sorunun çözülmesi için işçilerin sesi olarak Mecliste bulunduğunu belirten Uslu, “Gerek süreler, gerekse miktarlar konusunda bir kayıp olmadan, kıdem tazminatının yeniden düzenlenmesinden yanayız.” diye konuştu.

   

    

                Salim Uslu, kıdem tazminatı sorununun çalışanlar lehine düzenlenmesi için çalıştıklarına dikkati çekerek, yeni düzenlemede çalışanların kazanılmış haklarında kayıpların yaşanmadığını da kaydetti. Eski bir sendikacı olarak, halihazırdaki sendikalar yasasının da ihtiyaca cevap vermediğini ifade eden Uslu, yılbaşına kadar sendikalar kanununun çıkabileceğini de sözlerine ekledi.

    

 

 

 

  

   

  

  

“SENDİKALAR YASASI DEĞİŞTİRİLMELİ”

   

                Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyup Karaderili ise, 2821 ve 2822 sayılı kanunların örgütlenme, sendikal özgürlük ve toplu sözleşme pazarlıklarının önünde engel olarak durdurduğunu belirterek, “2821 ve 2822” sayılı yasalar felsefe olarak da içerik olarak da iflas etmiştir. Bu yasaların bir an önce değiştirilmesini talep ediyoruz. Sayın çalışma bakanımız yeni yıldan önce bu yasaların değiştirileceği konusunda bir söz vermiştir. Bu sözün yerine getirilmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

                  

                Genel Kurulun ikinci günü yapılan seçimlerde Eyup Karaderili güven tazeledi. Eyup Karaderili’nin Genel Başkan seçildiği Genel Kurul’da Aydın İbrahimağaoğlu Genel Sekreter, Biyaz Türkyılmaz Genel Mali Sekreter, Erkan Yücel Genel Teşkilat Sekreteri, Seyhan Sarıgüzel Genel Eğitim Sekreteri seçildi.

    

 

    

  

  

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Eylül 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu