ARSLAN AKİF İNAN’I ANMA PROGRAMINA KATILDI

05 Ocak 2019 20:38, Haberler


ARSLAN AKİF İNAN’I ANMA PROGRAMINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Ocak 2019 tarihinde Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından düzenlenen Mehmet Akif İnan’ı Anma Programına katıldı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Eğitim Bir-Sen’in Kurucu Genel Başkanı şair, yazar, araştırmacı, öğretmen, duygu ve düşünce adamı, yedi güzel adamdan birisi olan Mehmet Akif İnan’ı vefatının yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Memur-Sen’in Mehmet Akif İnan’a karşı vefa elbisesini hakkıyla giydiğini ifade etmemiz gerekiyor. Vefatından günümüze kadar geçen 19 yılda gerek Memur-Sen’in gerek Eğitim Bir-Sen’in Akif İnan’ın mirasına sahip çıktığını görmek hepimizi mutlu ediyor. Bu mirasa bundan sonra da sahip çıkacağınızdan hiçbir kuşkumuz yoktur” dedi. 

“Akif İnan’ın Anlayışından İlham Aldık”

Mehmet Akif İnan’ın önemli bir sendikal anlayışa sahip olduğunu vurgulayan Arslan, “Mehmet Akif İnan Hoca Eğitim Bir-Sen’i kurduğu zaman kendisine bunca sendika varken neden Eğitim Bir-Sen’i kuruyorsunuz diye bir soru sorulmuştu. Akif İnan orada gerçekten çok değerli bir ifade kullanmıştı.  Biz sendikacılığımızı sendikal hareketi kullanarak hedefe ulaşma, kendi değerlerimize, kendi dünyamıza, kendi anlayışımıza hakim kılmak için bir araç olarak görmüyoruz demişti. Aslında bu ifade tam da bizim sendikal dünyamızı, arzu ettiğimiz sendikacılığı ifade ediyor. Biz de HAK-İŞ olarak bu anlayışa uygun olarak konfederasyonumuzun 2011 yılındaki genel kurulunda Akif İnan hocamızın ifadesinden ilham alarak ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarına borcu vardır dedik. Ülkemizdeki, bölgemizdeki ve küremizdeki bütün mazlumlar HAK-İŞ’ten alacaklıdır dedik. Aslında Akif İnan’ın sendikal mücadeleyi bize bu anlamda anlattığını düşünüyorum” diye konuştu. 

“Mehmet Akif İnan Önemli Bir Edebiyat ve Sanat İnsanıydı”

Mehmet Akif İnan’in önemli bir sendikal lider olmasının yanı sıra sanatla emeği buluşturan bir misyonu öne çıkarmasını çok önemli bulduğunu belirten Arslan, “Mehmet Akif İnan önemli bir edebiyat ve sanat insanıydı. Son asır içerisinde karşılaştığımız bu tür sanat ve kültür adamlarının sendikal dünyada büyük bir mesafesi olduğunu biliyoruz. Akif İnan Hocamız bu mesafeyi kapatarak, emekle sanatı, bir arada yaşayabilmeyi ve bir arada tutabilmeyi bize gösterdi” dedi.

“Akif İnan Üniversitesi Kurulmalı”

Mehmet Akif İnan Vakfı’ndan arzusu olduğunu dile getiren Arslan şöyle devam etti: “Mehmet Akif İnan Vakfı’ndan bir arzum var. Bir Mehmet Akif İnan Üniversitesi kurulmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Bunu başarabilecek imkanımız var, gücümüz ve potansiyelimiz var. Üniversite’nin yanı sıra Mehmet Akif İnan Vakfı’nın sanatla emeği buluşturacak bir dizi etkinlik yapması gerektiğini düşünüyoruz. Sinema, tiyatro, kısa filmden başka etkinliklere kadar bir dizi etkinlik yapılması bence tam da Mehmet Akif İnan’a yakışacak şeylerdir. Sanatla emeği buluşturmak, sendikacılık hareketini bütünüyle gelecekte bütün dünyanın da referans kabul ettiği bir anlayışa taşımak bize düşüyor. Bu toplum bu millet bunu başarabilir.”

Büyük hedefler koymanın Mehmet Akif İnan’ın anlayışına uygun olduğunu belirten Arslan, “Bu anlayışla çalışan Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın başta olmak üzere bu mirasa sahip çıktıkları için bütün Memur-Sen ailesine çok teşekkür ediyorum. Bizler bu mirası ileriye taşıyacak, Mehmet Akif İnan’ın hayatını, mücadelesini, misyonunu ve onun bütün hayat felsefesini buraya yansıtacağız ve ileriye götüreceğiz” şeklinde konuştu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Ocak 2019 20:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu