ARSLAN, ÖZ AĞAÇ-İŞ GENEL KURULUNA KATILDI

17 Mart 2019 12:02, Haberler


ARSLAN, ÖZ AĞAÇ-İŞ GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Mart 2019 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Öz Ağaç-İş Sendikamızın 12. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Öz Ağaç-İş Sendikası 12. Olağan Genel kuruluna, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Settar Aslan, Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Onursal Başkanı Salim Uslu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karaderili ve yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurulda divan başkanlığını HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay yaparken, divanda Öz Güvensen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Medya İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sezai Ballı, Öz Ağaç-İş Sendikası Hukuk Müşaviri Tuğçe Taştan ve Hasan Sağlık yer aldı.

Öz Ağaç-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kurulunda Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karaderili, genel kurulda aday olmayacağını açıkladı. Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanvekili Tuncay Dolu konuşmasında, yeni dönemde yönetime talip olduğunu açıkladı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Ağaç-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu’nun ülkemize, milletimize, HAK-İŞ’e ve Öz Ağaç-İş Sendikamıza hayırlı olması dileğinde bulundu.

“Eyüp Bey’e Minnet ve Şükran Borcumuz Var”

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karaderili’yi uzun yıllar boyunca tanıdığını vurgulayan Arslan, “Uzun yıllar Eyüp Bey’le birlikte görev yaptık. Eyüp Bey’in HAK-İŞ Konfederasyonu tarihinde çok önemli 2 tane misyonu vardır. HAK-İŞ’in sendikalarının önemli bir bölümünün yüzde 10 barajı gibi dünyanın hiçbir yerinde olmayan engeli aşmamızda çok önemli yeri olan tarihi 2 şahsiyetten birisidir. HAK-İŞ ve sendikalarımız adına Eyüp Bey’e minnet ve şükran borcumuz var. Sendikalarımızın yüzde 10 barajını nasıl aşacağını düşünürken ortaya koydukları çözümleriyle bizi ve sendikalarımızı geleceğe taşımamızı başarmıştır” dedi.

“Öz Ağaç-İş Sendikamızın Geldiği Yeri Takdir ve Gururla Takip Ediyoruz” 

Öz Ağaç-İş Sendikasının önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Arslan, “Öz Ağaç-İş sendikamızın bugün geldiği yeri takdirle ve gururla takip ediyoruz. HAK-İŞ’in en zor iş kollarından birisi olan Öz Ağaç-İş sendikamızın ağaç iş kolundaki başarısını bundan sonraki başarılar ve hedefler için örnek bir tutum olarak görüyoruz. Başta Eyüp Bey olmak üzere yönetim kurulundaki herkesi başarı, çaba ve gayretlerinden dolayı takdir ediyorum” şeklinde konuştu.

“Öz Ağaç-İş HAK-İŞ’le Birlikte Yürüdüğünü Göstermiştir” 

HAK-İŞ’le yürümenin HAK-İŞ davasına sahip çıkmanın, HAK-İŞ’in bir parçası olmanın, hem sendikalara hem de sendika mensuplarına büyük bir imkan sağladığını dile getiren Arslan, “HAK-İŞ’le yürüyerek, HAK-İŞ davasını kendi davası bilerek, HAK-İŞ mücadelesini bütün iş kollarında başarıya ve daha yükseklere taşımak adına yapılan bütün mücadelelere HAK-İŞ olarak destek veriyoruz. Bu mücadelede bugüne kadar birlikte çalıştığımız gibi bundan sonra da birlikte çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Daha Sıkı İşbirliğine ve Dayanışmaya İhtiyacımız Var”

Sendikaların HAK-İŞ’le olan bağlarını bağımsız bir sendika hürriyetinin ötesinde HAK-İŞ’in bir parçası olarak sürdürmesi ve bu istikamette yürümesi gerektiğini anlatan Arslan, “Daha sıkı işbirliğine ve daha fazla dayanışmaya zor zamanlarda olduğu gibi güzel zamanlarda da birlikte mücadele etmeye, birlikte olmaya devam etmeliyiz. Öz Ağaç-İş sendikamızın bu konudaki yaklaşımını ve tutumunu tebrik ediyorum” diye konuştu. 

“Ortaya Koyduğumuz Yaklaşım Başarılarımızın Arkasındaki Unsurdur”

HAK-İŞ’in toplu iş sözleşmelerindeki müzakereci anlayışı, karşılıklı sevgi ve saygıyı dikkate alarak başarılı toplu iş sözleşmeleri yaptığını anlatan Arslan, “İşyerlerindeki istikrarımız, işverenlere karşı ortaya koyduğumuz yeni yaklaşım bütün bu başarıların arkasındaki en önemli unsurdur. Biz işletmelerimizi yenmemiz gereken rakibimiz olarak değil, birlikte çalışmamız, birlikte geleceği inşa etmemiz gereken ortaklarımız olarak görüyoruz. Sendikamızın işyerlerinde diyalogla, müzakereyle, masada kalarak ve sorunlara birlikte çözüm bulma çabası önemli başarıların elde edilmesini sağlamıştır” sözlerine yer verdi.

“Bizi Bekleyen 220 Bin İşçiye Ulaşmak Zorundayız”

Öz Ağaç-İş Sendikasının iş kolunda 224 bin işçinin bulunduğunu söyleyen Arslan, “10 bin civarında sendikamıza üye işçimiz var. Bizi bekleyen 220 bine yakın ağaç işçisi var. Biz bu işçilere ulaşmak zorundayız. Yeni yönetim kurulundan isteğimiz sayısına bakmadan bütün işyerlerinde örgütlenmeleridir. Yeni işyerlerinde örgütlenerek sendikamızı güçlendirmek zorundayız. Bütün işyerlerine ulaşma hedefimizden vazgeçmeyeceğiz. Sendikamızın son 4 yıldaki faaliyetleri bunu yapabileceğimizi açıkça gösteriyor” diye konuştu.

“31 Mart Önemli Bir Başlangıcın Tarihidir”

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle yeni bir dönemin başlayacağını kaydeden Arslan, “31 Mart tarihi önemli bir başlangıcın gerçekleşeceği tarihtir. O yüzden 31 Mart’ı sadece yerel bir seçim olarak göremeyiz. Türkiye’nin zor döneminde yerel seçimlerin bundan önceki seçimlerde olduğu gibi başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü bu millet ne zaman sandığa gittiyse, yaşanan sorunlara ilişkin çözümler her zaman sandıktan çıkmıştır. Toplumumuzun bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Demokrasinin bir gereği olarak bütün yurttaşlarımızın sandığa gitmesi lazım. Çünkü sandık demokrasinin en önemli unsurudur” ifadelerini kullandı.

“Sorumluluk Almak Zorundayız”

HAK-İŞ'in her zaman demokrasinin yanında yer aldığını belirten Arslan, “Türkiye’nin birliği ve bekası için zor günlerde her zaman ülkemizin yanında yer aldık. Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğinin farkında olarak hassas davranmak gerekiyor. Bu milletin bekası için ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarımız var. Bunun için sorumluluk almak zorundayız. Çünkü bizim için esas olan millet iradesidir. HAK-İŞ olarak millet iradesinin karşısında kim varsa her zaman karşılarında olduk. 31 Mart yerel seçimlerinin ülkemiz, çalışanlarımız ve milletimiz için bir dönüm noktası olmasını temenni ediyoruz. Yerel seçimlerin büyük bir katılımla herkesin birbirine saygı duyduğu bir anlayışla gerçekleştirilmesini diliyorum” dedi.

Öz Ağaç-İş Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu Divan Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Öz Ağaç-İş sendikasının önemli bir mücadele sonucunda kendi iş kolunda önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, “Öz Ağaç-İş Sendikamızın 12. Olağan Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 “Dönüm Noktası Yaşıyorum”

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karaderili, Öz Ağaç-İş Sendikasının zor günlerden geçerek günümüze kadar geldiğini anlattı. Sendikal mücadelede dönüm noktasını yaşadığını vurgulayan Karaderili, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı olarak geçmişten günümüze kadar vermiş oldukları mücadeleyi anlattı.

Konuşmasında duygulu anlar yaşayan Karaderili, Öz Ağaç-İş Sendikası 12. Olağan Genel Kurulunda aday olmadığını açıkladı. Karaderili, HAK-İŞ ve Öz Ağaç İş Teşkilatından helallik istedi. 

“Hakkı ve Emeği Temsil Etmeye Devam Edeceğiz”

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Tuncay Dolu, “Hak ve emek uğruna bir dava meselesi olarak gördüğümüz sendikal mücadele yolunda 39 yıldır var olan Öz Ağaç-İş Sendikamız her zaman hakkı temsil etmiş ve bundan sonra da etmeye devam edecektir. Hakkı ve emeği temsil eden bu kutlu mücadele, geçmişten bugüne nasıl geldiyse bugünden geleceğe de devam edecek, işçisinin yanında olacak, hakkını savunacak ve bunun için ne gerekiyorsa yapacaktır. 2007 yılından 2015 tarihine kadar hukuk müşavirliği, sonrasında Genel Başkanvekilliğini yürüttüğüm Sendikamızı kaldığı yerden daha da ileriye taşımak bir gönül borcudur ve bu mücadele vefa mücadelesidir” dedi.

“Bayrak Yarışını Devam Ettirmeye Talibiz”

Dolu, “Sendikamıza kazandırdığımız yenilikçi anlayışı devam ettirmek, daha da ileriye taşımak, geçmişi unutmayarak ama çağımızın gelişmelerini de göz önüne alarak, sendikal harekete örnek olacak faaliyetlerimizi, çalışmalarımızı, bugüne kadar ki deneyimlerimiz, inancımız, hedeflerimiz ve cesaretimizle hep birlikte sürdürmeye devam etmektir. Bu amaçlar uğruna bu kutlu davada, hep birlikte sendikamızı daha ileri taşımak, yarım kalan ve yeni projelerimizi hayata geçirmek, hak ve emeğin savunuculuğu için, bayrak yarışını kaldığı yerden devam ettirmeye talibiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Öz Ağaç İş Sendikası Başkanı Eyüp Karaderili Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a bir çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

Yapılan seçim sonucunda Tuncay Dolu, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi.

17 Mart 2019 12:02, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu