HAK-İŞ’TEN TBMM BAŞKANI ÇİÇEK’E ZİYARET

02 Ağustos 2011 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN TBMM BAŞKANI ÇİÇEK’E ZİYARET

   

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığındaki HAK-İŞ Yönetim Kurulu TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i makamında ziyaret etti. Ziyarete HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan ve Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri H. Ferudun Tankut, HAK-İŞ Genel Mali Sekreteri Şenel Oğuz ve HAK-İŞ Genel Teşkilat Sekreteri Mehmet Şahin katıldı.

    

    

Genel Başkanımız Arslan, Çiçek’i TBMM Başkanı seçilmesinden dolayı tekrar kutlayarak, “Engin deneyimlerinizin Parlamentonun etkin ve verimli çalışmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sizin gibi deneyimli bir şahsın bu zor süreçte Meclis Başkanı seçilmesi büyük bir şanstır. Yaşanan krizlerin aşılmasında kişiliğinizle, birikimlerinizle ve sosyal diyalog anlayışınızla yeni bir sayfa açacağınıza ve yapıcı olacağınıza inanıyoruz” dedi.

   

Parlamentonun bu dönemde de sivil toplum örgütleriyle yakın ilişkilerinin artarak ve kurumsallaşarak devam etmesini beklediklerini ifade eden Arslan, daha önce bu yönde adımlar atıldığını, ancak kurumsal hale getirilemediğini kaydetti. Arslan, Çiçek’in millet iradesine uygun bir şekilde yürüttüğü uzlaşma arayışlarının son derece önemli olduğunu belirterek, “Bu çalışmalarınızda sivil toplum ayağının da ihmal edilmemesi, TBMM’nin çalışmalarına sivil toplum katkısının yansıtılması son derece önem arz etmektedir” dedi.  

   

Arslan, sivil toplum örgütlerinin başta yeni ve sivil bir anayasa olmak üzere pek çok konuda uzun yıllardır büyük bir gayretle proje geliştirdiğini, önerilerini ortaya koyduğunu söyledi. Arslan, “Dolayısıyla sivil toplum örgütlerinin başta yeni anayasa olmak üzere TBMM’nin yasama faaliyetleriyle ilgili konularda daha fazla görüş öneri ve katkıların alınacağı bir mekanizmanın kurulması önem taşımaktadır” dedi.  

    

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de ziyaretlerinden dolayı HAK-İŞ heyetine teşekkür etti.

  

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Ağustos 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu