ARSLAN, KAYSERİ’DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

12 Mart 2019 20:55, Haberler


ARSLAN, KAYSERİ’DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KASKİ, Melikgazi, Kocasinan ve Talas belediyeleri ile HİZMET-İŞ Sendikamız arasındaki toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Toplu iş sözleşmesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü, büyükşehir iştiraki Kaymek Personel A.Ş, Kocasinan Belediyesi iştiraki Kocasinan İmar A.Ş, Melikgazi Belediyesi iştiraki Melikgazi Tim A.Ş. ve Talas Belediyesi iştiraki Talas İmar A.Ş.’de çalışan HİZMET-İŞ Sendikamıza üye 6 bin işçiyi kapsıyor.

Toplu iş sözleşmesi Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç tarafından imzalandı.

Sözleşme törenine yüksek katılım

 Toplu iş sözleşmesi imza töreni 12 Mart 2019 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, HAK-İŞ’e üye sendikalarımızın Kayseri İl ve Şube Başkanları, toplu iş sözleşmesinden yararlanan 6 bin üyemiz, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Arslan: “Amacımız birliğimizi, bütünlüğümüzü ve bekamızı korumaktır” 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bu toprakları bin yıldan fazladır vatan yapan değerleri içine alan, medeniyetimizin, kültürümüzün, inançlarımızın içinde bulunduğu bir sendikacılık yapıyoruz” dedi.

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in işçi-işveren ilişkilerini sosyal ortaklık üzerine inşa ettiğini belirten Arslan, “Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, barışı isteyen, bütünleştiren bir sendikal anlayışı temsil ediyoruz. Bizim amacımız birliğimizi, bütünlüğümüzü ve bekamızı korumaktır” diye konuştu.

“Dün olduğu gibi bugün de aynı çizgideyiz”

HAK-İŞ’in her zaman haktan, adaletten, demokrasiden ve milletten yana olduğunu ve antidemokratik süreçlerde hep milli iradeden yana tavır aldığını kaydeden Arslan, dün olduğu gibi bugün de aynı çizgide olduklarını söyledi.

“HAK-İŞ bekamıza sahip çıkan bir örgüttür”

27 Nisan e-bildirgesine ilk tepkinin HAK-İŞ tarafından verildiğini ve yine 15 Temmuz Hain Darbe ve İşgal Girişimi’nde ilk sokağa davetin HAK-Ş tarafından yapıldığını hatırlatan Arslan, HAK-İŞ sadece toplu sözleşme imzalayan değil, darbecilere karşı çıkan, milletin birliğine, bütünlüğüne, bekasına sahip çıkan bir kuruluştur” dedi.

Arslan, Kayseri’de HAK-İŞ tarafından Türkiye’ye örnek bir sendikal anlayışın inşa edildiğini söyledi. Arslan, “Kayseri’de, Şükrü Karatepe’nin Kayseri Belediye Başkanlığı’ndan bu yana ciddi bir sendikal gelenek oluştu. Bu sendikal anlayışımız bütün Türkiye’ye örnek bir anlayıştır. Toplu sözleşmelerde zorluk yaşamadık, kardeşliği, barışı öğrendik. Bunu siyasi anlayışla sendikal anlayışın birlikte çalışmasıyla başardık” şeklinde konuştu.

Özhaseki’ye taşeron teşekkürü

Arslan, taşeron sisteminin sona erdirilmesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki’nin büyük payı olduğunu belirterek, kendisine teşekkür etti.

Kayseri’de barışı, kardeşliği ve dayanışmayı başardıklarını ve bunu devam ettirmek istediklerini ifade eden Arslan, AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç’a seçimlerde başarılar diledi, 

Arslan, dört yıldır birlik ve huzur içerisinde çalıştığımız Mustafa Çelik’e de teşekkür etti.

AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Bütün ilçelerimizle birlikte vatana, millete hep beraber hizmet ettik. Bundan sonra da Kayseri’yi daha iyi noktalara taşımak için hep beraber çalışacağız. Kimseyi ötekileştirmeden hizmet edeceğiz. HAK-İŞ’in yanımızda olması hepimizi memnun etti. İnşallah daha iyi toplu iş sözleşmelerine hep beraber imza atacağız” diye konuştu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, “HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a işçilerin haklarını koruduğu, her zaman birlik ve beraberlikten yana olduğu için teşekkür ediyorum. İstikrarı korumak hepimizin görevidir. Toplu iş sözleşmeniz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş da “Genel Başkan Mahmut Arslan’a taşeron işçilerin kadro alması için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Kayseri’nin marka bir şehir olmasında işçi kardeşlerimizin ve HAK-İŞ’in büyük emeği var. Toplu iş sözleşmeniz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ise toplu iş sözleşmesiyle kazanılan hakların yalnızca emekçileri değil, tüm Kayseri’yi ilgilendirdiğini söyledi.

Kayseri’nin her zaman birlik ve beraberliğin şehri olduğunu kaydeden Çelik, beraberliğin bozulmamasını temenni etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Mart 2019 20:55, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu