SURİYE ZİNDANLARINDAKİ KADINLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN İSTANBUL’DAN HAYKIRDIK

08 Mart 2019 15:55, Haberler


SURİYE ZİNDANLARINDAKİ KADINLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN  İSTANBUL’DAN HAYKIRDIK


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 8 Mart 2019 tarihinde İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda Vicdan Hareketi tarafından Suriye’deki mahpus kadın ve çocukların özgürlüğü için  gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldı. 

Mitinge Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, ÖZGÜRDER Başkanı Rıdvan Kaya, Srebrenitsa Anneleri Şehida Abdurrahmanoviç, Suriyeli mağdurlar katıldı.

Mitingde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bizden alacaklı olduğuna inandığımız bütün mazlumları saygı ile selamlıyorum. Vicdan Hareketinin bu soylu, onurlu ve haklı mücadelesinde birlikte olmaktan ve onlarla birlikte aynı istikamette yürümekten memnunum” dedi.

"ZULÜM NEREDE OLURSA OLSUN ZALİMİN KARŞISINDA MAZLUMUN YANINDAYIZ"

Arslan, “Bugün Dünya Kadın Emekçileri Günü, HAK-İŞ kadın komitesi olarak yeryüzünün bütün coğrafyalarında derisinin rengi, dili, inancı, tarzı, yaşam biçimi nasıl olursa olsun, sadece insan olduğu için, kadın olduğu için zulme, haksızlığa, tecavüze uğrayan, baskı gören bütün kadınlara buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Nerede olursa olsun, zalimin karşısında mazlumun yanında olmak üzere bu meydanda toplanan aziz kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu. 

“MAZLUMLARIN SESİNİ DUYMA ZAMANI”

Dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan kadınların olduğunu ifade eden Arslan, “Biz sadece Suriye’de değil, dün Srebrenitsa’da, Irak’ta, bugün Suriye’de Arakan’da Filistin’de, Mısır’da dünyanın neresinde olursa olsun cezaevlerinde, tutukevlerinde, kendi evlerinde tecavüze, zulme, haksızlığa uğramış, acaba sesimizi duyan yok mu diyen Ebu Gureyb hapishanesinden haykıran Zeynep’in ‘Ya gelin kurtarın ya beni öldürün’ dediği sesleri duyma zamanıdır” dedi. 

Arslan, “HAK-İŞ olarak uluslararası sendikal hareketin önemli bir üyesiyiz. Türkiye’de toplamda 700 bin üyesi ve 180 bin kadın üyesi ile birlikte sizlerle beraber, sizlerin istikametinde yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“ACILARINI YÜREĞİMİZDE HİSSETME ZAMANI”

İHH Vicdan Hareketi Mitinginin 8 Mart Dünya Kadın Emekçileri Gününde yapılmasın anlamlı olduğunu sözlerine ekleyen Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün vicdan sahibi, mazlumlara borcu olan, derdi olan insanların derdi ile dertlenme, onların acılarını yüreğimizde hissetme zamanıdır. Başkalarına değil, kendimize soralım. Biz bugün ne yapıyoruz. O büyük sese kulak verelim. Eğer zulüm görüyorsanız bunu elinizle düzeltiniz, bunu yapamıyorsanız dilinizle düzeltiniz, buna da gücünüz yetmiyorsa, buğz ediniz mesajını acaba kendimizi nereye koyuyoruz. Sadece buğz ederek mi sadece konuşarak mı yoksa bu zulümlere ve haksızlıklara dur deme gücünü elimize geçirerek mi yapacağız. Onun için biz HAK-İŞ olarak sağımıza ve solumuza bakmadan kimin ne olduğunu hiç düşünmeden zalimlere karşı dimdik ayakta, mazlumların yanında olmaya ve onlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz. Sizleri de HAK-İŞ adına vicdan hareketinin bir mensubu olarak saygıyla selamlıyorum. Gününüz mübarek olsun, cumanız mübarek olsun, Allah yardımcınız olsun, yolunuz açık olsun, Allah’a emanet olun” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Mart 2019 15:55, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu