1 MAYIS'TA ŞANLIURFA'DAYIZ

24 Ocak 2019 14:53, Haberler


1 MAYIS'TA ŞANLIURFA'DAYIZ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 2019 yılında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Şanlıurfa'da kutlayacağız" dedi.

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın 41. Kuruluş Yıldönümünde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ'in 1 Mayıs kutlamalarını her yıl Anadolu'nun farklı bir ilinde kitlesel olarak gerçekleştirdiğini belirterek, "HAK-İŞ olarak 2019 yılında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Şanlıurfa’da kutlayacağız" diye konuştu.

"Hizmet-İş Sendikamız 41 Yaşında"

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız 24 Ocak 2019 tarihinde 41. Yaşını kutladı.

Emek Konukevinde gerçekleştirilen Kuruluş Yıldönümü programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Hizmet-İş Sendikası Kurucu Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yöneticileri, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve şube başkanları ile basın mensupları katıldı.

"Ülkemiz Ne Zaman Tehdit Altında Olsa HAK-İŞ Meydanlarda"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, "15 Temmuz Türkiye'yi işgal girişimini unutmayacağız, unutturmayacağız. Kaybettiğimiz bütün şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. O gün meydanlarda olan bütün kardeşlerimize bir kez daha şükranlarımızı ve minnetlerimizi ifade ediyorum. HAK-İŞ olarak bütün darbelere ve olağanüstü müdahalelere rağmen her zaman demokrasiden ve özgürlüklerden yana, millet iradesinden yana olan tavrımızı 15 Temmuz gecesi de en net şekilde ortaya koyduk. Ne zaman ülkemiz tehdit altında olursa HAK-İŞ olarak meydanlarda demokrasiden yana olan tavrımızı sürdüreceğiz" dedi.

"41. Yılımıza Onurla, Haysiyetle ve Gururla Giriyoruz"

Arslan, "Hizmet-İş Sendikası olarak 41. Yılımıza onurla, haysiyetle ve gururla giriyoruz. Biz 41 yıllık mücadelenin sendikamızın her aşamasında, her döneminde üyelerimizi, milletimizi, değerlerimizi asla rencide etmeden, onlara asla yanlış yapmadan millet iradesinin, demokrasinin, özgürlüğümüzün geleceğimizin teminatı olarak kendimizi ifade ederek yol yürüdük. 12 Eylül darbesini, 28 Şubatları, 15 Temmuz'u yaşadık. Ama asla yolumuzdan, inançlarımızdan, değerlerimizden vazgeçmeden yolumuza devam ettik. Bir HAK-İŞ neferi olarak,  HAK-İŞ misyonunu temsil eden, bu misyona sadakatle bağlı, HAK-İŞ'in isminden, temsil ettiği değerlerden, HAK-İŞ'in yürüdüğü istikametten asla vazgeçmeden bu istikamette yürüyerek bu mücadeleyi taçlandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Taşeron İşçilerin Sorunlarını Yüreğimizde Hissederek Bir Yol Haritası Oluşturduk"

Taşeron mücadelesinde HAK-İŞ'in ortaya koyduğu mücadeleyi ve başarıyı asla küçümsememek gerektiğini vurgulayan Arslan, "Taşeron olarak çalışan işçi kardeşlerimizin yaşadığı sorunları yüreğimizde hissederek bir yol haritası oluşturduk. 2014 yılında başlattığımız büyük bir kampanya ile mücadelemizi güçlü bir şekilde meydanlara yaydık. Ulusal ve uluslararası arenada katıldığımız bütün toplantılarda taşeron konusunu gündeme getirdik, ÖSP sistemine kesin olarak karşı çıktık. Bu istikamette, bu samimiyetle yürüdüğümüz mücadele 2017 yılının Aralık ayında taçlandı. Meclisten çıkan tarihi kanunla beraber taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımız kadroya alındılar. Kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla önemli reforma imza atılmıştır. 1 milyona yakın işçi kamuda istihdam edildi" dedi.

"Enflasyon Oranında Zam En Doğal Hakkımız"

Taşerondan kadroya alınan işçilere altışar aylık dönemler halinde yüzde 4'lük zamlar yapılacağını anlatan Arslan şöyle devam etti: "Geçen yıl gerçekleşen yüksek enflasyon, yaşanan ekonomik darboğaz, dövizdeki yükseliş, hayat pahalılığı ve işsizlik gibi olumsuzluklar bizi yeni arayışlara itmişti. Onun için hükümetten daha önceki yıllarda gerçekleşen enflasyon oranlarına yaklaşık bir çözüm olan yüzde 4+4'ün 2019 yılı için yeniden gözden geçirilmesini ve toplu sözleşmelerde uygulanacak yüzde 4+4 rakamlarının en az 20,30 oranında artırılarak işçilerimizin, emekçilerimizin kayıplarının bir nebze olsun giderilmesini talep ediyoruz. Kadroya yeni geçen işçiler için de enflasyon zammının uygulanmasını istiyoruz. Hükümetimizden talebimiz kadroya yeni geçen arkadaşlarımızın, KİT’lerde çalışan kadro alamamış arkadaşlarımızın ücret zamlarının enflasyon oranında artırılması. Bu bizim en doğal hakkımız. Biz bunu sonuna kadar ısrarla savunmaya devam edeceğiz. Bu konuyu çözmemiz gerekiyor. Bakanlarımızı, AK Partili milletvekillerimizi ziyaret ederek sıkıntılarımızı anlattık. Amacımız bunu kullanarak mağduriyet oluşturmak değil, anamızın ak sütü gibi helal olan kadrolarımızın bize verdiği haklardan yararlanmaktır."

"Nerede Bir Zulüm Varsa Orada Olacağız"

HAK-İŞ'in 2011 yılında aldığı tarihi kararın Hizmet-İş Sendikasının yol haritası olduğunu belirten Arslan, "Ülkemizin bölgemizin ve küremizin bütün mazlumları bizden alacaklıdır. Derisinin rengi yaşadığı coğrafya ne olursa olsun mazlumlarla ve mağdurlarla beraber olacağız. Nerede bir zulüm varsa orada olacağız. Şartlar ne olursa olsun uluslararası toplumda var olmaya ve güçlü olmaya devam edeceğiz. HAK-İŞ'in uluslararası alandaki etkinlikleri bazı uluslararası sendikalar için örnek teşkil etmektedir" ifadelerini kullandı.

"Kocaseyit İlkokulu’nu Açıyoruz"

Arslan, Hizmet-İş'in 1 yıllık dönem içerisinde Kurtuluş Savaşının temelini oluşturan Seyit Onbaşı İlkokulu'nun temelini Balıkesir Valiliği ile birlikte atarak önemli bir işe imza attığını söyledi.

Hizmet-İş Sendikası Kurucu Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, "Hizmet-İş Sendikası'nı kurarken bir dayanışma içerisinde olmak, Türkiye'yi kurtarmak adına yola çıktıklarını vurgulayan Tanrıverdi, "Hizmet-İş Sendikasını kurarken hedefe kilitlenerek, belli ilkeleri ortaya koyarak, günü kurtarmak adına değil, çalışanları kurtarmak adına, insanlığı kucaklamak adına yola çıktık" dedi.

"Hizmet-İş, Türkiye'nin ve Dünyanın İtibarını Arttırmıştır"

41. yılında da üye sayısını arttırarak devam edeceğini belirten Tanrıverdi, "Hizmet-İş sendikası Türkiye'nin en büyük işçi sendikası olmuştur. Bu ancak takım ruhuyla gerçekleştirilebilirdi. Aynı ruhta buluşulduğu için böylesi güzel sonuçlar elde edilmiştir. Hizmet-İş, Türkiye'nin ve dünyanın itibarını arttıran bir sendika olmuştur" şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Ocak 2019 14:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu