YILDIZ, YENİLİKÇİ YÖNTEMLERLE KADIN ÇALIŞANLARIN EĞİTİM YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ'NİN VAN EĞİTİMİNE KATILDI

20 Eylül 2018 18:00, Haberler


YILDIZ, YENİLİKÇİ YÖNTEMLERLE KADIN ÇALIŞANLARIN EĞİTİM YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ'NİN VAN EĞİTİMİNE KATILDI


HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, 20 Eylül 2018 tarihinde Van’da gerçekleştirilen Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’nin eğitimine katıldı.

Van’daki eğitim toplantısının açılışına Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’ın yanı sıra, HAK-İŞ Van İl Başkanı Abdullah Efeoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fazıl Tamer, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Havva Duran, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çohaz, Vaski Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Talay, Ak Parti Tuşba Kadın Kolları Başkanı Hacer Sevgin Altın, Ak Parti İpekyolu Kadın Kolları Başkanı Suzan Türkoğlu, Ak Parti Edremit Kadın Kolları Başkanı Yüksel Karaca, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın il başkanları, yöneticileri ile komite başkanları ve basın mensupları katıldı.

Eğitimin açılış toplantısında HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Koordinatörü Fatma Zengin ile proje uzmanlarından Elif Yıldırım, Mert Tezer, eğitimcilerden Dr. Nuran Halise Belet, Dr. Neşe Yıldız, Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın, Av. Kiraz Bilge Akçomak Süren ve Rahim Aladağ da hazır bulundu.

Eğitim programının açılışında konuşan Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun yarım asrı geride bırakmak üzere olduğunu ve bu süreçte Türk sendikal hareketinin ve uluslararası sendikal hareketin önemli bir aktörü olduğunu belirtti.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 50 yıla yakın süredir ilkeli, kararlı, onurlu sendikal hareketi devam ettirdiğini, birçok ilkeyi geliştirdiğini ve bu ilkeler çerçevesinde devamlı daha ileriye adım attığını vurgulayan Yıldız, “HAK-İŞ olarak, sloganların ötesine geçerek, projeleri, özgün çalışmaları hayata geçirdik” dedi.

Yıldız, Ekim ayında gerçekleştirilecek olan HAK-İŞ kuruluş yıldönümü faaliyetlerinden, HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası arenada etkin ve aktif rolünden,  HAK-İŞ’in tüm faaliyetlerinin artık zirvesel olarak kutlandığını anlattı.

HAK-İŞ’in kadınlar konusunda öncülük ettiğini ve kadınların çalışma hayatında, sendikal harekette, toplumsal yaşamda daha çok yer almaya başladığını belirten Yıldız, “Büyüyen ve Güçlenen Türkiye’nin en önemli mihenk taşı kadınlardır. Kadın üyelerimizin daha çok güçlenmesini ve toplumun her kademesinde daha fazla yer almalarını istiyoruz. Bu anlamda Van’daki sendikalarımızda kadın üyelerimizin oranında son yıllarda ciddi artışlar görüyoruz” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ise, yaptığı konuşmada projenin içeriği hakkında bilgi verdi. 8 ilde yapılması planlanan eğitimlerin ilk ikisini Yozgat ve Aydın illerinde başarıyla tamamladıkları anlatan Zengin, son eğitimi, yoğun talep üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştireceklerini söyledi.

Konuşmasında HAK-İŞ’in uluslararası arenadaki çalışmalarına değinen Zengin, HAK-İŞ Kadın Komitesi’nin geçtiğimiz haftalarda Sudan’ın kadın temsilcileri ile gerçekleştirdikleri eğitim programından bahsederek, Sudan’da kadınlara yönelik çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

HAK-İŞ’in son yıllarda gerçekleştirdiği kadın projelerinin kapsamı hakkında bilgi veren Zengin, projelerden çıkan sonuçların analiz edilerek kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda eğitime ihtiyaç duyduklarının tespit edildiğini açıkladı.

HAK-İŞ koordinatörlüğünde, 2018 yılı itibariyle yürütülmekte olan bu projenin daha önce yürütülmekte olan projelerin devamı olduğunu, toplumsal cinsiyet algısı ve kapsamının, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasının, bireyler için karar mekanizmaları ve iletişim becerilerinin ve çalışma hayatında kadın haklarının önemli konular olduğunun altını çizdi.

HAK-İŞ Van İl Başkanı Abdullah Efeoğlu, iki gün sürecek olan toplantıda kadınların eğitim yoluyla güçlendirilmesi konusunun enine boyuna ele alınacağını söyledi.

Programda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çovaz birer selamlama konuşması yaptılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Eylül 2018 18:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu