ARSLAN, KOCAELİ’DE TEMSİLCİLER TOPLANTISINDA KONUŞTU

07 Mart 2019 11:24, Haberler


ARSLAN, KOCAELİ’DE TEMSİLCİLER TOPLANTISINDA KONUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 7 Mart 2019 tarihinde Kocaeli’de konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası tarafından düzenlenen temsilciler toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, çok sayıda temsilci ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kocaeli’nin çalışma hayatına başladığı il olduğunu belirterek, “Kocaeli benim için çok özel bir ildir. Burada yaşadığım tecrübe, hayatımı şekillendiren tecrübe olmuştur. Kocaeli ile hukukumuz bir sendikacı olmanın ötesindedir” dedi.

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın ile Kocaeli’de birlikte çalıştıklarını vurgulayan Arslan, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın ile uzun zaman birlikte çalıştık ve hiçbir sorun yaşamadık. Sorunları birlikte çözdük. Tahir Bey’in, işine odaklanan, işini en iyi şekilde yapmaya çalışan ve yaptıklarını göstermeyi sevmeyen bir yönü vardır” diye konuştu. Büyükakın’ın HAK-İŞ’in çalışmalarını yakından takip eden birisi olduğunu söyleyen Arslan, “Tahir Bey’e 31 Mart seçimlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

 “HAK-İŞ’i Zor Zamanlardaki Duruşundan Dolayı Kutluyorum” 

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, HAK-İŞ ile Kocaeli’de başarılı toplu iş sözleşmeleri yaptıklarını ve başarılı görüşmeler yürüttüklerini belirterek, “HAK-İŞ’le beraber huzur içinde çalıştık. HAK-İŞ’in Türkiye açısından rolünü sadece burada yaptığımız toplu sözleşmelerle kısıtlı görmek doğru değildir.  Çünkü HAK-İŞ, Türkiye’nin demokrasi mücadelesi açısından çok ciddi emekler vermiş bir konfederasyondur. Ülkenin zor zamanlarında, 28 Şubat sürecinde, 15 Temmuz’da ve diğer olumsuzlukların yaşandığı dönemlerde Türkiye demokrasisinin önünün açılması gereken zamanlarda HAK-İŞ, demokrasinin önünün açılmasından yana ciddi bir duruş sergilemiştir. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı Türkiye’nin önünün açılması, Türkiye’de hukukun ve demokrasinin gelişmesi için verdikleri ciddi katkılardan dolayı kutluyor, zor zamanlarda gösterdiği duruşlarından dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 “Sendikalar Toplumun En Önemli Unsurlarından Bir Tanesidir”

Sendikaların demokrasisinin olmazsa olmazlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Büyükakın, “Demokrasi örgütlü toplum gerektirir. Sendikalar da örgütlü toplumun en önemli unsurlarından bir tanesidir. Sendikalar hak ve hukuk mücadelesinin en güçlü merkezlerinden bir tanesidir. Bu yüzden sendikal faaliyetleri sadece sendikacılık faaliyetleri görmenin ötesinde daha geniş bir perspektiften görerek, memleketin medeniyet mücadelesi olarak görerek daha bütüncül bir yaklaşım çerçevesinde ülkenin gelecek vizyonu için herkesin kendisine düşen rolleri üstlendiği bir medeniyet mefküresi oluşturmamız gerekiyor. Burada en önemli görevlerden bir tanesi de sendikalarımıza düşüyor” şeklinde konuştu.

Büyükakın, “İşçinin alınteri kurumadan işçinin hakkını teslim ediniz” Hadis-i Şerifini anımsatarak, bu anlayışı benimsediklerini ve bugüne kadar belediyede ücret ödemelerinde herhangi bir sorun yaşanmadığını anlattı.

Büyükakın, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, projeleri hakkında bilgi verdi.

Temsilciler toplantısında Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, bir selamlama konuşması yaptı. 

Temsilciler toplantısının basına kapalı bölümünde Genel Başkanımız Arslan, başta taşerondan kadroya yeni geçen işçilerin durumu, enflasyon zammı talebi ve KİT’lerde kapsam dışında kalan çalışanlar olmak üzere çalışma hayatına ve gündeme ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. 

Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

07 Mart 2019 11:24, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu