ARSLAN: “ENGELLİLER SENDİKAL ALANDA DA OLMALIDIR”

16 Mayıs 2011 14:00, Haberler


ARSLAN: “ENGELLİLER SENDİKAL ALANDA DA OLMALIDIR”

 

 Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Engelliler Komitesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Arslan, engellilerin sesini duyurmak için sendikal mücadelede yer almaları gerektiğini belirtirken, engellilerin taleplerinin dikkatle dinlenerek yerine getirilmesi gerektiğini ve toplu sözleşme görüşmelerinde engelli çalışanların sorunlarının da dile getirilip çözüm üretilmesinin önemli olacağını ifade etti.

 

 

 

Hizmet İş Sendikası Engelliler Komitesi tarafından düzenlenen ve çok sayıda engelli üyenin de katıldığı toplantıda Genel Başkanımız Mahmut Arslan bir konuşma yaptı. Arslan, engellilerin sesini duyurmak için sendikal mücadelede yer almaları gerektiğini belirtirken, Engellilerin sorunlarının Türkiye’de ihmal edilen bir konu olduğunu, toplumun, engellilerin ve yakınlarının yaşadıkları sorunlara karşı duyarlı olması gerektiğini söyledi. Arslan, engellilerin taleplerinin dikkatle dinlenerek yerine getirilmesi gerektiğini ve toplu sözleşme görüşmelerinde engelli çalışanların sorunlarının da dile getirilip çözüm üretilmesinin önemli olacağını ifade etti. 

 

Başta sendikalar olmak üzere, toplumun her kesimini engellilerin sorunlarını ve sendikal faaliyetlerdeki sorunların çözümü konusunda birlikte hareket etmeye çağıran Arslan, sendikal faaliyetlerde engellilerin oldukça fazla olmasını istiyoruz, engelliler seslerini duyurmak için sendikal alanda olmalılar, sendikaların şube ve binaları engellilerin girip çıkmasına uygun hale getirilmelidir dedi.

 

Hizmet İş Sendikası Engelliler Komitesi Başkanı Hanefi Karadağ ise, “Engellilerin özellikle işsizlik ve istihdam konusunda büyük sorunlar yaşadığını belirterek, engellilerin istihdamına yönelik teşvik edici uygulamaların artırılması gerektiğini” söyledi.

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Mayıs 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu