ARSLAN, ABD’Lİ SENDİKACI VE AKADEMİSYENLERİ AĞIRLADI

07 Şubat 2019 15:03, Haberler


ARSLAN, ABD’Lİ SENDİKACI VE AKADEMİSYENLERİ AĞIRLADI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 8 Şubat 2019 tarihinde ABD'li sendikacı ve akademisyenleri makamında ağırladı.

Konfederasyonumuza bağlı Öz İplik-İş Sendikamız tarafından düzenlenen “Sosyal Diyalog Yoluyla Tekstil Sektöründeki Kadınların Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi Projesi” için Türkiye’ye gelen ABD’li heyet, HAK-İŞ Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile görüştü.

Ziyarette, Illinois Üniversitesinden Doç. Dr. Emily Twarog ve Doç. Dr. Stephanie Fortado ile ABD Birleşik Ulaştırma Sendikası Mali Sekreteri Deborah Lane ve HAK-İŞ Uzmanlarımız yer aldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ABD'li heyetin Türkiye'yi ve HAK-İŞ'i ziyaretinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, "Ziyaretler sayesinde gelecek için daha güçlü bir işbirliği ortaya koymuş oluyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak amacımız ulusal ve uluslararası alanda işçi örgütleriyle olan ilişkilerimizi daha da güçlendirmek" dedi.

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu plaketinin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nün simgesi olarak kabul edilen ABD'nin Chicago kentinde yer alan Hay Market Anıtına çakılmasının onur ve gurur verici olduğunu söyledi.

Kadınların sendikaların yönetim kadroları dahil her alanında yer almaları için büyük bir çaba gösterdiklerini anlatan Arslan, "Kadınlara kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri bir yol açıyoruz. Bu yüzden toplumda kadın konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü bu konular sendikacılığımızın en önemli hedeflerinden bir tanesidir. HAK-İŞ olarak hep mücadeleye, hep ileriye doğru kararlı bir şekilde yürümeye devam ediyoruz " şeklinde konuştu.

Illinois Üniversitesi Doç. Dr. Emily Twarog, Türkiye'nin cinsiyet eşitliği konusunda çok önemli bir noktada olduğunu belirterek, Öz İplik-İş Sendikası tarafından düzenlenen “Sosyal Diyalog Yoluyla Tekstil Sektöründeki Kadınların Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi Projesi” nin önemini vurguladı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Şubat 2019 15:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu