ARSLAN, BURSA’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

15 Mart 2019 14:32, Haberler


ARSLAN, BURSA’DA TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan,konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Buski, Burbak ve Bursa Kültür AŞ ile arasında gerçekleştirilen  toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni, 15 Mart 2019 tarihinde, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, HAK-İŞ Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz, Buski, Burbak ve Bursa Kültür A.Ş. Yöneticileri, üyelerimiz, basın mensupları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Bursalı Emekçilerle 35 Yıldır Beraberiz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bursa’da örgütlülüğümüz 1980’li yıllara dayanıyor. 35 yıllık süreç, tüm Bursa’yı kuşatan sendikal bir süreçtir. Zaman zaman işçi arkadaşlarımızla aramıza engeller konulsa da birlik ve beraberliğimiz hep devam etti” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile uzun zaman boyunca sendikacılık süreci yürüttüklerini belirten Arslan, “Sayın Aktaş, İnegöl’de 15 yıllık çalışma döneminde hem çalışanlarıyla hem de sendikamız ile başarılı bir çalışma yürüttü. Onun çalışmaları sayesinde milletimiz kazandı, Bursa’mız kazandı. İnşallah, 15 yıldır olduğu gibi bundan sonra da büyükşehirde beraber uyum içinde çalışacağız” diye konuştu.

"Milletimize Karşı Sorumluluklarımızın Bilincindeyiz"


Taşeron firmada çalışırken kadroya geçen emekçilerin, kadroluların elde ettiği hakları kazandığını belirten Arslan, şöyle devam etti: “Toplu iş sözleşmeleri büyük çabalar ile sonuçlandırılıyor. Bu büyük başarıdır. 1992 yılında grevle elde ettiğimiz kazanımları bugün burada masada, uzlaşıyla kazanmış olmak çok önemli, tarihi bir kazanımdır. Biz kamu çalışanıyız. Kamuya hizmet ediyoruz. Kamu çalışanı olarak milletimize karşı sorumluluklarımız var, bunların bilincindeyiz.”

"Devletini ve Milletini Düşünen Sendikacılık"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, devletini ve milletini düşünen sendikacılık anlayışının önemine değinerek, “HAK-İŞ’in ortaya koyduğu tavır ve tarz ülkemiz adına büyük bir kazanımdır. Buradan Mahmut Arslan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmeniz hayırlı olsun” dedi.

"Sendikalı Olmak Ortak Hedefler İçin Birleşmektir"

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın da sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

HAK-İŞ Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz, “Sendikalı olmak ortak hedefler için birleşmek demektir. Daha güzel yarınlar için hep birlikte mücadele edeceğiz. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mart 2019 14:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu