ARSLAN, MERSİN’DE TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI

13 Mart 2019 18:56, Haberler


ARSLAN, MERSİN’DE TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Mersin İl Temsilciler Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Muhammed Gültak, HAK-İŞ Mersin İl Başkanı Hüseyin Gün, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Mersin İl ve Şube Başkanları, işyeri sendika temsilcileri, komite başkanları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Arslan: “HAK-İŞ Mücadelesini 43 Yıldır Aynı Hassasiyetle Sürdürmektedir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ olarak sadece sendikal mücadele yapan değil, aynı zamanda ülkemizi ve insanımızı ilgilendiren her konuda söz söyleyen, çözüm önerisi sunan, varsa itirazlarını yapabilen bir sivil toplum örgütüyüz. HAK-İŞ, 43 yıllık tarihinde hep bu hassasiyetle hareket etmiştir. HAK-İŞ, dün olduğu gibi bugün de aynı hassasiyetle ve aynı istikametteki mücadelesini sürdürmektedir” dedi.

“Milli ve yerli bir duruş ortaya koymalıyız”

Ülkenin geleceğiyle ilgili konularda sorumlu davranılması gerektiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “Siyasi görüşümüz, hayat tarzımız ne olursa olsun, milli ve yerli bir duruş ortaya koymamız gerekiyor. Bu yüzden sorumluluklarımızı gerektiği zamanda ve yerde yerine getirmek zorundayız. 12 Eylül’e karşı durduğumuz gibi, 28 Şubat postmodern darbesine karşı demokrasiden yana tavır aldığımız gibi, 2010 yılında darbelerin karanlığından demokrasinin aydınlığına ‘evet’ dediğimiz gibi, 27 Nisan e-bildirisine ilk tepkiyi koyduğumuz gibi, 15 Temmuz’da demokrasimize, geleceğimize, milli irademize sahip çıktığımız gibi, 2017 yılında gerçekleştirilen referandumda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ‘evet’ dediğimiz gibi ülkemizi ilgilendiren her konuda HAK-İŞ olarak tarafımız ve istikametimiz bellidir.”

Arslan’dan Tehlikelere Karşı Birlikte Hareket Etme Çağrısı

Arslan, Türkiye’nin aleyhine yönelik içeri ve dışarıdaki bütün oluşumlara karşı birlikte hareket etme çağrısı yaptı. Arslan, “HAK-İŞ olarak her zaman özgürlüğümüze, demokrasimize ve milletimizin bekasına sahip çıktık. Bu yerel seçimleri de bu hassasiyetle sürdürmemiz gerekiyor. Küçük hesapları bırakıp, milletin bekasına yönelik bir saldırı varsa bunun karşısında saf tutmalıyız. Biz Cumhur İttifakını bu saf tutmanın önemli bir unsuru olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ'in ülkemizin geleceğine, birliğine, beraberliğine ve bekasına yönelik her türlü tezgâha, her türlü hesaba karşı birlikte mücadele ettiğini vurgulayan Arslan, şunları söyledi: “Eğer bugün işyerlerine gidebiliyorsak, ekmeğimiz, işimiz varsa, yarına dair umutlarımız varsa birlik ve bütünlüğü sağlayabildiğimiz içindir. Sandığa giderken, vicdanınızla ve mantığınızla hareket ederek oyunuzu kullanın. Milletimizin sağduyusuna, basiretine, öngörüsüne güveniyoruz. Çünkü ne zaman ülkemiz sıkıntıya girse sandığa gidildiği zaman milletimiz gereken dersi vermiştir. 31 Mart seçimlerinin ülkemizde yeni bir dönemin başlayacağı, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün, bekasının daha da güçleneceği bir seçim olmasını temenni ediyor, Hamit Tuna’ya seçimde başarılar diliyoruz” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, “HAK-İŞ,  demokrasi konusunda, milli iradenin bu ülkedeki tesisinde inanılmaz bir gayret sarf etmiştir. Hep zor günlerimizde milletimizle birlikte olmuştur. HAK-İŞ bundan sonra da milletiyle hareket etmeye devam edecektir.  Mahmut Arslan işçilerin sorunlarını bize her zaman ileterek o sorunların çözümü konusunda çaba sarf etmemizi istemiştir. İşçilerin davasını güçlü bir şekilde savunmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna da 15 yıldır milletin teveccühü ile Toroslar Belediye Başkanlığını yaptığını hatırlatarak, “Üreterek ve ülke ekonomisine değer katarak çalışıyoruz. Sendika himayesinde teşkilatlı bir yapının sahada olması bizlere daha fazla değer katıyor. HAK-İŞ’in davetinde bulunmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Muhammed Gültak, demokrasinin önemine ve sandığın gücüne işaret ettiği bir selamlama konuşması yaptı.

HAK-İŞ Mersin İl Başkanı Hüseyin Gün, HAK-İŞ’in Mersin’de üye sayısını her geçen gün daha da artırdığını belirterek, sendikal istikrara vurgu yaptı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mart 2019 18:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu