ARSLAN, GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİS TÖRENİNE KATILDI

08 Şubat 2019 23:35, Haberler


ARSLAN, GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİS TÖRENİNE KATILDI


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazibel A.Ş ve Gazi Danışmanlık A.Ş. ile konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız arasındaki toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi, 8 Şubat 2019 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından imzalandı.

Toplu İş Sözleşmesi törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Tonay, Hizmet-İş Şube Başkanları, Gazibel A.Ş ve Gazi Danışmanlık A.Ş’de çalışan üyelerimiz, basın mensupları ve çok sayıda konuk katıldı.

“Gaziantep’e Hizmet Etmek Hepimizin Sorumluluğudur”

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Gaziantep’in kadim medeniyetimizin önemli bir şehri olduğunu söyledi.

Gaziantep’in sıradan bir şehir olarak görülemeyeceğini belirten Arslan, “Gaziantep önemli bir ticaret ve sanayi kentidir. Bu şehirde kardeşliğin, dostluğun, birlikte yaşamanın şartlarını görüyoruz. Bunun mimarı şehri yönetenlerdir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin başta olmak üzere, Şehitkamil ve Şahinbey Belediyelerimizin Başkanlarıdır. Belediye Başkanlarımızı kutluyorum. Gaziantep’e hizmet etmek hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Arslan’dan Gazianteplilere Teşekkür

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’e şehrin kaderini değiştirecek projelerinden dolayı teşekkür eden Arslan, “Gaziantep’in yükü çok fazla. Çok sayıda Suriyeli kardeşimiz bu şehirde barınıyor. Orta ölçekli bir şehrin nüfusu kadar Suriyeli kardeşimiz var. Bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bu şehir bunu da başarıyor. Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa gibi şehirlerimizin gösterdiği insani sorumluluğu dünyada hiçbir yer gösteremedi. Bu şehre milletimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Suriyeli kardeşlerimizin, sığındıkları topraklarda kendilerini güvende hissetmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Arslan, “Gaziantep’in Suriyeli sığınmacılara kucak açması, emaneti koruması çok önemlidir. Bu, belediyelerimizin ve Gazianteplilerin daha fazla fedakârlık yapması demektir. Büyükşehir Belediye Başkanımız nezdinde bütün Gazianteplileri kutluyorum” dedi.

“Ekonomik Sıkıntının Üstesinden Geleceğiz”

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntının uluslararası ekonomik saldırıdan kaynaklandığını belirten Arslan, “Bu millet öyle bir millet ki, ne zaman dara düşsek hem Rabbimizin nem de milletimizin dayanışmasıyla krizleri önlüyor. Krizin artçıları hala devam ediyor olsa da bunu da dayanışmayla önledik, üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

“Bu Toplu İş Sözleşmesi Bir Fedakarlığın Ürünüdür”

Toplu iş sözleşmesinin başarılı olabilmesi için sözleşmenin uygulamasının tam olarak yapılması, işyerinde iş barışının sağlanması ve sözleşmeye birlikte sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “Bu hususların gerçekleştiğini Gaziantep’te büyük ölçüde gördük. Asım Güzelbey döneminde Gazibel’de sendikanın temelini atmıştık. Sendika, işveren ve işçiyi bir yerde buluşturmak gerekiyor. Belediyemizle uzlaşarak bugünlere geldik. Grevle, kavgayla sorunlar çözülmüyor. Biz belediyelerimizi ve işverenlerimizi rakibimiz olarak görmüyoruz, tam tersine dayanışma içinde olmamız gereken kardeşimiz, kardeş kuruluşlarımız gibi görüyoruz. Birlikte çalışabilirsek işyerinde barışı ve verimliliği artırabiliriz. Kavga etmek kolaydır, müzakere etmek zordur. Tarafların kendi çıkarlarını düşünerek sonlandırılan her iş iyidir. Toplu iş sözleşmemizin bir an önce sonlaması için çaba sarf ettik. Arkadaşlarımızın beklentileri büyük ölçüde karşılandı. Bu toplu iş sözleşmesi bir fedakarlığın ürünüdür. Sendika olarak biz fedakârlık yaptık, belediyemiz fedakârlık yaptı. Rabbim, toplu iş sözleşmemizle elde ettiğimiz bütün kazanımları helal kılsın, huzur içinde harcamayı nasip etsin.”

“Belediyede Çalışan Bütün Emekçilerin Sendikalı Olmasını İstiyoruz”

Arslan, “Görevini hakkıyla yapan, alın teri akıtan, verilen vazifeyi en iyi şekilde yapan çalışanlar, belediyede geleceğini görebilir” dedi.

“Belediye Bünyesinde Çalışan Emekçilerin Sendikalı Olması İçin Çaba Sarf Edeceğiz”

Taşeron sisteminin kaldırılmasını çalışma hayatında en büyük reformlardan birisi olarak değerlendiren Arslan, “Artık belediyelerde eleman temini için ihaleler yapılmayacak. Taşeron firmadan belediyeye geçen çalışanlar için de sendika çalışmaları yapılacaktır, bu konuda başkana görüşlerimi ilettim. Belediye bünyesinde çalışan bütün emekçilerin sendikalı olması için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’e seçim çalışmalarında başarılar diledi.

“Adaleti ve Maaş Eşitliğini Sağlayana Kadar Zam Yapacağız”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahin Bey ve Şehit Kamil’in torunlarının her şeyin en iyisine layık olduklarını belirterek, “En düşük maaş alan işçi kardeşimiz artı bin lira alacak. Adaleti ve işçilerin maaş eşitliğini sağlayana kadar zam yapacağız. İşçinin alın teri kurumadan parası cebine girecek. Gece 12’de zamlı maaşınız cebinize girecek. Hepinize helal olsun” dedi.

Siyaset hayatında çok sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu: “Başörtülü kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak için verdiğimiz mücadelede parti kapatmaları yaşadık. Ancak liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla bu sıkıntıları aştık. 15 Temmuz’da karanlık geceyi aydınlığa siz çıkardınız. Demokrasi Meydanı’nın dili olsa da konuşsa, yarım saat içinde vatan için, millet için, ay yıldızlı bayrak için ‘ben de varım’ diyerek demokrasi nöbetine geldiniz. Şeytanın bacaklarını kıra kıra geliyoruz gidecek, çok yolumuz var.”

“Belediyesiyle, Sendikasıyla, İşçisiyle Yükselen Bir Gaziantep Var”

Çok zor zamanda karıncalar gibi çalışarak dev eserler yaptıklarını kaydeden Şahin, “Ağaç yaprağıyla gürler, birlikte rahmet var, bu rahmeti biz birlikte oluşturduk. Gücümüz, imkanımız neyse akıl ve alınteriyle çalışan arkadaşlarımın hepsine feda olsun. Sonuna kadar şartları zorladık. Eşit işe eşit ücret verilecek. Aynı işi yapan çalışanlara aynı parayı vereceğiz. Çalışanımız başını yastığa koyduğu zaman çocuğunun geleceğiyle ilgili sorunu olmayacak” şeklinde konuştu.

İnsanın isminin yanında ne yazdığı değil, ne kadar gönüllere girdiği, ne kadar dua aldığının önemli olduğunu belirten Şahin, “O yüzden memleket işi, gönül işi diyoruz. Belediyesiyle, sendikasıyla, işçisiyle yükselen bir Gaziantep var” dedi. 

Toplu İş Sözleşmesi Davul-Zurna İle Kutlandı

Topu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından, Gazibel A.Ş ve Gazi Danışmanlık A.Ş çalışanı üyelerimiz davul-zurna eşliğinde halay çektiler.

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Şubat 2019 23:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu