HAK-İŞ NEVRUZ İŞÇİ BULUŞMASINDA İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR İŞÇİLERİNE MÜJDE

21 Mart 2019 20:43, Haberler


HAK-İŞ NEVRUZ İŞÇİ BULUŞMASINDA İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR İŞÇİLERİNE MÜJDE


TAŞERONDAN KADROYA YENİ GEÇEN İBB İŞÇİLERİNE MÜJDE 



Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından Nevruz İşçi Buluşmasına telekonferans sistemiyle katılan TBMM Eski Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçilere zam müjdesi verdi. Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığının çalışmasıyla 28 Şubat 2019 tarihinde taşerondan kadroya yeni geçen personelin aldığı günlük brüt ücretlerine 1 Mart 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 21,16 lira ilave yapıldığını belirterek, "Böylece KHK kapsamında çalışan kardeşlerimiz her ay ilave 635 lira zamlı ücret almış olacaklar" dedi. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bu düzenlemenin bütün belediyelere örnek olması temennisinde bulundu. 

21 Mart 2019 tarihinde İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda 10 binden fazla işçinin katılımıyla gerçekleştirilen HAK-İŞ İşçi Buluşmasına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ'e bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yöneticileri ile binlerce HAK-İŞ üyesi katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Programa, TBMM Eski Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım telekonferans yöntemiyle katılarak önemli açıklamalarda bulundu. 

“İBB İşçilerine Müjde”

Binali Yıldırım’ın, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçilere yönelik müjde içeren şu konuşmayı yaptı:

“Başbakanlığım döneminde 696 Sayılı KHK ile taşeron işçilerimizin kadroya alınmalarına imkan veren bir düzenleme yaptık. 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle tamamlandı. Bu süreç içerisinde, merkezi bütçe ile düzenlenen kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilerin 4D kadrolarına geçişi, belediye ve il özel idarelerinde çalışan taşeron emekçilerinin belediye iştiraklerindeki istihdamı, aynı şekilde 4C'deki kardeşlerimizin 4B statüsüne geçirilmeleri, mevsimlik ve geçici işçilerin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin, 4 ay daha uzatılması çalışmaları öngörüldüğü şekilde tamamlandı. Bütün bu çalışmalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın, emekçi kardeşlerimize müjdeyi vermiş olduğu 5 Aralık 2017'de süratle başladı. 24 Aralık 2017'de çıkan KHK çerçevesinde yürütüldü. Nihayetinde öngörüldüğü gibi 2 Nisan 2018'de tamamlandı. Bu reform, Cumhuriyet tarihimizde, çalışma hayatı ile ilgili alınan en büyük reformdur. 1 milyona yakın emekçi kardeşimizin ve ailelerinin hayatına, geleceklerine etki eden çok hayırlı bir çalışmadır."

"Bir müjde vermek istiyorum"

İBB'nin 11 iştirakinde 33 bin 427 işçinin kadrolu olarak çalıştığını dile getiren Yıldırım, 2019 yılı için ücret artışlarının Ocak ve Temmuz’da yüzde dörder olacak şekilde düzenlendiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Sözleşmede ücret artışlarının enflasyonun altında kalması halinde, enflasyon farkı verileceğine dair herhangi bir hüküm bulunmuyor. Ancak bizler işçi kardeşlerimizin mağduriyetini 'aman nasılsa yasal yükümlülüğümüz yok' diyerek göz ardı edemeyiz. Bu mağduriyetin giderilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bir çalışma başlattı. "Buna göre, 2018 yılı asgari ücret tutarı ile 2019 yılı asgari ücret tutarı arasındaki fark dikkate alınarak bir düzenlemeye gidildi. Böylece 28 Şubat 2019 tarihinde KHK kapsamında çalışan personelin aldığı günlük brüt ücretlerine 1 Mart 2019 tarihinden geçerli olmak üzere 21,16 lira ilave yapıldı. Böylece KHK kapsamında çalışan kardeşlerimiz her ay ilave 635 lira zamlı ücret almış olacaklar. Buna göre, 31 Aralık 2018'de 2 bin 195 lira brüt ücretle çalışan arkadaşımızın 2019 yılı ücret artış ortalaması yüzde 48 olacak.  31 Aralık 2018'de asgari ücretin 1,5 katı kadar yani 3 bin 44 lira brüt ücret alan arkadaşımızın 2019 yılı ücret artışın ortalaması yüzde 24 olacak. 31 Aralık 2018'de asgari ücretin iki katı olarak 4 bin 59 lira brüt ücretle çalışan arkadaşımızın 2019 yılı ücret artış ortalaması yüzde 19 olacak. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." 

“HAK-İŞ’e Teşekkür”

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, programa telekonferans sistemiyle katıldı. Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçilere zam müjdesi verdi. Yıldırım, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından düzenlenen programdan dolayı Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkürlerini iletti. 

Binali Yıldırım konuşmasında “Buradan HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı, değerli HAK-İŞ üyelerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün Nevruz bayramı. Nevruz, gönül coğrafyamızda, Ortadoğu’da, Kafkasya’da, geniş bir coğrafyada kutlanan bir bahar bayramıdır. Aynı zamanda Hz. Ali efendimizin doğum günü aynı zamanda baharın müjdecisidir. Hepinizin ve tüm vatandaşlarımızın Nevruz bayramını kutluyorum. Böyle güzel bir programı tertip ettiği için HAK-İŞ Konfederasyonuna teşekkür ediyorum” dedi.

“İşçilerin Haklarına Çok Büyük Önem Verdik”

31 Mart için yoğun bir seçim çalışması içerisinde olduklarını belirten Binali Yıldırım, bu nedenle programa katılamadığını belirterek, “Değerli kardeşlerim, değerli çalışanlar, peygamber efendimiz: “Çalışan insan güzeldir” diyor. Sizler emeğinizle üretiyorsunuz ve hizmet ediyorsunuz. Bununla bahsettiğimiz hizmetlerin ve projelerin arkasında sizler varsınız, alın teriniz var, akıl teriniz var. Sizler olmasaydınız bu hizmetleri nasıl yapacaktık. Allah çalışan bütün kardeşlerime, sizlere güç kuvvet versin. Emeğiniz büyük. AK Parti iktidarı olarak işçilerin haklarına çok büyük önem verdik. Sendikalarımızı Türkiye adına bir güvence olarak görüyoruz” dedi. 

“Üç Bayramı Birlikte Yaşıyoruz” 

“Bütün Belediyelere Örnek Olmasını Diliyoruz” 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Binali Yıldırım tarafından açıklanan ve salonda büyük bir coşkuyla karşılan zam müjdesini “Sayın Başkanım, bugün üç bayramı birlikte yaşıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bu düzenlemenin bütün belediyelere örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi. 

“HAK-İŞ Kardeşliktir”

Arslan, salonu dolduran coşkulu kalabalığa “İstanbul, hoş geldiniz. HAK-İŞ İstanbul, hoş geldiniz, şerefler verdiniz. HAK-İŞ, davasına gönül veren, mücadele insanları hoş geldiniz, sizlere selam olsun, HAK-İŞ’e selam olsun, İstanbul’a selam olsun” sözleriyle hitap etti. HAK-İŞ’in bir davanın, bir mücadelenin, bir medeniyet tasavvurunun, mazlumların zalimlere karşı duruşunun adı olduğunu ifade eden Arslan, “HAK-İŞ kardeşliktir. HAK-İŞ adına hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

“HAK-İŞ Nevruza Damgasını ve Mührünü Vurmuştur”

21 Mart Nevruz Bayramı’nın herkese kutlu olması dileğinde bulunan Arslan, “HAK-İŞ, uzun yıllar ülkemizde kaos, gerginlik, sorun, kriz günü olarak kutlanan ve ne yazık ki Türkiye’nin enerjisini, potansiyelini uzun yıllar engelleyen bir yaklaşımı bugün sona erdirmiştir. Barışın, kardeşliğin, birlikte yaşamayı hedef edinen ve toplumun bütün farklılıklarını kucaklayan, birlikte Türkiye’yiz diyen HAK-İŞ Nevruza da damgasını ve mührünü vurmuştur. Nevruzunuz kutlu olsun” diye konuştu.

“HAK-İŞ Evrensel Sendikacılığın Öncüsüdür”

HAK-İŞ’in 22 sendikasıyla birlikte 81 ilde örgütlü olduğunu söyleyen Arslan, “HAK-İŞ sadece bir sendika değil, aynı zamanda milli ve yerli bir sendikal anlayışı temsil ediyor. HAK-İŞ, bu topraklarda 1000 yıldır medeniyetimizi, inançlarımız, değerlerimizi yaşatan, bize ait olan bütün değerleri kendi değerleri kabul eden, aynı zamanda evrensel sendikacılığın da öncülüğünü yapan bir konfederasyondur” dedi.

“Demokrasiye Sahip Çıktık”

HAK-İŞ’in yıllardır darbelere ve cuntacılara karşı dik duruşundan taviz vermediğini belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak demokrasiye sahip çıktık, başımıza gelmeyen kalmadı. Darbecilere karşı çıktığımız için baskı gördük, sadece biz değil milletin çocukları zulüm altında yaşadı. Kız çocuklarımız sadece başörtülü olduğu için üniversite kapılarında içeri alınmadılar. Kamu görevlileri dindar olduğu için ihraç edildiler. Silahlı kuvvetlerdeki dindar subaylarımız istifa ettirildi. Ekonomik anlamda ülkeyi talan ettiler” dedi. 

“HAK-İŞ Meydanlardaydı”

Konuşmasında 15 Temmuz işgal girişimine de değinen Arslan, “Cumhurbaşkanımız henüz daha meydanlara inin demeden, HAK-İŞ meydanlardaydı. Bu meydanlar, hainlere, ihanet odaklarına, uluslararası kuruluşların Türkiye’deki taşeronlarına karşı bir meydan okumaydı. HAK-İŞ üyesi dört arkadaşımız şehit oldu. Şehitlerimizden Allah razı olsun, Allah onlara rahmet eylesin. 100’den fazla arkadaşımız gazi oldu” hatırlatmasında bulundu. 

“Mücadelemizi Sürdürüyoruz” 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 696 sayılı KHK ile çalışma hayatında Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük reformunun gerçekleştirildiğini anımsatarak, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi sürecinde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Arslan, “Kadro alamayan arkadaşlarımız için mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçici işçilerimizin 12 ay çalışması için mücadelemiz sürüyor. Taşeron sisteminin sona ermesiyle önemli bir başarıyı yakaladık. Bundan sonra yerel yönetimlerle belediyelerle, üniversitelerde, kamu kurumlarında, işçi temini için artık ihaleler yapılmayacak. Kamu hizmetleri artık bundan sonra çalışanlar eliyle yapılacak. Bundan sonra çocuklarımız ve geleceğimiz de inşallah kamu işçiliğiyle şekillenecek” dedi. 

“Enflasyon Zammı Talebi”

Arslan, 696 KHK ile kadroya geçen işçiler için öngörülen yüzde 4 artı 4 zammın yanında enflasyon farkı taleplerini başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün muhataplarına ilettiklerini anımsatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bütün muhataplarımıza 696 KHK öngörülen yüzde 4+4 zammın yetersiz olduğunu beyan ettik. AK Parti hükümetinin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın 17 yıllık iktidarında kamu çalışanları enflasyonun altında asla kalmadı. Bu konuda da çalışanların taleplerinin dikkate alınacağına inanıyoruz” dedi.

Sandığa Gidin Çağrısı

Arslan, 2019 yerel seçimlerinin bir referanduma dönüştürüldüğüne ve bunun gerekçelerine değinerek, “Biz 31 Mart’ta biz sadece belediye başkanını değil, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğini de seçeceğiz. Bu tezgahların bir tek amacı var o da güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Bu nedenle herkesin sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirmesini istiyoruz” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın HAK-İŞ ile birlikte yürüttüğü çalışmalara da değinen Arslan, Binali Yıldırım’a seçimlerde başarılar diledi. 

“HAK-İŞ'in Varlığı Ülkemizin Geleceği İçin Çok Önemli”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Nevruz'da İşçi Buluşması" etkinliğinde, onurlu ve dik duruşuyla milli iradenin yanında vesayetin karşısında yer alan HAK-İŞ'in demokrasinin, milli iradenin kökleşmesinde emeği olan bir kuruluş olduğunu söyledi. 

“HAK-İŞ Her Zaman Ülkenin ve İnsanların Selametini Düşündü”

HAK-İŞ'in varlığının ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu söyleyen Kasapoğlu, "Değerlerinden taviz vermeden, hakkın, adaletin, sevginin yolunda olan HAK-İŞ'e nice başarılar diliyorum. Emekçinin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak kutlu bir vazife. Bizi biz yapan değerleri savunmakta en az o kadar kutlu bir vazife. Bu bilinçle hareket eden HAK-İŞ, hiçbir zaman elini taşın altına koymaktan çekinmemiştir. Her zaman bu ülkenin, bu insanların selametini düşündü. Milli iradenin ve demokrasinin yanında yer aldı. En son 15 Temmuz'da, HAK-İŞ'in o onurlu duruşuna şahit olduk. Ülkemiz ne zaman zorluklarla karşılaşsa HAK-İŞ'in o kutlu duruşu hep hafızalarımızda" dedi.

1994 yılı öncesinde İstanbul'un sis, is, çamur, çukur ve çöplerle mücadele ettiğini hatırlatan Kasapoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 1994'te İstanbul'a bir güneş gibi doğdu. Onun hizmetleriyle İstanbul sorunlarını başarıyla çözdü. Onların muhtar bile olamaz tavrına, Cumhurbaşkanımız 'bu şarkı burada bitmez' diyerek haykırdı. Siz asil milletimizin asil oylarıyla halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu. O kutlu yürüyüş bu günlere kadar geldi. Bu kutlu yürüyüşü hiçbir zaman durduramayacaklar. İşte önümüzde vesayet odaklarının ellerini ovuşturarak beklediği bur süreç var. 31 Mart süreci var. Bu süreçte bu kutlu yürüyüşü tökezletmek adına tüm cephelerini kurdular, pusuda bekliyorlar. Ancak inanıyorum ki siz, asil milletimiz o dik duruşuna devam ettiği sürece onlar hiçbir zaman emellerine nail olamayacaklar. Har zaman vakur duruşuyla ülkemize hizmetlerde bulunan Binali Bey, Cumhur İttifakımızın İstanbul adayı. Bu kutlu yürüyüşte siz İstanbullu kardeşlerimizin Binali Beyin yanında olduğuna inanıyorum" dedi.

“Yeni Bir Çığır Açmak İçin Buluşuyoruz”

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ olarak Nevruz gününde HAK-İŞ ailesinin işçi buluşmasını gerçekleştirdiğini belirterek, “Bugün burada yeni bir çığır açmak için buluşuyoruz. Diyaloğun, yeniliğin, ilkenin, demokrasinin, uzlaşının ve iyinin adresi olan HAK-İŞ, kitlesel organizasyonların da mimadır. HAK-İŞ, coşkulu 1 Mayıs ve kadınlar günü kutlamalarının, ulusal ve uluslararası barış, kardeşlik ve dayanışma gibi gündemlere ilişkin alanların da öncü ve lideridir. HAK-İŞ yapıcı, olumlu, vizyoner, kararlı, ilkeli sendikal mücadelenin adresidir, bayrak taşıyıcısıdır. HAK-İŞ deyince güven, cesaret akla gelir. HAK-İŞ deyince kocaman sıcak bir sine akla gelir. HAK-İŞ Türkiye’nin ortak kimyasıdır, ortak rengi, ortak baharıdır” dedi. 

“HAK-İŞ Türkiye’de ve Dünyada Lider Çıkaran Konfederasyondur”

HAK-İŞ’in sadece Türkiye’de değil dünyada da sendikal lider çıkaran bir Konfederasyon olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın ITUC Genel Başkan Yardımcılığına seçilerek, Türkiye ve dünyadaki sendikal liderliğinden dolayı kendisini kutluyor, gurur duyuyoruz. Genel Başkanımızın bu liderliği sayesinde artık kabuğunu yırtmış, büyüyen, emeği ve mazlumu kucaklayan bir HAK-İŞ var. 30 yıldır sizleri, dünyanın her köşesinde temsil etme onurunu elde etmiş bir kardeşiniz olarak, şunu bilmenizi isterim ki HAK-İŞ’te rüya görmek, HAK-İŞ için rüya görmek, Nevruz gibi her gün yenilenip sendikal mücadeleye ışık tutmaktır” şeklinde konuştu. 

“Nevruz’da Bütün Dünya Yenilensin”

Yıldız, “Nevruz’u kutluyorum. Nevruz’da bütün dünya yenilensin, terörü boğsun istiyorum. Terörü lanetliyorum. Ülkemizdeki ve Yeni Zelenda’daki şehitlere Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Yeni bir çığır açtığı için Genel Başkanımıza teşekkür ediyor, siz cesur HAK-İŞ emekçilerini kutluyorum” dedi. 

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman da bir selamlama konuşması yaparak, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz, bugün de bir yeniliğin öncülüğünü çekmektedir” dedi. Şişman, yeni bir gün ve yeni bir başlangıç anlamına gelen Nevruz bayramını kutladı. 

HAK-İŞ Nevruz İşçi Buluşmasında konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na hediye takdiminde bulundu. 

Salonu dolduran binlerce HAK-İŞ üyesi HAK-İŞ Marşı ve sanatçı Ramazan Zor’un şarkı ve türküleri ile eğlenceli dakikalar yaşadı. 

21 Mart 2019 20:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu