ARSLAN, ÖZ BÜRO İŞ SENDİKAMIZIN BAŞKANLAR KURULU’NA KATILDI

09 Mart 2019 20:35, Haberler


ARSLAN, ÖZ BÜRO İŞ SENDİKAMIZIN BAŞKANLAR KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Büro İş Sendikamızın Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı. Arslan, Öz Büro-İş Sendikamızın kuruluşu ve destansı mücadelesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Mart 2019 tarihinde Ankara'da Öz Büro İş Sendikası Başkanlar Kuruluna katıldı.  Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba ve yönetim kurulu üyeleri ile Öz Büro İş İl Başkanları katıldı.

Arslan: “Öz Büro İş’in başarısı destansı bir mücadeledir”


Öz Büro İş Sendikası Başkanlar Kuruluna hitaben bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Öz Büro İş’in kuruluşu, barajı geçmesi büyük zorluklar neticesinde olmuştur. Öz Büro İş’in başarısı destansı bir mücadeledir” dedi.

Arslan, “Büro işkolunda da başarılı olacağımıza inandığımız için yola çıktık, hep birlikte Öz Büro İş’i inşa ettik. Bu mücadelede büyük bir fedakârlık var, alın teri var, dua var. Biz samimiyetle mücadele ettikçe Cenab-ı Allah da bizlere yardım etti” diye konuştu.

Öz Büro İş’in vefa ve dava üzerine kurulduğunu ifade eden Arslan, sendikanın kuruluşu ve örgütlenme çalışmalarında görev almış olanlara teşekkür etti.

Kültür Bakanlığı’nda toplu iş sözleşmesi yapma yetkisinin Yargıtay’ın kararına rağmen, Çalışma Bakanlığı tarafından başka bir sendikaya verildiğini hatırlatan Arslan, “Öz Büro İş’in geçtiği zorlukları unutulmamalıdır. Bugünü ve geleceği inşa etmek için geçmişi unutmayın” dedi.

Büro işkolunun en büyük işkolu olduğunu kaydeden Arslan, “Öz Büro İş’in Türkiye’nin en büyük sendikası olma imkânı, fırsatı ve bunu başarabilme kabiliyeti olduğunu belirterek, Öz Büro İş’i en büyük sendika yapma anlayışının kongreye yansıtılması gerektiğini söyledi.

“HAK-İŞ’li olmak dürüstlük gerektiriyor”

HAK-İŞ’li olmanın dürüstlük, sadakat ve fedakârlık gerektirdiğini belirten Genel Başkanımız Arslan, kurumsal ve kişisel tutarlılığa dikkat çekti. Arslan, “Şartlar bizim politikalarımızı belirlemiyor. Biz şartlar karşısında duruş sergileyerek var olduk. Sözlerimizle eylemlerimizi örtüştürdük. Tezat davranmadık” dedi.

Konuşmasında, taşerondan kadroya yeni  geçen emekçilerin yaşadığı zorluklara da değinen Arslan, “Geçiş süreci için belirlenen 4+4’ün üzerine, enflasyon farkının verilmesi talebemizi gündeme getirdik. Bunun için yeni bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Bunu zorlayacağız. Bu mağduriyeti gidermeliyiz” şeklinde konuştu.

Arslan, kadro kapsamı dışında kalan emekçilerin kadro alması için de mücadeleyi sürdürdüklerini kaydetti.

Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba da taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinde verdiği büyük mücadeleden dolayı Genel Başkanımız Arslan’a teşekkür etti.

Öz Büro İş Sendikası olarak emeğe sadakati şeref olarak bildiklerini ifade eden Gülbaba, “Vatana, emeğe ve vicdana verilmiş sözümüzün dışında kimseye verilmiş bir sözümüz yok” dedi.

HAK-İŞ ve bağlı sendikaların yerli ve milli duruşuna dikkat çeken Gülbaba, “HAK-İŞ ve Öz Büro İş olarak, her zaman milletimizin ve demokrasimizin yanında yer aldık” dedi.

Sendika olarak 50 bin üyeye yaklaştıklarını ve işkolunun üçüncü sendikası olduklarını kaydeden Gülbaba, yeni bir heyecanla genel kurula hazırlandıklarını ifade etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Mart 2019 20:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu