YILDIZ, 2023 TÜRKİYE EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYINA KATILDI

26 Şubat 2019 13:48, Haberler


 YILDIZ, 2023 TÜRKİYE EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYINA KATILDI


Genel Sekreterimiz Dr. Osman YILDIZ, HAK-İŞ Projeler Koordinatörü Recep ATAR ile birlikte 25-26 Şubat 2019 tarihinde Türkiye 2023 Eğitim Vizyon Çalıştayına katıldı. Çalıştayın açılış ve protokol konuşmaları bölümünde, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya SELÇUK, IBRD Ankara Ofisi Başkan Vekili Hüseyin ÖZHAN, ETF Müdürü Cesare ONESTINI, AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Christian BERGER ile  ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim-öğretim uzmanları ve akademisyenleri ve sivil toplum temsilcileri katıldı.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu (EUDELTUR), Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası (IBRD) ve Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) tarafından birlikte düzenlenen çalıştay, Türkiye’nin eğitim ve öğretim politikalarının Avrupa’da Eğitim ve Öğretimde İşbirliğine Yönelik Stratejik Çerçeve (ET 2020) ile uyumlaştırılmasını hedeflemektedir.


Çalıştayda, katılımcıların 2023 Eğitim Vizyonu hedef ve ayrıntılarını, Avrupa Birliği’nin Eğitim reformu gündemi çerçevesinde değerlendirmeleri öngörülmüştür. Bu çalıştay ile Türkiye ve Avrupa Birliği’ne üye ülke katılımcılarının eğitim uygulamaları hakkında bilgi alışverişinde bulunması, ortak hedeflerinin görüşülmesi ve “2023 Eğitim Vizyonu Hedefleri” için öneriler geliştirmesi amaçlanmıştır. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Şubat 2019 13:48, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu