YILDIZ: “DEMOKRASİ, BARIŞ VE REFAH İÇİN MÜCADELEDE KARARLIYIZ”

03 Ekim 2018 17:01, Haberler


YILDIZ, FAS’TA 2. ATUC GENEL KURULU’NDA KONUŞTU

YILDIZ: “DEMOKRASİ, BARIŞ VE REFAH İÇİN MÜCADELEDE KARARLIYIZ”


HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız 3 Ekim 2018 tarihlerinde Fas’ın Marakeş şehrinde “Arap Sendikal Hareketinin Yenilenmesi ve Kök Salması” teması altında gerçekleştirilen Arap Sendikalar Konfederasyonu (ATUC) 2. Genel Kuruluna katıldı.

Genel kurula hitaben bir konuşma gerçekleştiren HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, ATUC 2. Genel Kurulu’nun “Arap Sendikal Hareketinin Yenilenmesi ve Kök Salması” sloganının demokratik, güçlü ve bağımsız bir sendikal hareket gerektirdiğini belirterek, “Hepimiz bunun için çalışıyoruz. Sendikal hareketin gündeminde birçok konu bulunmaktadır. Bu bağlamda önümüzde problemler, konular ve beklentiler bulunmaktadır” diye konuştu.

“Demokrasi, Barış ve Refah İçin Mücadelede Kararlıyız”

HAK-İŞ’in ITUC üyesi bir konfederasyon olduğunu anımsatan Yıldız, “HAK-İŞ olarak ATUC ve üye sendikaları ile işbirliği ilişkilerine sahibiz ve bu ilişkileri daha da arttırma konusunda kararlıyız. Sendikal hareket ile demokrasi, barış ve refah için mücadelede kararlıyız” diye konuştu. 

“Artık Ekonomilere Özel Sektör Hakimdir”

Örgütlenmenin büyük önem arz ettiğini ve problemlerin çözümüne katkı sağladığını vurgulayan Yıldız, “Türkiye’de 13 milyon kayıtlı işçinin sadece yüzde 12’sini örgütledik. Bu nedenle önceliğimiz özel sektörde örgütlenmektir. Çünkü artık ekonomilere özel sektör hakimdir. Memurların dışında sahip olduğumuz işçi örgütlenme oranı ise düşüktür. Aynı şekilde enformal ekonomi ve ekonomideki dengesizliklerle de mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı. 

“Mültecilere İyi Bir Gelecek İnşa Etmek İçin Birlikte Mücadele Etmeliyiz”

Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin için bir mücadele içerisinde olduklarını vurgulayan Yıldız, “Bu mücadeleyi birlikte geliştirmeliyiz. Türkiye mültecilere ev sahipliği yapan bir ülkedir. Bölgemizde göç ve mülteci sorunu var. Mültecilere daha iyi bir gelecek inşa etmek için birlikte mücadele etmeliyiz. Bölgemizde savaşlar ve terör var. Türkiye olarak bunlara karşı mücadele ediyoruz. Tüm bu konularda birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Ekim 2018 17:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu