ARSLAN, “OHAL’İN KALDIRILMASIYLA YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ”

19 Temmuz 2018 12:18, Haberler


ARSLAN, “OHAL’İN KALDIRILMASIYLA YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ” 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, OHAL’in kaldırılmasının OHAL üzerinden Türkiye’ye karşı yürütülen algı operasyonlarının başarısızlığa uğratılması açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “OHAL’in kaldırılmasıyla birlikte Türkiye artık yeni bir döneme giriyor” dedi. 

Arslan, 19 Temmuz 2018 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Ankara 7 Nolu Şube 2. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Hizmet-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası delegeleri, üyeleri, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

“15 Temmuz Yargılamaları Bir An Önce Tamamlanmalı”

Genel Kurulda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz yargılamalarının bir an önce tamamlanarak, toplum vicdanının rahatlatılması gerektiğini söyledi.

Arslan, “Hain darbe girişiminde rol alan ihanet şebekesinin yargılanması bir an önce sonuçlandırılmalıdır. Çünkü yaptıklarından pişman olmayan, aksine alay edenler kamu vicdanını rahatsız ediyorlar. Bu tür hadiselerin daha fazla yaşanmaması için yargılamalar bir an evvel sonuçlandırılmalı, suçlular millet vicdanında da mahkûm edilmelidir” dedi.

OHAL’in Kaldırılması 

OHAL’in kaldırılmasının FETÖ ile mücadeleyi aksatmayacağını ve gevşetmeyeceğini vurgulayan Arslan, “OHAL’in kaldırılması yargılamaların hızlanması ve uluslararası mahkemelerde meşruiyetin devam etmesi için önemliydi. OHAL’in kaldırılması, OHAL üzerinden yürütülen algı operasyonlarının başarısızlığa uğratılması açısından da önemliydi. OHAL’in kaldırılmasıyla birlikte artık yeni bir döneme giriyoruz. Biz, devletin terör örgütleriyle olan mücadelesinde ilk andan itibaren durduğumuz yeri unutmadan, unutturmadan yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

FETÖ başta olmak üzere bütün terör örgütleri ile mücadelenin devam ettiğini belirten Arslan, HAK-İŞ’in bu mücadeleye katkı vermeye devam edeceğini belirtti. Arslan, “Siyasi ve kişisel tercihlerimizi bir kenara koyup bu mücadelenin sonuna kadar sürdürülmesine destek vermeliyiz. Demokrasiden, özgürlükten, bağımsızlıktan yana bir teşkilat olarak bunlarla mücadele etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in 12 Eylül ve 28 Şubat darbeleri karşısında da aynı demokratik tavrı gösterdiğini anlatan Arslan, “HAK-İŞ 12 Eylül davasına müdahil olmuş, 12 Eylül’ü yapanlardan hesap sorulmasına katkı sağlamıştır. HAK-İŞ 28 Şubat davasında da gereken hassasiyeti göstermiştir” dedi.

Arslan, 28 Şubat Postmodern darbesi yargılamalarının eksik bırakıldığını, sadece askerlerin yargılandığını, bazı STK’ların, medya kuruluşlarının, iş adamlarının, yargı mensuplarının ve siyasilerin dışarda bırakıldığına dikkat çekti. Arslan, “Bunların yargılanmaması olmaz. Çünkü askerleri bunlar tahrik ve teşvik ettiler. Ama bunlarla ilgili maalesef iddianame bile başlatılmamıştır” diye konuştu.

Taşeron Düzenlemesi 

Taşeronla mücadele konusunda büyük bir mücadele başlatarak bunu başarıyla sonuçlandırdıklarını kaydeden Arslan, “Talebimiz, bütün taşeronların kamunun kadrolu işçisi olmasıydı, bunu sağladık. Ancak bu konudaki mücadelemiz bitmiş değil. Kadro almak yetmiyor. Hem toplu iş sözleşmesi düzeni için, hem arkadaşlarımızın ücretlerinin ve diğer haklarının düzeltilmesi için sendikaya ihtiyaç var. Arkadaşlarımız sendikalarıyla bağlarını koparmasınlar” şeklinde konuştu.

Genel Kurulda Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de bir konuşması yaptı.

19 Temmuz 2018 12:18, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu