ARSLAN, SOMALİ’YE YARDIM KAMPANYASINI KANAL 24’DE ANLATTI

12 Ağustos 2011 14:00, Haberler


 

ARSLAN, SOMALİ’YE YARDIM KAMPANYASINI KANAL 24’DE ANLATTI

    

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Tv 24’te Selçuk GEÇER’in hazırlayıp sunduğu “Ekonomi” pogramına katılarak, HAK-İŞ’in Afrika ve Somali’ye yönelik olarak “Yardım Et, Bir Can Kurtulsun” kampanyasını anlattı. Arslan, yardım kampanyasının sadece HAK-İŞ üyelerini değil, tüm vatandaşları kapsadığını söyledi ve tüm vatandaşları bu yardım kampanyasına destek olmaya davet etti.

    

Kampanyanın HAK-İŞ tarafından 200 bin lira bir nakit kaynak sağlanarak başlatıldığını belirten Arslan, “Kampanyamız iki ay sürelidir. Yardım kampanyamızı bu zaman içinde Türkiye’nin her tarafında yaygınlaştırarak, Doğu Afrika’daki kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun dindirecek, çocuk ölümlerini durduracak maddi desteğe ulaşmak istiyoruz” dedi.

    

HAK-İŞ’in başlattığı “Yardım Et, Bir Can Kurtulsun” yardım kampanyasının, kuraklık ve kıtlığın yaşandığı Doğu Afrika halklarına yardım için başlatılan diğer kampanyalara rakip olmadığını, aksine tamamlayıcı bir kampanya olduğunu ifade eden Arslan, “HAK-İŞ olarak bu konuda bir işçi dayanışmasını ortaya koyuyoruz. Bu açıdan durduğumuz yer çok önemlidir. Biz mazlumlardan yana, mağdurlardan yana, gerçekten aç bırakılmış, ciddi bir şekilde kaosun oluştuğu Afrika’daki insanların mağduriyetlerini gidermekten yana duruyoruz. Birileri başka yerde durabilirler, bizim durduğumuz yer burasıdır. Buradan baktığımız zaman, üyelerimizin ve halkımızın her kampanyada olduğu gibi bu kampanyaya da önemli katkılar yapacağına inanıyorum” dedi.

    

Somali’de yaşanan olayların yeni olmadığını kaydeden Arslan şunları sözlerine ekledi: “Afrika boynuzundaki olaylar yakın tarihte 20 yıl, geçmişte de 100 yıl geriye gidiyor. Aslında kara Afrika’yı Batılı sömürgeci güçler bu tablonun oluşacağı bir noktaya taşıdılar.”

    

Arslan, tüm vatandaşları bu kampanyaya destek olmaya çağırdı

    

Yardımlar için Ziraat Bankası’nın Ankara-Cevizlidere Şubesinde “Yardım Et, Bir Can Kurtulsun” Yardım Hesabı adıyla bir hesap açtırdıklarını, bu hesaba Türkiye’nin neresinden olursa olsun yapılacak yardımlardan banka havale masrafı alınmayacağını belirten Mahmut Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimiz iyilik yapmayı sever, komşun aç iken sen tok yatma düşüncesini benimsemiş insanlarımız var. Dolayısıyla açılan kampanyalara geniş bir katılım olacağını düşünüyorum” dedi.

     

“HAK-İŞ Tarih Olmaz, Tarih Yazar”

    

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in geçtiğimiz haftalarda “HAK-İŞ’in tarih olacağına” yönelik sözlerinin anımsatılması üzerine Arslan, “HAK-İŞ tarih olmaz, tarih yazar” dedi. Arslan, “Sayın Bakan, maksadını aşan ve talihsiz bir ifade kullanmıştır. Daha sonra yaptığı açıklamalarla aslında söylediklerinin yanlış anlaşıldığını ifade etmiştir. Ancak bu sözler kasıtlı bir şekilde HAK-İŞ aleyhine kullanılmaktadır. Ancak herkes bilmelidir ki HAK-İŞ vardır ve varolmaya devam edecektir. HAK-İŞ’in tarih olması, kapanması gibi bir şey söz konusu değildir. HAK-İŞ tarih olmaz, tarih yazar” dedi.

    

Arslan, kıdem tazminatı konusundaki sorular üzerine de HAK-İŞ’in kıdem tazminatının kaldırılmasını kesinlikle kabul etmediğini söyledi. Ancak kazanılmış bir hak olan kıdem tazminatının alınması konusunda başta özel sektör olmak üzere ciddi bir problem bulunduğunu belirterek, bu sorunun çözülmesi için de tarafların masaya oturması ve tartışması gerektiğini söyledi.

    

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Ağustos 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu