ARSLAN: BİR BEDEL ÖDEMEMİZ GEREKİYORSA ÖDERİZ

12 Ağustos 2018 17:20, Haberler


ARSLAN: BİR BEDEL ÖDEMEMİZ GEREKİYORSA ÖDERİZ

15 Temmuz şehitlerimizi, Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde, Karşıyaka Mezarlığı 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nde dualarla andık.

12 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilen anma etkinliğine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, konfederasyonumuza bağlı sendikaların genel başkanları ve şube başkanları, şehit ve gazilerimizin aileleri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Anma programı konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Ankara 2 nolu Şube Başkanı Recep Dere ve şube yönetim kurulu üyeleri tarafından organize edilerek, etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla başladı.

Programda 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 15 Temmuz hain darbe girişiminde, 4 şehit verdiğini hatırlatarak, "15 Temmuz'u unutmayacağız ve unutturmayacağız' prensibimiz gereği, bütün toplantılarda tüm şehit ve gazilerimizi tekrar rahmetle anıyoruz. Buradan ayrıca Celalettin İbiş kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Arslan, ABD ve taşeronlarının bu kez de Türkiye'nin ekonomisini hedef alarak yeni bir operasyon başlattıklarını belirterek, "Şimdi de bu hainler Türkiye üzerinden ikinci kez ekonomik bir savaşı başlattılar. Bu ekonomik savaşta Türkiye'yi diz çöktürmek, Türkiye'yi yıkmak için içeriden ve dışarıdan yeni taşeronlarını devreye sokuyorlar. Mücadele devam ediyor. Türkiye yeni bir mücadeleyi ve yeni bir dayanışmayı, yeni bir kardeşliği ortaya koymak durumundadır. Bu saldırılar 15 Temmuz saldırılarından daha farklı ve daha kapsamlı." diye konuştu.

"Bir Bedel Ödememiz Gerekiyorsa Öderiz"

15 Temmuz'un rövanşı niteliğinde sürdürülen bu ekonomik savaşta herkesin uyanık olması gerektiğini belirten Arslan, "Milletimiz bugünde yanyana omuz omuza, dayanışma içerisinde olmalı. Geçmişte yaşadığımız sıkıntıları göze almadan bize rahat yok. Ekonomik tehditleri, saldırıları elimizin tersiyle itip rahat bir yaşam sürebilmek için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa bedel ödemeye hazırız. Bu topraklar mübarek topraklar. Bu toprakların faturası çok ağır. Bu topraklar için canımızı feda ederek bu günlere geldik. Bu topraklar için yeni bir fedakarlık bekleniyorsa, ne yapmamız gerektiğini biliyoruz ve bunu yapacağız." dedi.

"Allah Şehitlerimizden Razı Olsun"

15 Temmuz'da şehit olanların sayesinde Türkiye'nin bugünlere geldiğini sözlerine ekleyen Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Emperyalist güçler şunu bilmeli. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu millet sıradan bir millet değil. İstediğiniz zaman bu millete dayatarak bu millete bir şey kabul ettiremezsiniz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emperyalizme karşı dik duralım, onurlu duralım. Onlara karşı mücadele eden herkesten Allah razı olsun. Bu ihanet odaklarına karşı, bu emperyalist güçlere karşı, bu hain anlayışlara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. 

Burada yatan bu şehit kardeşlerimiz 15 Temmuz'da hayatlarını kaybetmeseler bizler için kendilerini siper etmeselerdi biz düşünün ne halde olacaktık? Bu alçaklara, bu hainlere, ihanet odaklarına fırsat vermeyen bu şehitlerimizden Allah razı olsun. Onlar şehit oldular ki biz burada konuşabiliyoruz. Bu kardeşlerimiz için ne yapsak azdır.” dedi.

"Geri Adım Atmayacağız"

Arslan, Sincan'da süren davaların bir an önce sonuçlandırılmasını ve hainlerin en ağır cezaları alması gerektiğini hatırlatarak, "Bu mücadelede geri adım atarsak, bilin ki bu şehitlerimizin iki eli bizim yakamızda olacaktır. Onların ruhlarının şad olması ve kabirlerinde rahat uyumaları için bize büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz'un halen sonuçlanmadığını hatırlatmak istiyorum. Sincan Cezaevindeki yargılamalar sürüyor. Bu yargılamalarda karşılaştığımız ihanet odaklarının, taşeronlarının yaptıkları bizleri gerçekten çok üzüyor. Şehit yakınları ile alay ederek bir provakasyon yapmak istiyorlar. En kısa zamanda cezalandırılmalarını istiyoruz. Onun için yargılamaların takipçisiyiz. Hak-İş olarak Sincan Cezaevindeki nöbetlerimiz devam ediyor. Buradan ayrıca gazilerimize de acil şifalar diliyoruz." dedi.

AK, ''Milletimiz Sayesinde Bu Hain Darbe Önlendi''

Programda konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ta şehitlere rahmet dileyerek, "15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak için Hak-İş'in yapmış olduğu bu etkinlikten dolayı başkanımızı ve ekibini kutluyorum. O gece uzun bir geceydi, karanlık bir geceydi, zor bir geceydi. O zor geceyi yaşayanlar, o alanlarda olanlar, çatışmalara katılanlar, o geceyi bizden daha iyi biliyorlar. O geceyi aydınlığa çeviren gazi ve şehitlerimiz ve sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inen milletimiz sayesinde bu hain darbe önlendi. O geceyi planlayanlar hala planlarından vazgeçmiş değiller. Bu milletin her daim her gecesini bir nöbet gecesi gibi geçirmesi gerekiyor. Bu ekonomik savaşta 15 Temmuzun rövanşıdır." dedi.

Programda ayrıca 15 Temmuz gazisi Ahmet Arık ve 15 Temmuz şehidimizin oğlu Celalettin İbiş'in oğlu Yasin İbiş yaptıkları konuşmalarda, anma programını gerçekleştiren Hak-İş ailesine ve Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan'a, emeği geçen tüm çalışanlara ve Keçiören Belediye Başkanı'na teşekkürlerini sundular.

Mahmut Arslan ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 15 Temmuz şehitlerinin kabrine birlikte karanfil bıraktılar.

Arslan’dan Şehit Kavcı’nın Ailesine Ziyaret

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, şehit Bayram Kavcı’nın ailesini ziyaret etti. Şehit Bayram Kavcı, Şırnak Uludere Habur mevkiinde teröristler tarafından önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesinin ardından yaşanan çatışmada 10 Ağustos 2016 tarihinde şehit düşmüştü. 

Düzenenlenen mevlid töreninde şehidin Babası İzzet Kavcı ve annesi Gülseren Kavcı ile görüşen Arslan’a ziyarette Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Recep Dere eşlik etti.

Arslan, Vefat Eden Üyemiz Bülent Özdemir’e Dua Etti

15 Temmuz Şehitleri Anma Programı sonrası Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Aralık 2018 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Altındağ Belediyesi İşyeri Sendika Baştemsilcisi Bülent Özdemir’in kabrini ziyaret ederek ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.



12 Ağustos 2018 17:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu