ARSLAN, LÜBNAN İŞÇİ SENDİKALARI GENEL BAŞKANI BİSARE EL ESVED İLE BİRARAYA GELDİ

14 Aralık 2018 16:09, Haberler


ARSLAN, LÜBNAN İŞÇİ SENDİKALARI GENEL BAŞKANI BİSARE EL ESVED İLE BİRARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığındaki, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin Lübnan ziyaretleri devam ediyor. Arslan, 14 Aralık 2018 tarihinde Lübnan İşçi Sendikaları Genel Başkanı Bisare El Esved’i ziyaret etti.

“Karanlığa Kızmaktansa Mum Yakmak Lazım”

Arslan, Lübnan’da ki tüm STK’lardan bu birliğe destek vermesini beklediklerini ifade ederek, “Ortadoğu’nun en demokratik sendikacılığı Lübnan’dadır. Karanlığa kızmaktansa mum yakmak lazım. Dün geride kaldı. Yarın henüz gelmiş değil, asıl olan bugün ne yapacağımızdır. Hepimiz irtibatta olduğumuz uluslararası sendikal camialara bu davayı anlatmalıyız. Bizler önce ülkemizde sonra uluslararası üst kuruluşlarda bu sorunu anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

“Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü Başarılı Olmalıdır”

“Hâlâ ulaşamadığımız yerler var” diyerek konuşmasını sürdüren Arslan, “Elbette karşımızda dünyanın en güçlü birlikleri var. Ama unutmayalım ki firavunlar da güçlü idi. Biz birlik olursak, bu güçlerin kartondan aslan olduklarını göreceğiz. Tüm birlik üyeleri olarak bu meseleyi gündemin birinci maddesi olarak güncel tutmalıyız. Dünyanın en uzun demokratik mücadelesi Filistin’de veriliyor. Büyük geri dönüş yürüyüşü başarılı olmalıdır. Siyonist devlete bunun hesabı sorulmalıdır. Bu toplantının hedeflerine ulaşması için biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Tüm dostluklara rağmen, Lübnan halkının, STK’ların, devletlerimizin bu kutsal davaya verdikleri destek için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Filistin Bizi Birleştiriyor”

Ziyaretin her iki taraf içinde çok yararlı geçtiğini belirten El Esved, “Filistin bizi birleştiriyor. Tüm Müslümanlar olarak bu davaya sahip çıkmalıyız. Bağımsız ve özgür Filistin, Filistin halkının hakkıdır. İsrail varken bu bölgeye hiçbir zaman istikrar gelmez. Yıllarca masada oturduk onlarla lakin bir sonuç alamadık. İsrail ancak kaba güçten anlıyor. İntifadan başka çaremiz yok” dedi.

El Esved, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a birliğin bu davayı farklı platformlara taşımasından ve Filistinliler’in sesini tüm dünyaya duyurmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

Arslan, “Bugün Lübnan İşçi Konfederasyonu’nda olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. El Esved’in Filistin davasına vermiş olduğu destekten dolayı kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a ziyaretlerde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin ve Kudüs Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti ve uzmanlarımız eşlik etti. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Aralık 2018 16:09, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu