ARSLAN, THY TEKNİK A.Ş. TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

02 Kasım 2018 13:59, Haberler


ARSLAN, THY TEKNİK A.Ş. TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Kasım 2018 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Öz Çelik-İş Sendikası ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. arasında İstanbul’da düzenlenen 6. Dönem toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, THY Teknik A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Teknik A.Ş Genel Müdürü  Ahmet Karaman, yönetim kurulu üyeleri ve Öz Çelik-İş Sendikamızın yöneticileri,üyelerimiz katıldı.

Arslan , " 8 bin üyemizin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için altına imza attığımız toplu iş sözleşmemiz, tüm taraflara hayırlı olsun. Uzun istişareler ve çalışmalar sonucu, bugün uzlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmemizin, sosyal ve maddi kazanımlarla dolu olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanının hizmete girdiği bir dönemde, karşılıklı diyalog içinde, bu sözleşmeyi imzalamış olmaktan da ayrı bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

 Bu sözleşme, aynı zamanda yeni havalimanı projesini de taçlandırmıştır

Bugün Teknik AŞ, hem ülkemizde hem de uluslar arası alanda saygın ve kar eden bir kuruluş haline geldiğini belirten Arslan, "'Hava yolunun halkın yolu’ olması noktasında önemli bir görev üstlenen başta THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile  THY Teknik AŞ’de çalışan üyelerimize teşekkür ediyoruz.  Bu başarı hikâyesinde, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Yönetim Kurulu üyeleri ve Teknik AŞ. yöneticileri kadar, Teknik AŞ. çalışanı üyelerimizin de payları büyüktür" diye konuştu.

Arslan, "Milyonlarca kişinin hava yollarını tercih ettiği bir dönemde, Teknik AŞ çalışanı üyelerimizin önemi, net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.  Bu doğrultuda Teknik AŞ’yi verimli ve kar edebilir bir seviyeye ulaştıran üyelerimizin, büyütülen pastadan hakkına düşen dilimi alabilmesi için var gücümüzle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Arslan, imzalana sözleşmenin , Teknik AŞ’deki iş barışı ve huzurun teminatı olacağını, üyelerin refah seviyelerini daha da artıracağını,  Türkiye’nin yükselen değeri Teknik AŞ’nin gücüne güç katacağını belirti. 

Bu sözleşme, Özçelik-İş’imiz ve HAK-İŞ’imizin gurur kaynağı olacaktır

Arslan, " Bu vesileyle Toplu İş Sözleşmesinin masa başında sonuçlandırılması için gayret sarf eden, emek veren, büyük bir sosyal diyalog anlayışı ile görüşmeleri yürüten ve sonuçlandıran başta THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Teknik AŞ. yöneticileri olmak üzere üyelerimize, işyeri temsilcilerimize, Sendikamızın genel başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ve Havacılık şubemize teşekkür eder, şükranlarımı sunarım" dedi.

Çalışana Hakkını Teri Kurumadan Teslim etmek Lazım

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, imzaladığımız toplu iş sözleşmemiz Türkiye'nin endüstri hayatına örnek teşkil edecek bir ortak çalışma ve pazarlık süreci yaşandığını ifade eden Aycı, yönetimde ana düsturlarının "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" olduğunu vurguladı.

Toplu iş sözleşmesinde Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın işçi taleplerini vakur bir şekilde ortaya koyduğunu, daha sonra orta yolu bulacak iradenin ortaya çıktığını dile getiren Aycı, "Çalışana hakkını teri kurumadan teslim etmek lazım. İşte asıl olan budur. Biz çalışana hakkını teri kurumadan teslim etme gayretinde bir yönetim anlayışındayız. Özellikle son dönemdeki gelişmeleri çok iyi yorumluyoruz. Çok iyi anlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla dünyadaki havalimanları içinde, bugüne kadarki ölçütlerini, normlarını ve çıtasını yükselten, pek çok açıdan bakıldığında en büyük havalimanlarından bir tanesini inşa ettik, hamdolsun. Çok kısa bir sürede çok büyük bir vizyon, çok zor bir coğrafyada, oranın adeta yeniden inşa ve imarıyla yeni evimize, yuvamıza kavuştuk." diye konuştu.





















HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Kasım 2018 13:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu